Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία

9 Απρίλη

«Γενική Απεργία» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Εδώ και αρκετά χρόνια πια έχει μονιμοποιηθεί η κατάσταση «εξαίρεσης» την οποία ζούμε. Οι κυβερνώντες έχουν πετάξει τις μάσκες της δικής τους αστικής νομιμότητας και ολοκληρώνουν την επέλαση εναντίον μας, εναντίον της εργαζόμενης τάξης. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τελευταία μειώνει ακόμα παραπάνω τους μισθούς και κουρελιάζει το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Το πηγάδι μοιάζει να μην έχει πάτο. Πολλοί κλάδοι εργαζομένων βρίσκονται εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις και απεργίες, στην προσπάθειά τους να περισώσουν τις θέσεις εργασίας τους και μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή επιβίωση. Η απάντηση του κράτους σε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα είναι η λυσσαλέα καταστολή. Η ατζέντα της κυβέρνησης συνδυάζει ακραίο νεοφιλελευθερισμό στην οικονομία και ακροδεξιά - φασίζουσα πολιτική στο κράτος. Μια δικτατορία με τα όλα της.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα ζόφου και εξαθλίωσης, η ΓΣΕΕ ύψωσε το ανάστημά της και ….κήρυξε μια 24ωρη απεργία. Ακολούθησε, συναγωνιζόμενη σε αγωνιστικότητα, και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση των τριτοβάθμιων συνδικάτων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), με τη δουλοπρέπεια, την ηττοπάθεια, τον κομματισμό και το γραφειοκρατικό τους χαρακτήρα πλησιάζει στο να πετύχει αυτό που ήταν εξαρχής ο σκοπός τους. Να ξεφτιλίσουν στα μάτια των εργαζομένων το συνδικαλισμό συνολικά, αποδυναμώνοντας τον. Είναι τεράστια η υπηρεσία που παρέχουν στους κομματικούς τους προϊσταμένους.

Το ζήτημα για μας είναι να μη φάμε το παραμύθι. Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου είναι συνολική αλλά επικεντρώνεται στην εξευτελιστική υποτίμηση της εργασίας μας και όλων των κοινωνικών παροχών που συνδέονται με την αξιοπρεπή επιβίωσή μας. Και την απάντηση σε τέτοιου είδους επίθεση μπορούμε να τη δώσουμε μόνο οργανωμένοι/-ες στη βάση της ιδιότητάς μας ως εργαζομένων. Δεν είμαστε ούτε «πολίτες», ούτε «λαός» γενικώς και αορίστως. Είμαστε αυτοί/-ες που παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο και πρέπει να απαιτήσουμε συλλογικά όλα όσα μας ανήκουν. Ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Στις 9 Απρίλη απεργούμε.

Δεν πάμε στη δουλειά τη μέρα της απεργίας.

Γιατί τη μέρα εκείνη δε θέλουμε να λείπουμε απ' το δρόμο.

Εκεί και στους χώρους δουλειάς συναντάμε τους συναδέλφους μας για να ξαναφτιάξουμε απ' την αρχή τα σωματεία μας, χωρίς κόμματα και διοικητικά συμβούλια, ξηλώνοντας τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές ηγεσίες. Μόνο έτσι θα κηρύξουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από τα κάτω, για να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, τη ζωή που μας κλέβουν.

συγκέντρωση και πορεία, 10:30, πλατεία αγίας σοφίας

πηγή : http://esethessalonikis.gr


Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη Αθήνα: 10.30πμ , Μουσείο - Θεσσαλονίκη: 10.00πμ, πλ. Αγ. Σοφίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, όλο το λαό να συμμετέχει στην απεργία της 9/4 και στην συγκέντρωση και πορεία που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία ώρα 10.30 στο Μουσείο.

Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους. Για την διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση μιας άλλης πολιτικής με κέντρο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την άδικη φορολογία. Για να βάλουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, χωρίς εκλογικές αυταπάτες και κοινοβουλευτική αναμονή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2129