Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα

κάλεσμα : Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή

Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας τρόικα - κυβέρνησης, καλούμε στο Σύνταγμα, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας, στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας, στη συγκέντρωση διεκδίκησης. Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Διοργάνωση: ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙΣ,ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ κ.α.

ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6(!)

ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ/ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5

Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στο Σύνταγμα, Κυριακή 30/3/14 6.30μμ

Συνάδελφοι,

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας έρχεται να πιέσει την ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία. Το πρωτογενές "πλεόνασμα", το αποτέλεσμα δηλαδή χρόνιας φοροληστρικής πολιτικής και αφαίμαξης λειτουργεί ως άλλοθι για την περαιτέρω περιστολή κοινωνικών δαπανών, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους και συνέχιση του κύματος απολύσεων - διαθεσιμοτήτων.

Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει:

  • νέες μειώσεις μισθών και παράλληλα πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση τριετιών και ωριμάνσεων).
  • μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, με τα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεοκοπίας
  • νέες περικοπές για τις συντάξεις πείνας.
  • νομιμοποίηση του λοκ άουτ και ασφυκτικό περιορισμό στα όρια της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας
  • πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Ακόμα περιλαμβάνει, διατάξεις για την απελευθέρωση της τιμής και των σημείων πώλησης των φαρμάκων και προσαρμογή των εμπορικών δομών προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων, όπως φάνηκε από την "διαπραγμάτευση" για το γάλα.

Σε αυτή τη δέσμη μέτρων οι μηχανικοί δεν μένουν απέξω τόσο ως κομμάτια της κοινωνίας όσο και ειδικά ως πληττόμενο στρώμα. Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο σπρώχνει στα βράχια το ήδη καταληστευμένο ΤΣΜΕΔΕ. Λειτουργεί ως συνέχεια της ληστείας του PSI, της επιλεκτικής εισφοροδιαφυγής κράτους και μεγαλοεργοδοτών ενώ παράλληλα πιέζει περαιτέρω όλους τους ασφαλισμένους, απειλώντας -εκτός του ΚΕΑΟ- με κατασχέσεις μέσω ΗΔΙΚΑ. Το επάγγελμα του μηχανικού διαλύεται μέσα σε 4 άρθρα, ενώ περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και μισθούς οδηγούν σε απόγνωση και στην πλήρη καταστροφή έναν κλάδο όπου ήδη το 50% αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Παράλληλα, από 1 Ιούνη 2014 καταργείται η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΤΕΕ, ΝΙΚΗΣ 4

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και όσων τις υπηρετούν.

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 4/4/14, στις 6,30 στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

πηγή: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1/


1 2 3 4 5

Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους! Κυριακή 30 Μάρτη - Όλοι στο Σύνταγμα στις 6.30 μμ

sintagma metaa 30.3

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απρίλη! Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον αντεργατικό πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία.

Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, στέλνοντας 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥ στην διαθεσιμότητα, αφού άνοιξε τον πρώτο κύκλο των απολύσεων στο δημόσιο, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.α. αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35.000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες να νομοθετήσει:

  • Μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Αφού «πάγωσαν» τις ωριμάνσεις τώρα προχωράνε στην κατάργησή τους αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», δηλαδή για το πιο ευάλωτο και χτυπημένο κομμάτι της τάξης μας για να γενικευτεί αμέσως μετά, παντού σύμφωνα με την πρακτική τους. Στην ουσία θέλουν να μας στείλουν όλους στο βασικό μισθό πείνας των 580 ευρώ μικτά, που και αυτόν τον θεωρούν υψηλό και βάζουν θέμα μείωσής του.
  • Τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ € στα ταμεία! Μετά την εξαφάνιση των εσόδων λόγω της τρομακτικής ανεργίας και του PSI που είχε σαν βασικό στόχο τη διάλυση των ταμείων πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική χρηματοδότηση και το κόστος της ιδιωτικής πλέον περίθαλψης να φορτωθεί ολόκληρο σε εμάς.
  • Την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν «προσωρινές ανάγκες ή όχι». Στην ουσία όλη η εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική. Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά μίσθαρνο όργανο των εργολάβων εξαργυρώνοντας την στήριξή που της δίνουν μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους.
  • Προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοστούν στην πράξη, κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο προχωρούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ άουτ κα.

Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Επίσης μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων (πχ φαρμακοποιών) προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών.

Ξέρουμε ότι στο τέλος θα γυρίσουν και πάνω μας. Εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό με αύξηση της ανεργίας, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα και υγεία για τα σκουπίδια. Για τόσο έχουν τη ζωή μας.

Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για την εργατική τάξη και το λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Άλλωστε έδειξαν την προτίμησή τους. Οι πιο ευνοημένοι από τα ψίχουλα είναι οι πραιτοριανοί των δυνάμεων καταστολής.

Τα μέτρα αυτά δείχνουν πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική των μνημονίων που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Για την άρση όλων των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

Την κατάργηση του νόμου έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων και τον κανιβαλισμό στο δημόσιο.

Τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης-διάλυσης του δημόσιου σχολείου και κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Την προάσπιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών της παιδείας, υγείας, ασφάλισης, μεταφορών, ενέργειας, νερού.

Την μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων των ΟΤΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής προσωρινής και μαύρης εργασίας για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων εναντία στον ολοκληρωτισμό που επιβάλουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ:

· ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROYP.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Συνδικάτα, ομοσπονδίες, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Πρωτοβάθμια σωματεία,εργατικά σχήματα, κινήσεις πόλης και Επιτροπές αγώνα καλούν την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στις 6.30μμ. Την ίδια ώρα καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 μμ.

'Η τους ανατρέπουμε ή μας ισοπεδώνουν!

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2014/03/29/πα...


1 2 3 4 5

Να μην ψηφιστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, 6μμ, ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ, 6 μμ, ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROYP.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30 μμ, ΣΤΟ ΤΕΕ (1οςόροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα)

Άλλη μια «διαπραγμάτευση» τελείωσε… Την Κυριακή 30 Μάρτη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου, που θα επικυρωθεί στο eurogroup στις 1-2 Απρίλη. Κυβέρνηση και τρόικα, συμφώνησαν σε:

  • Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες απώλειες στα ταμεία, δίνοντας τους το τελειωτικό χτύπημα. Μείωση των επικουρικών συντάξεων. Στο ΤΣΜΕΔΕ και σε δεκάδες Ταμεία, καταργούνται μια σειρά «κοινωνικοί πόροι», που στήριζαν τη λειτουργία τους. Μέσω διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο πριμοδοτείται η ομάδα των ασφαλισμένων με «μπλοκάκι» που παρέχουν μισθωτή εργασίας. Θεσπίζει νέο ασφυκτικό πλαίσιο για τους αυτοασφαλισμένους με καθυστερούμενες οφειλές.
  • Τίθεται στην ημερήσια διάταξη τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Επίσπευση των κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου.
  • Συρρίκνωση επιδομάτων, τριετιών και ωριμάνσεων, που στρώνουν το δρόμο για μισθούς πείνας χωρίς επιδόματα.
  • Απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, με αποκορύφωμα την επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων που θα απασχοληθούν στα μεγάλα έργα! Προωθείται η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα.
  • Παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες, με νέες την ανακεφαλαιοποίησεις, παρότι ο λαός τις έχει πληρώσει με δεκάδες δις.
  • Καταστροφή των αγροτοκτηνοτρόφων με την απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος. Απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων, διάθεσή τους στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, Σαρωτικές αλλαγές και στην αγορά προϊόντων. Νέο κύμα «απελευθέρωσης» των επαγγελμάτων.
  • 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί από το «πρωτογενές πλεόνασμα», μπροστά στις εκλογές, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Η κυβέρνηση έχει ήδη αναγγείλει πως οι ευνοημένοι από τα ψίχουλα αυτά, θα είναι οι πραιτοριανοί των δυνάμεων καταστολής.

Δεν υπάρχει πάτος. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συμφωνήσει εντός του 2014 να προχωρήσουν σε :

  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,
  • Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία,
  • Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το ξεπούλημα της ΔΕΗ,
  • Νέες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση εργοδοτικής και κρατικής χρηματοδότησης, ενοποίηση ταμείων (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών), «βασική σύνταξη» των 360 ευρώ.

Τα μέτρα αυτά δείχνουν την βαθιά ταξική πολιτική των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην καταστροφή, για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Δύο μέρες πριν πάνε για ψήφιση στη βουλή τα βάρβαρα μέτρα, η ΓΣΕΕ έτρεξε άρον άρον, να υπογράψει «αμαχητί», με τις εργοδοτικές οργανώσεις, νέα «συλλογική σύμβαση». Ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί του Υπουργού Εργασίας, ενώ περιχαρείς δηλώνουν και οι εργοδότες. Ο άθλιος εργοδοτικός συνδικαλισμός έσπευσε να νομιμοποιήσει με την υπογραφή του, τους μνημονιακούς νόμους που στέλνουν τον βασικό μισθό στα 586 ευρώ μεικτά και 511 για τους νέους. Η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ συμφώνησαν στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα». Παράλληλα θα επεξεργαστούν πρόταση σύμπραξής τους με τον ΟΑΕΔ με στόχο την «οργάνωση δράσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων», (μέσω της μαθητείας, της πρακτικής άσκησης κλπ), ενισχύοντας έτσι τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Ακόμα συμφώνησαν στην προώθηση του «κοινωνικού διαλόγου» ώστε να υπάρξουν ανάλογες εξευτελιστικές «συμβάσεις» και σε άλλους κλάδους! Για άλλη μια φορά, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε. και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, την ώρα που ξεδιπλώνεται η αντιλαϊκή επίθεση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει γρήγορα να γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής, του «κοινωνικού εταιρισμού» και των «διαλόγων», μέσα στα συνδικάτα. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, με αγώνες διαρκείας και πανεργατικό συντονισμό, μέσα από τις συνελεύσεις μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιδραστική συμμαχία κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου. Χωρίς καμιά αναμονή, να δώσουμε την μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων.

πηγή : http://somt.gr/node/532