Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 11.00

Γενική απεργία

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του στην 24ωρη απεργία και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γ.Σ.Ε.Ε. και συμμετέχει η Α.ΔΕ.ΔΥ. την Τετάρτη 09/04/14.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ανέργους, όλους τους πολίτες της χώρας αντιστεκόμαστε στην πολιτική που επιβάλει η Τρόικα, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε., οι τραπεζίτες και εκτελούν πιστά η συγκυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. που έχει οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα στη διάλυση.

Διαμαρτυρόμαστε για την τυφλή καταστολή, την αστυνομοκρατία και την ποινικοποίηση κάθε προσπάθειας αντίστασης. Καταγγέλλουμε την διάλυση του κοινωνικού κράτους, του συστήματος υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων. Την διάλυση του δημοσίου, τις απολύσεις και τις εφεδρείες, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας. Την διάλυση της δημόσιας παιδείας και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Την απαξίωση του πολιτισμού συνολικά και της αρχαιολογίας ειδικότερα. Ένας στόχος που επιτυγχάνεται και με την αποδυνάμωση και την αποστελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μονίμων συναδέλφων αρχαιολόγων αλλά και όλων των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι συνεχίζουμε και διεκδικούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Διεκδικούμε:

· προσλήψεις-μόνιμη και σταθερή εργασία.

· Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

· Κατάργηση του 60μηνου και των προαπαιτούμενων κριτηρίων των προκηρύξεων- συνολική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

Όλοι στην πορεία της 09/04/14! Να μην ζήσουμε σαν δούλοι.

Προσυγκέντρωση Αθήνα: Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11:00 π.μ.

Θεσσαλονίκη: είσοδος Αρχαίας Αγοράς στις 11:00 π.μ.

Η σελίδα του Συλλόγου: https://sites.google.com/site/ektaktoiarchaio…

πηγή: http://left.gr/news/kai-oi-ektaktoi-arhaiolog…