Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 21.30

Προβολές ταινιών μικρού μήκους για "επικίνδυνους" & "περιττούς" ανθρώπους

Νομική ΑΠΘ, Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, φιστικί πόρτα ανάμεσα στους πίνακες αποτελεσμάτων

3 ταινίες μικρού μήκους - 3 ιστορίες για "επικίνδυνους" και "περιττούς" ανθρώπους,άτομα χαρακτηρισμένα με μια ιδιότητα-στίγμα και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Γκουαντάναμο
Animation μικρούς μήκους για τις απεργίες πείνας των κρατουμένων, τη βία, τα βασανιστήρια και την θεμελίωση της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των κρατών γενικότερα στους απανταχού καταπιεσμένους.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ (30 λεπτά)
Το 1958, ιδρύθηκε στην Λέρο το κρατικό θεραπευτήριο ψυχοπαθών που μέχρι τις αρχές του 1990 έμελλε να αποτελέσει "χωματερή ψυχών" και αποθήκη ανθρώπων που έζησαν κρυμμένοι κάτω απ'το χαλί μιας κοινωνίας που δεν θέλει "λεκέδες" στην βιτρίνα της.

Συγκέντρωσε όλες τις κατ' εξοχήν σοβαρές περιπτώσεις τόσο απ' την πλευρά της οικογενειακής - κοινωνικής εγκατάλειψης όσο και απ' την σκοπιά της κλασσικής ψυχιατρικής. Το "προσωπικό" δεν ήταν παρά ντόπιοι, χωρίς νοσηλευτικές γνώσεις ή εκπαίδευση, με μόνο "εφόδιο" την προκατάληψη, απέναντι σε 1200 "καταραμένους", με δύο μόνο ψυχιάτρους για ολόκληρο το ίδρυμα.

NIGHT AND FOG (32 λεπτά)
Η ιστορία των στρατοπέδων θανάτου της ναζιστικής Γερμανίας.Γυρίστηκε το 1955 στους ίδιους χώρους όπου εξοντώθηκαν συστηματικά Εβραίοι,Ομοφυλόφιλοι, Ρομά, Κομμουνιστές.

https://www.facebook.com/cinesfn

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μάρτιος 02h