Πέμπτη 1 Μαίου 2014 στις 11.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση-πορεία

1η ΜΑΗ

Oι αυτοοργανωμένοι - ριζοσπαστικοί - αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί & ταξικοί αγώνες για την κοινωνική επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος των καταπιεσμένων

για την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφάλαιου

για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

για μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης - αλληλεγγύης - ελευθερίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

11 ΠΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ

Αναρχική συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς" - Αναρχικό Δελτίο "Μαύρη Σημαία"

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Η εργατική τάξη δέχεται εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια μια ανεπανάληπτης έντασης επίθεση από το Κεφάλαιο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, που ασκείται με πρόσχημα την κρίση, είναι -μόνο στην Ελλάδα- η εξώθηση του 1/3 του πληθυσμού στην ανεργία, το πέταγμα 4 εκατομμυρίων ανθρώπων εκτός κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση του μέσου εισοδήματος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων στο μισό. Οι κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες καταργούνται ή οδηγούνται στη διάλυση. Σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, προκαλώντας εκρηκτική αύξηση της παιδικής θνησιμότητας στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η χώρα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους θανάτους από γρίπη, μετά το πέρας του πιο ήπιου Χειμώνα των τελευταίων χρόνων.

Από τις 6 Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου του 2012, η Ελλάδα υπήρξε ένα μεγάλο εργαστήρι αγώνων, εξεγέρσεων και αντιστάσεων απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Εκατομμύρια άνθρωποι, ντόπιοι και μετανάστες, όχι μόνο κατέβηκαν στον δρόμο, αλλά συγκρούστηκαν και ευθέως με το Κράτος το Κεφάλαιο και τις μονάδες καταστολής που διαθέτουν. Δημιούργησαν νέες δομές στο εσωτερικό των σωματείων και ανέδειξαν τις δυνατότητες ομοσπονδιακού συντονισμού τους, στην κατεύθυνση απεγκλωβισμού τους εργατικού κινήματος από τον κρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τις καταστρεπτικές του συνέπειες.

Είναι όμως βέβαιο ότι ζούμε μια περίοδο υποχώρησης αυτής της τάσης. Με άξονα τις εκλογές του 2012 και από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο τμήμα του κοινωνικού κινήματος έχει βυθιστεί στη δίνη του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, περιμένοντας να λυθούν τα προβλήματα δια της ανάθεσης και της διαμεσολάβησης. Δύο αιώνες δράσης τους εργατικού κινήματος όμως, μαρτυρούν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ. Από το Σικάγο μέχρι την Αθήνα, από τους πρώτους νεκρούς για το 8ωρο και μέχρι σήμερα, ό,τι κέρδισαν οι εργάτες το κέρδισαν στον δρόμο μόνοι τους και όχι στις κάλπες και τα κοινοβούλια.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια της εργατικής υποχώρησης, οι εργάτες και οι εργάτριες χάσαμε πολλαπλάσια από όσα χάσαμε την πρώτη και (θεωρητικά) πιο σκληρή περίοδο της κρίσης. Είναι αναγκαίο να περάσουμε σε διαδικασία ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και χωρίς ψευδαισθήσεις ότι με τον καπιταλισμό σε κρίση μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανακωχή ή εκεχειρία.

Είναι αναγκαίο να συντονίσουμε τη δράση μας μέσα από σωματεία, σχήματα, εργατικές παρεμβάσεις, απεργιακές επιτροπές και τοπικά σχήματα που συναντιούνται με τον κόσμο της ανεργίας, της επισφάλειας και της εργασιακής περιπλάνησης, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργίας μιας νέας Συνομοσπονδίας της Εργασίας σε ταξική, επαναστατική και αντικαπιταλιστική παρέμβαση. Να προετοιμάσουμε τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία Διαρκείας, το πραγματικό όπλο των εργαζομένων απέναντι στα αφεντικά, να τσακίσουμε τον φασισμό στις εργατικές συνοικίες και να μην επιτρέψουμε κανέναν διαχωρισμό των εργατών, φυλετικό, εθνικό, σεξιστικό ή άλλο.

Εμπνεόμενοι από το πνεύμα της εξέγερσης του Σικάγου για το 8ωρο, πεπεισμένοι ότι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης θα είναι έργο της ίδιας ή δεν θα υπάρξει καθόλου, απαλλαγμένοι από κάθε αυταπάτη για τις δυνατότητες κοινοβουλευτικής αλλαγής μέσα στο σύστημα, να ξαναβγούμε στον κόσμο για να τον κατακτήσουμε όλον.

Το ερώτημα έχει πλέον τεθεί καθαρά προς όλους: Ή θα οργανωθούμε σε επαναστατική και συνδικαλιστική κατεύθυνση ή θα αφήσουμε τον καπιταλισμό να στείλει τις ζωές μας στα χαμένα.

Ας το απαντήσουμε στον δρόμο, εκεί μόνο που η τάξη μας μπορεί και νικά!

- ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΚΑΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΞΑΝΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

- ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΣΥΓΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

- ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

- ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις: ΑΘΗΝΑ, 11 πμ Μουσείο - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10 πμ Καμάρα - ΠΑΤΡΑ. 10.30 Πλατεία Τριών Συμμάχων - ΒΟΛΟΣ, 10.30 Πλ. Ελευθερίας

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/apo-to-sikago-mechri-tin-athina-i-ergatiki-taxi-nika-mono-ston-dromo/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

POSTER ATE 1 MAY

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

Από το Σικάγο του 1886, η Πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχια, την τρομοκρατία των καπιταλιστών και του κράτους τους. 128 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας, διατρανώνοντας πως η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, παραμένει επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.

Σήμερα, οι καπιταλιστές μας δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο, πως δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, από το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ίδιας της ζωής μας. Η «ανάπτυξη» που σχεδιάζουν περιλαμβάνει στρατιές εργαζομένων - ομήρων στα σκλαβοπάζαρα των νέων αγορών.

Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, της τροϊκας και της Ε.Ε., οξύνει όλο και πιο πολύ τις αντιθέσεις στο πεδίο του ταξικού πολέμου. Πετάει εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την πείνα, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ανατρέπει δικαιώματα και κατακτήσεις, καταργεί με νόμους τις Συλλογικές Συμβάσεις, χαρίζει τον πλούτο που εμείς παράγουμε στα αφεντικά. Επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τους δικαστές και τα Μ.Μ.Ε. για να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει. Ακονίζει τις ξιφολόγχες των φασιστικών συμμοριών, για να τους ρίξει πάνω στο εργατικό κίνημα, όταν τα βρει σκούρα. Την ίδια στιγμή πριμοδοτεί προκλητικά με φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα τους εργοδότες, για να ξεπεράσουν την κρίση τους και να δημιουργήσουν τους νέους όρους της εκμετάλλευσής μας, με μνημόνια και πολυνομοσχέδια.

Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια κατεβασμένα. Η εργατική τάξη οφείλει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της και να τους ανατρέψει. Μην εναποθέτουμε ελπίδες σε αυτούς που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε φτιασιδώνεται - ανατρέπεται! Μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να οργανωθούμε, να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζικοποιούμε τα σωματεία, ενισχύουμε των ταξικά σχήματα και δουλεύουμε για τον αποτελεσματικό συντονισμό τους. Στηρίζουμε παντού διακλαδικές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης. Πολεμάμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της προδοσίας, της συνθηκολόγησης και της ανάθεσης. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση στην συντριπτική επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη εργατική αντεπίθεση.

Προμετωπίδα της πάλης μας πρέπει να γίνει η μάχη για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και με στόχο την προστασία των άνεργων. Ας το πάρουμε χαμπάρι, κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται.

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ και Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους
  • Κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το Γενάρη του 2010, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε. που είναι εργαλεία μετατροπής των εργαζομένων σε συγχρόνους δούλους
  • Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλο το κόστος σε εργοδοσία και κράτος.
  • Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη.
  • Να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι στρατηγικοί τομείς και επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
  • Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

Εργατικά σχήματα - κινήσεις - συσπειρώσεις στον ιδιωτικό τομέα

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ

πηγή: http://denplirono.wordpress.com/2014/04/27/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-1%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-10-30-%cf%80%ce%b1/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η εργατική τάξη και τα αφεντικά δεν έχουν τίποτα κοινό.

1η Μαη αφίσα ΝΕW

Στην Αθήνα κατεβαίνουμε όλοι μαζί στο μπλοκ της Α. Π. Ροσινάντε (Μουσείο 11πμ), στις υπόλοιπες πόλεις μαζί με τα σωματεία βάσης.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου

πηγή: http://iww.org.gr/?p=732


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Διοργάνωση: Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Περισσότερα εδώ ->

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στην Πρωτομαγιά με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

Στην Πρωτομαγιά με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση και πορεία της Πρωτομαγιάς με δικό της μπλοκ, με κεντρικό σύνθημα “Μπορούμε χωρίς αφεντικά!”. Όταν τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζεται σε φτώχεια και εξαθλίωση, το αίτημα να περάσουν τα εργοστάσια στους εργάτες είναι η αναγκαία απάντηση στην καταστροφή που βιώνουμε κάθε μέρα, η μοναδική απάντηση στην ανεργία. Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕ είναι αγώνας για ολόκληρη την κοινωνία, για να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής αυτοδιαχείρισης και της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Όλοι/ες την Πέμπτη 1η Μάη στο Μουσείο 10:30

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση και πορεία της Πρωτομαγιάς με δικό της μπλοκ, με κεντρικό σύνθημα "Μπορούμε χωρίς αφεντικά!".

Όταν τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζεται σε φτώχεια και εξαθλίωση, το αίτημα να περάσουν τα εργοστάσια στους εργάτες είναι η αναγκαία απάντηση στην καταστροφή που βιώνουμε κάθε μέρα, η μοναδική απάντηση στην ανεργία.

Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕ είναι αγώνας για ολόκληρη την κοινωνία, για να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής αυτοδιαχείρισης και της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης.

Όλοι/ες την Πέμπτη 1η Μάη στο Μουσείο 10:30

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

πηγή: http://biom-metal.blogspot.gr/2014/04/blog-post_25.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή: http://ak2003.gr/eventdetail/123/87/xoris-afentika-boroyme-kalytera


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση-Πορεία για Πρωτομαγιά

afiseta_____________________jpj.jpg

«Θα έρθει μια εποχή, που σιωπή μας από τον τάφο

θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα»

Αύγουστος Σπάις

Αναρχικός εργάτης που εκτελέστηκε στο Σικάγο, 1886

Στις 4 Μαΐου το 1886, κατά την διάρκεια εργατικής διαδήλωσης στο Σικάγο δημιουργήθηκαν μεγάλης έντασης αναταραχές που οδήγησαν στη σύγκρουση τους πληρωμένους απεργοσπάστες-τσιράκια των αφεντικών, που οπλοφορούσαν (με την αστυνομία στο πλευρό τους) με εξεγερμένους και εξεγερμένες, μικρούς και μεγάλους. Με αφορμή αυτό το γεγονός, τέσσερις Αναρχικοί, που συμμετείχαν στην εξέγερση, εκτελέστηκαν.

Η ιστορική εξέγερση των εργατών στο Σικάγο αποτελεί την πρώτη εργατική κινητοποίηση στην ιστορία του καπιταλισμού που, διεκδίκησε και -με αίμα- κέρδισε λίγο καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους -του δυτικού, κυρίως, κόσμου (καθιέρωση του 8ωρου και κυριακάτικη αργία). Παρότι δεν κατάφερε να ανατρέψει το καθεστώς, έδειξε (και δείχνει) πως μπορούμε να συγκροτήσουμε μέτωπα κοινωνικής αντίστασης και εξεγερθούμε, μπορούμε όχι μόνο να ανακτήσουμε τα αυτονόητα, αλλά και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

Όμως 128 χρόνια μετά, στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης , οι συνθήκες χειροτερεύουν και ο άνθρωπος(όταν βρίσκει δουλειά και ανέχεται να δουλέψει) παραμένει ταπεινό ενεργούμενο που πληρώνεται(;) για να επιβιώνει, σε καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς. Όχι μόνο βρίσκεται στο περιθώριο, αλλά αποτελεί δουλικό δυναμικό των αδίστακτων καπιταληστών αλλά και αντικείμενο χειραγώγησης των εργατοπατέρων συνδικαλιστών και των κομματικών μηχανισμών, με τη συνδρομή του κράτους και των μέσων μαζικής εξημέρωσης.

Αν αναρωτηθούμε τι είναι η Εργατική Πρωτομαγιά(και τι συμβολίζει) για εμάς, ώστε με τις μικρές(;) μας δυνάμεις να βάλουμε κι εμείς το δικό μας πετραδάκι για τη σύνθεση ενός ευρύτερου κινήματος αμφισβήτησης και αντίστασης ενάντια στους εκμεταλλευτές των ζωών μας και των εξουσιαστικών σχέσεων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα ανοιξιάτικο έθιμο; Είναι μια εθιμοτυπική γιορτή; Είναι μια συμβολική (α)κινητοποίηση του εργατικού δυναμικού με την επιγραφή «Κλειστό Λόγω Απεργίας» ; Μήπως είναι μια επαναστατική γιορτή που θα έπρεπε να συνειδητοποιήσει και να εξεγείρει τον κόσμο;

Μήπως δεν είναι καν γιορτή; …

«οι λαοί έχουν τους εξουσιαστές που τους αξίζουν» (;)

Αξίζουν οι άνθρωποι να έχουν εξουσιαστές ;

Προσφέρουν οι εξουσιαστές κάτι ουσιώδες στην κοινωνία μας;

Ξέχνα τους αυτούς. Σκέψου τι θέλουμε εμείς.

Θέλουμε μια κοινωνία ανάπτυξης και (υπέρ) - παραγωγής. Μια κοινωνία που θα διατηρήσει το μοντέλο εργασίας που υπάρχει τώρα, με τις ευλογίες του πατέρα-αφεντικού που μας δίνει το χαρτζιλίκι που γουστάρει, (ότ)αν γουστάρει;

Θέλουμε μια (μετά)βιομηχανική κοινωνία που παράγει για να υπερκαταναλώνει, ή ελεύθερες κοινότητες που θα εκτιμούν τις πραγματικές τους ανάγκες και θα είναι αυτάρκεις για να τις ικανοποιήσουν, σε αλληλεγγύη και συνεργασία με τους γείτονες-συντρόφους;

Θέλουμε τις πρακτικές και τις λογικές που ιστορικά συνέθεσαν το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς, της ασύστολης και ανούσιας παραγωγής για την παραγωγή, της ανάπτυξης για την ανάπτυξη και της κατανάλωσης για την κατανάλωση, φέρνοντας τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα ζώα, όσο και τον ίδιο τον πλανήτη στο χείλος της (αυτό)καταστροφής;

Θέλουμε διεκδικήσουμε την ευκαιρία, να ορίσουμε εξ' αρχής οι ίδιοι/-ες τις σχέσεις που θα έχουμε, χωρίς εξουσία και ετεροκαθορισμό, χωρίς εκμετάλλευση και αδικία;

Εν τέλει, μπορούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να υπερασπιστούμε τα φυσικά(ελευθερία…) και κοινωνικά(ισότητα...) μας δικαιώματα;

Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος…

Είναι;

Η φύση εξεγείρεται…

Στη φυσική, κάθε δράση φέρνει μία αντίδραση.

Μήπως είναι, λοιπόν, στη φύση μας να αντιδράσουμε ενάντια σε ό,τι μας στερεί τα(φυσικά και κοινωνικά) δικαιώματά μας ;

Όταν ο ήλιος ανατέλλει και δύει, ακολουθεί το φυσικό «ρολόι» του.

Ενώ ο ήλιος ανατέλλει και δύει φυσικά, ο άνθρωπος ακολουθεί το ρολόι της πολυεθνικής ή του εργοστασίου. Γιατί;

Οι μηχανές είναι αυτές που δεν σταματούν ποτέ. Ο ακόρεστος πλουτοκράτορας δεν χορταίνει ποτέ. Και όσο υποχωρούμε, τόσο θα «ανεβαίνουν στο κρεβάτι» μας…

Το κερδισμένο με αίμα 8ωρο χάθηκε. Η κυριακάτικη αργία ήδη θίγεται, και θα ακούγεται ουτοπική σε λίγα χρόνια.

Υπάρχει -ποιοτική- διαφορά μεταξύ ζωής και

επιβίωσης.

Το τελευταίο πράμα που ενδιαφέρει το αφεντικό σου, είναι η ζωή σου. Τα ψίχουλα που μας «ταΐζουν» δεν μας προσφέρουν κάτι, απλά μας κρατάνε σε λειτουργία..

Όμως οι μηχανές χρειάζονται ένα ανθρώπινο χέρι για να φτιαχτούν, να εκκινήσουν ή να απενεργοποιηθούν.

Γιατί εμείς μπορούμε να «επανεκκινήσουμε» τις ζωές και τις σχέσεις μας, όσο τα αφεντικά αποφασίζουν και διατάζουν από τις καρέκλες τους.

Γιατί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αν το πάρουμε απόφαση…

Και είμαστε εμείς, που αν σταματήσουμε, θα σταματήσει και ο κόσμος των μηχανών.

2014 - 1886. 140 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Το Πληρώσαμε με αίμα δεν το διαπραγματευόμαστε ξανά.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50782


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Μαθητικο κάλεσμα

__________-ZjS7qG.jpg

Η εργατική πρωτομαγιά φέτος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες το 1886,σήμερα αιμορραγούν σε παγκόσμιο επίπεδο.Καθώς οι εξουσιαστές σε συνεργασία με τα αφεντικά εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα την εργατική τάξη,πιστεύουμε οτι είναι αναγκαία η κοινωνική επανάσταση χωρίς εθνοφυλλετικά χαρακτηριστικά.

Σαν αντιεξουσιαστές-αναρχικοί μαθητές είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας που μετατρέπεται σε σκλάβο.

Καμία ανοχή στους καταπιεστές και τους εχθρούς της ελευθερίας.

Αντίσταση-Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια

10:30 , Μουσείο (Πατησίων)

-Εξεγερμένοι μαθητές

-Αντιεξουσιαστικό Μαθητικό Μέτωπο

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50804


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Εργατική Πρωτομαγιά 2014

συγκέντρωση - πορεία:

Πέμπτη 1η Μάη, 11.00πμ, Μουσείο (Πατησίων)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/04/30/%c...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σικάγο 1886 - Aθήνα 2014

Στην εποχή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς έρχεται να συνενώσει τους αγώνες του χθες και του σήμερα. Η πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, έχει φέρει τα εργατικά δικαιώματα 150 χρόνια πίσω. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δικαιώματος στην απεργία, καταστροφή της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, απολύσεις, ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης και σύγχρονη δουλεία συνθέτουν πλέον το νέο εργασιακό πεδίο.

Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο. Η φετινή εργατική πρωτομαγιά πρέπει να δώσει το στίγμα της ανατροπής της βάναυσης πολιτικής που μας πήγε αιώνες πίσω.

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30,

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

prwtomagia

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή: http://ergatikilesxi.wordpress.com/2014/04/30/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Απεργία 1η Μάη

πηγή: http://swbanergwn.espivblogs.net/2014/04/30/30041401/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πέμπτη 1 Μάη: Συμμετοχή στην απεργία με προσυγκέντρωση 10.30πμ στο Μουσείο - Συνέλευση στις 5μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, αμφ.ΤΕΕ)

Την Πέμπτη 1 Μάη συμμετέχουμε στην απεργία με προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο Μουσείο μαζί με Πρωτοβάθμια Σωματεία και άλλες συλλογικότητες.

Την ίδια ημέρα μετά το τέλος της πορείας, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στις 5μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, αμφ.ΤΕΕ) με θέματα:

Αποτίμηση των παρεμάβασεων-κινητοποιήσεων στο ΤΣΜΕΔΕ
Προγραματισμός νέων δράσεων-κινητοποιήσεων
Αξιολόγηση των θέσεων της επίσημης πολιτικής για τα θέματα των μηχανικών
Συντονισμός με φορείς
Επικοινωνία και προσέγγιση Σωματείων Εργαζομένων - εκτίμηση
Η επιχειρηματολογία μας
Η Νομική Οδός, ενημερώσεις σχετικά με τις εξελίξεις
Το θέμα της υπερφορολόγησης
Προτάσεις για επιδόματα-παροχές

Αν θεωρείτε ότι υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να προστεθεί ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω των σχολίων ή μέσω email στη διεύθυνση syneexlefsimixexanikon@gexmail.com

Ανοιχτή συνέλευση μηχανικών

πηγή : http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2014

Η 1η Μαΐου αποτελεί ένα χρονικό σημείο ιστορικών συμβάντων, ο αντίκτυπος των οποίων είναι διαχρονικός.

«Αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων- το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένων που δουλεύουν σκληρά και ζουν στην ανέχεια και την δυστυχία- οι μισθωτοί σκλάβοι- περιμένουν τη λύτρωση- αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα ποδοπατηθεί μία μικρή σπίθα, αλλά εκεί, και πιο πέρα, και πίσω σας και μπροστά σας θα ξεπεταχθούν φλόγες. Είναι μία υπόγεια φωτιά, δεν μπορείτε να την σβήσετε. Η γη που πατάτε φλέγεται». (Απολογία August Spies, 1886, αγωνιστή του αμερικάνικου εργατικού κινήματος, από τους πρωτοπόρους οργανωτές της Πρωτομαγιάς του Σικάγο)

Την 1η Μαΐου 1886 χιλιάδες εργαζόμενοι των ΗΠΑ διαδήλωσαν υπέρ της καθιέρωσης του 8ώρου. Οι διαμαρτυρίες αυτές συγκέντρωσαν χιλιάδες ανθρώπων, όλων των φύλων και φυλών, και έκλεισαν με πολλούς νεκρούς και μία στημένη δίκη πεποιθήσεων και συνδικαλιστικής δράσης με το πέρας της οποίας (11 Νοεμβρίου 1887) εκτελέστηκαν 4 εκ των κατηγορουμένων αγωνιστών (Parson, Spies, Engel, Fischer). Tους ακολουθεί ο συναγωνιστής τους Lingg αυτοκτονώντας. Απ' αυτό το μεγάλο αγώνα, κερδήθηκε το 8ωρο και επεκτάθηκε σταδιακά.

«Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος» (Νίκος Μαριακάκης, 1/5/1944)

«Αγαπημένοι μου, ο θάνατός μου δεν θα πρέπει να σας λυπήσει, αλλά να σας ατσαλώσει πιο πολύ για την πάλη που γίνεται. Σφίξτε τις καρδιές σας και βγείτε παλικάρια από τη νέα δοκιμασία. Έτσι θα μας τιμήσετε καλύτερα. Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτέ». (Μήτσος Ρεμπούτσικας, 1/5/1944)

Την 1η Μαΐου 1944, 200 κομμουνιστές , πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους Γερμανούς κατακτητές, ως αντίποινα για τον θάνατο ενός Γερμανού αξιωματικού και τριών συνοδών του στους Μολάους Λακωνίας στις 27/4/1944 από αντάρτες.

Την 1η Μαΐου 2014 είμαστε πάλι στην αρχή. Οι χιλιάδες αυτοκτονίες, η ανεργία, η ανέχεια, ο εκφασισμός είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και στοχευμένης επίθεσης κράτους και εργοδοσίας, της Τρόικας, των Μνημονίων και των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές ενάντια στους εργαζομένους αλλά και στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Με πραξικοπηματικό τρόπο, η συγκυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί συνεχίζει να επιβάλλει μέτρα με σκοπό την κατάργηση κάθε στοιχειώδους δικαιώματος (συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις, υγεία, ασφάλιση, παιδεία κ.λπ.) και την εκμηδένιση του εργασιακού και κατ επέκταση του ανθρωπίνου «κόστους» προς όφελος του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, οι εργαζόμενοι και οι λαοί αντιμετωπίζουν την απειλή νέων πολέμων και σφαγών, όπου οδηγεί η κρίση και βαρβαρότητα του συστήματος.

Η απεργία της πρωτομαγιάς δεν αφορά μόνο την απόδοση τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα και την ελευθερία αλλά τίθεται ως άλλη μία αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Αντλώντας δύναμη από το παράδειγμα των αγωνιστών αυτών, να αντισταθούμε για να αποτινάξουμε το ζόφο από τις ζωές μας.

Η συγκέντρωση του Σωματείου μας θα γίνει την Πέμπτη 1/5 στις 11.00 στο Αρχ. Μουσείο της Πατησίων.

«Αυτές είναι οι ιδέες μου. Αποτελούν κομμάτι του εαυτού μου. Δεν μπορώ να τις αποχωριστώ αλλά και αν μπορούσα δεν θα το έκανα. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να συντρίψετε τις ιδέες αυτές που μέρα με τη μέρα κερδίζουν περισσότερο έδαφος, αν πιστεύετε ότι θα τις συντρίψετε οδηγώντας μας στην κρεμάλα, αν προτιμάτε για μια ακόμη φορά να επιβάλετε την ποινή του θανάτου σε εκείνους που τόλμησαν να πουν την αλήθεια, τότε είμαι έτοιμος: με θάρρος και με περηφάνια θα πληρώσω το υψηλό αυτό αντίτιμο. Φωνάξτε τον δήμιό σας.»(Απολογία August Spies, 1886).

Το Δ.Σ

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind)

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1523883


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

1η ΜΑΗ: Συγκέντρωση στο Μουσείο, 11.00 π.μ., με τα πρωτοβάθμια σωματεία, πορεία στην βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

 Συγκέντρωση στο Μουσείο, 11.00 π.μ., με τα πρωτοβάθμια σωματεία, πορεία στην βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

«Θα έλθει εποχή που η σιωπή μας θα είναι δυνατότερη

από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα!».

Όγκαστ Σπάις,

ηγετική μορφή της εργατικής εξέγερσης του Σικάγο

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, που κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται, η συλλογική μνήμη επιστρέφοντας στην ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, Συλλογικές Συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα στη χώρα μας αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή αντιλαϊκή λεηλασία σε όλο το φάσμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Το κεφάλαιο για να επιβιώσει σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης προχωρά σε κυριολεκτική αφαίμαξη της εργασίας και της ζωής μας ενώ η ανάπτυξή του σχεδιάζεται πάνω στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πετιούνται στην ανεργία και την πείνα ενώ όσοι εργάζονται κοστίζουν όλο και λιγότερα. Ο ολοκληρωτισμός γίνεται μορφή άσκησης εξουσίας, με τις δυνάμεις καταστολής, τη δικαστική εξουσία, τα ΜΜΕ, το φασισμό, να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Το μέλλον που μας εγγυούνται κυβέρνηση και τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ και κεφάλαιο είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, απολύσεις στο δημόσιο, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Τολμούν να εκβιάζουν όταν είναι πια φανερό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σύγχρονο Νταχάου για τους λαούς.

Ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία

Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, αντίστοιχου με τις τρομακτικές δυνατότητες που υπάρχουν, αρκεί η κοινωνία απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου, στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.

Κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει χώρος μάχης των συλλογικών εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του.

Συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 11.00 π.μ.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης''


πηγή: http://www.sylaristotelis.com/products/a1%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B7%3a-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2c-11-00-%CF%80-%CE%BC-%2c-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2/