Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 21.30

The Rundays & Lazy Aftershow Live!

Το Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών συνεχίζει με ενθουσιασμό κ επιτυχία τις «Ζωντανές Τετάρτες»: μετά τους Family Idiot (19/3) έχει την τιμή να παρουσιάζει δύο ακόμη «φωτιά» συγκροτήματα της alternative-indie-rock σκηνής της πόλης, τους Rundays και τους Lazy Aftershow!

Η σύντομη αλλά αρκετά γεμάτη μέχρι στιγμής ιστορία των "Rundays" ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν η μπάντα άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα μουσικά δρώμενα της πόλης. Ο ήχος των Rundays είναι αρκετά κοντά στο indie-alternative rock καθώς μέσα στις μπάντες που τον επηρέασαν και τον επηρεάζουν παραπάνω είναι οι: Arctic Monkeys, Black Keys,Red Hot Chili Peppers. Στις αρχές του 2013 κυκλοφορούν το πρώτο τους Demo που περιέχει 3 κομμάτια: 1)Breathe 2)Long Live The Queen 3)Pure και αποτέλεσε την αρχή μιας νέας περιόδου. Από κείνη τη στιγμή, δεν σταματάνε να γράφουν μουσική και να παίζουν σε διάφορα φεστιβάλ: Your Ticket Please Festival, #If (Indie Festival) ,Music Breakpoint Festival καθώς και συνεχίζουν τις εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές της πόλης. Συνεργάζονται επίσης με αρκετά συγκροτήματα της ελληνικής alternative σκηνής όπως GAD, UN, Brightside, Sonic Rage, Lessaiz Fair κ.α. Κορυφαία στιγμή αυτής της περιόδου η πρωτιά στον εγχώριο διαγωνισμό Hard Rock Rising 2013 και η συμμετοχή τους (εκπροσώπηση της Ελλάδας) στην παγκόσμια ψηφοφορία για μία θέση στο Hard Rock Calling 2013 μέσω του διαγωνισμού Hard Rock Rising : The Battle of The Bands 2013.

Οι Rundays είναι οι:
Γιώργος Κυτίδης: κιθάρα, φωνητικά
Αλέξης Ελευθεριάδης: μπάσο
Θανάσης Παπαδόπουλος: κιθάρα
Σταύρος Κορτέσας: τύμπανα

Links:

https://www.facebook.com/therundays

http://www.myspace.com/therundays

http://therundays.bandcamp.com/

http://www.reverbnation.com/therundays

http://www.youtube.com/user/therundaysband

--

Οι Lazy Aftershow δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη στα τέλη Απριλίου του 2012. Είναι ένα τρίο το οποίο πειραματίζεται με post punk και desert/psych ήχους. Οι συνθέσεις της μπάντας είναι κυρίως instrumental και αποτελούν απόρροια τζαμαρίσματος στο στούντιο. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους την κυκλοφορία ενός single σε 7″ μορφή κι ενός 12″ άλμπουμ, καθώς και συνεχή παρουσία με live εμφανίσεις σε stage της πόλης και φεστιβάλ. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ρυθμικά γεμάτα ένταση και δυναμικές, με την ψυχεδέλεια τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό να έχουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν κρύβουν όμως και την επιθυμία τους να παίζουν απλά "τεμπέλικα" riffs. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 σε 280 αριθμημένα 12" βινύλια.

Οι Lazy Aftershow είναι οι:
Aza: μπάσο
Gallo: κιθάρες
Pussyfer Sam: τύμπανα

Links:

https://www.facebook.com/LazyAftershow

http://www.lazyaftershow.com/home/

https://soundcloud.com/lazyaftershow

http://lazyaftershow.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/user/lazyaftershow/videos

πηγή : http://socialcenter.espivblogs.net/2014/03/24...