Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 19.00

Συζήτηση: Δεν περισσεύει κανείς

«Σε μια περίοδο που συνολικά η κοινωνία δέχεται πρωτοφανή επίθεση από τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, το πανεπιστήμιο δε θα μπορούσε να μείνει ανέπαφο από αυτήν. Μπροστά σε αυτό εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε και να δείξουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Πιο συγκεκριμένα η εικόνα που παρουσιάζει το πανεπιστήμιο είναι αυτή της διάλυσης. Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολών ,σε διαγραφές 180.000 φοιτητών , περικοπές σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, κατάργηση κάθε έννοιας ασύλου, μετατροπής του ενιαίου πτυχίου σε ατομικό φάκελο προσόντων και συνολικά της λογικής ότι οι διοικούμενοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που παίρνονται για την λειτουργία του πανεπιστημίου. Απέναντι σε όλο αυτό, οι φοιτητές πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προτάξουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης δείχνοντας ότι μπορεί να υπάρξει ένα άλλο πανεπιστήμιο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των αγορών και του κέρδους. Ένα πανεπιστήμιο που δε θα αποτελεί μια συνέχεια της εξεταστοκεντρικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά θα βοηθάει στην παραγωγή γνώσης, κριτικής σκέψης και συνολικά στην ανάπτυξη των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων του κάθε σπουδαστή με σημείο αναφοράς πάντα την κοινωνία.

Σε μια τέτοια κατάσταση καλούμαστε όλοι και όλες να αναρωτηθούμε για πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Η Αριστερή Ενότητα είναι μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται μέσα στο πανεπιστήμιο θέτοντας επιθετικά το πρόταγμα για ενότητα και μετωπική συμπαράταξη της αριστεράς, για την ανάδειξη ενός άλλου δρόμου μέσα στους χώρους της νεολαίας, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Μιας αριστεράς που δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό της σαν ειδικό, αλλά σαν κομμάτι των πληττόμενων και μιας αντίληψης πως μόνο με τη συλλογική πάλη των ''από κάτω'' μπορεί να έρθει η ανατροπή στο πανεπιστήμιο και στη κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνουμε τριήμερο φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει πολιτικές, καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις.

Το 3ο φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Βόλου φιλοδοξεί να ξανανοίξει τον πολιτικό διάλογο, να αναδείξει νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και να προτάξει στο σήμερα το αντιπαράδειγμα στη διασκέδαση και συνολικά στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας. Έτσι, καλούμε κάθε νέο/νέα να έρθει και να συμμετέχει στο φεστιβάλ στις 3-4 Απριλίου στο χώρο του Πολυτεχνείου και στις 5 Απριλίου στο Θόλο.»

http://aren-volou.blogspot.gr/

http://aristeri-enotita-volou.blogspot.gr/

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50273