Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στις 21.30

Φεστιβάλ Αρ.Εν ΤΕΙ Λάρισας

Τα τελευταία 3 χρόνια συνταγή στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης είναι η υλοποίηση μνημονιακών πολιτικών λιτότητας στο ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η επίθεση στα δημόσια αγαθά και τις εργασιακές κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σε μια προσπάθεια διασφάλισης της κυριαρχίας του κεφαλαίου έναντι των εργαζόμενων τάξεων. Αυτές οι πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης υλοποιούνται και στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία εφαρμόζοντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική συνεχίζει την επίθεση σε κοινωνικά κεκτημένα καταστρέφοντας κάθε πτυχή του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, ασφάλιση). Η αποτυχία του «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας (62% στους νέους, 1,5 εκατ. άνεργοι), στις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την υποτίμηση των όρων ζωής μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.Μοναδική απάντηση των κυρίαρχων στην εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, αδυνατώντας να ενσωματώσουν οποιοδήποτε αίτημα, είναι η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων σε μια σειρά από περιπτώσεις (απαγόρευση συγκεντρώσεων, επιστρατεύσεις απεργών, διώξεις αγωνιστών/αγωνιστριών) με παράλληλη την προσπάθεια δημιουργίας ενός εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο των μεταναστών.

Η συνολική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αφήνει έξω από το στόχαστρό της την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Η διαρκής υποβάθμιση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ όπως συντελείται τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου (υποχρηματοδότηση ιδρυμάτων, κούρεμα στα αποθεματικά των πανεπιστημίων, λειτουργία συμβουλίων διοίκησης) συνεχίστηκε με το σχέδιο «Αθηνά» που αναδιαμόρφωσε τον ακαδημαϊκό χάρτη με την κατάργηση και τη συγχώνευση σχολών και ιδρυμάτων και την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σήμερα στο ΤΕΙ Λάρισας οι σπουδαστές είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακριβά εισιτήρια για τη μεταφορά τους, να υπομένουν μια κατάσταση που τους θέλει στοιβαγμένους στα εργαστήρια, να πληρώνουν τις ελλείψεις των συγγραμάτων βγάζοντας φωτοτυπίες, να ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά για νοίκια ή να παρατάνε τις σπουδές τους επειδή δεν έχουν αξιοποιηθεί από την περιφέρεια και τον δήμο εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία ή παρόμοιοι εγκαταλειμμένοι δημόσιοι χώροι.

Ενάντια :

στην εμπορευματοποίηση της γνώσης

στο νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου

στο σχέδιο Αθηνά

σε κυβέρνηση, μνημόνια, τρόικα

Τσακίζουμε το φασισμό

κόντρα στην ανεργία

Παλεύουμε:

Για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Δωρεάν στέγαση-σίτιση για όλους όσους το έχουν ανάγκη

Δωρεάν μεταφορα στο ΤΕΙ για όλους.

Εκδήλωση-συζήτηση: (στο Μικρό Αμφιθέατρο- 6:00μμ)

"Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο βωμό των μνημονίων,

Απολύσεις, περικοπές, διαγραφές φοιτητών...

...Μπορούμε να τους σταματήσουμε-Μπορούμε να τους ανατρέψουμε"

Συναυλία με τους: (στον διαδρομο του ΤΕΙ- 9.30μμ)

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ & ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ

EKMEK

String Rolls

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικές ενότητες, βιβλιοπωλείο, μπαρ

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...