Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στις 20.00

Εκδήλωση - Βιβλιοπαρουσίαση Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Την βιβλιοπαρουσίαση θα κάνουν ο Νίκος Γιαννόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ο οποίος επιμελήθηκε και προλογίζει το βιβλίο, η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα στη δίκη της 17Ν και η Αγγελική Σωτηροπούλου, σύντροφος και συγκατηγορούμενη του Δ. Κουφοντίνα που αθωώθηκε στη δίκη της 17Ν και μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και Αλληλεγγύη.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα από την αρχή, από το καλοκαίρι της τρομοϋστερίας το 2002, τοποθετηθήκαμε πολύ καθαρά υποστηρίζοντας ότι η «17 Νοέμβρη» υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και ότι οι κατηγορούμενοι ως μέλη της είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Σήμερα, που η πρωτοφανής αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική λειτουργεί ως εν δυνάμει πυροκροτητής δυναμικών κοινωνικών αγώνων, σήμερα που ο αριθμός των φυλακισμένων κοινωνικών αγωνιστών συνεχώς αυξάνει, σήμερα που οι φυλακές υψίστης ασφαλείας έρχονται ως αναβίωση του κλίματος τρομοϋστερίας αλλά και πανηγυρικής έναρξης μιας τρομοσταυροφορίας, επιλέγουμε με την βιβλιοπαρουσίαση αυτή να ανοίξουμε και πάλι το θέμα των πολιτικών κρατούμενων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 8.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων - Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33, στο Βόλο.

biblioparousiasi_apr_2014_sm.jpg


Εκδήλωση - Βιβλιοπαρουσίαση

"Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη" του Δ. Κουφοντίνα
Παρουσιάζουν:
Νίκος Γιαννόπουλος
Γιάννα Κούρτοβικ
Αγγελική Σωτηροπούλου

Πέμπτη 3 Απρίλη 2014, 8μμ
Χώρος Κινημάτων - Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33)

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...