Δευτέρα 5 Μαίου 2014 στις 18.00

Ενημέρωση-συζήτηση για το λοκ άουτ στο ΕΜΜΕ

Σήμερα στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-παρέμβαση στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Σοφοκλέους, έξω ακριβώς από το νέο κτίριο της σχολής (γρυπάρειο μέγαρο). Μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς και φοιτητές του τμήματος, πετάχτηκαν τρικάκια κι αναρτήθηκε πανώ. Η στάση της προεδρείας του τμήματος, το οποίο σημειωτέον παραμένει κλειστό, περιορίστηκε στο κάλεσμα για μια συζήτηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών η οποία ξεκίνησε στις 11 περίπου στο αίθριο του Μεγάρου. Αφού ο κατα τ άλλα αριστερός πρόεδρος Γ. Πλειός υπεραμύνθηκε της λογικής του λοκ-αουτ και της σύγκρουσης με ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα, το λόγο πήραν οι φοιτητές του τμήματος κάνοντας του σαφές ότι η πρακτική του δεν βρίσκει κανένα απολύτως έρεισμα, εκτός από κάποιους ήδη πεισμένους καθηγητές.

Υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις τόσο από μέλη της συνέλευσης στεκιού ΕΜΜΕ, όσο κι από άλλους συντρόφους και φοιτητές του τμήματος, που έκαναν σαφές ότι οι αυθαιρεσίες της προεδρείας δε θα περάσουν αναπάντητες. Αφού ειπώθηκε ρητά πως οι απειλές για μηνύσεις, ΕΔΕ και χάσιμο του εξαμήνου δε μας πτοούν και δε μας τρομοκρατούν, έγινε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι πολιτικές διαδικασίες που στεγάζονταν στον 2ο όροφο της Καλαμιώτου θα συνεχιστούν σε όποιο άλλο κτίριο μεταφερθεί το τμήμα.

Επίσης, υπάρχει κάλεσμα προς όλα τα στέκια σχολών, αυτόνομα σχήματα, συλλογικότητες κι άτομα που δρουν μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια για μια πρώτη κουβέντα-ενημέρωση ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 στην οδό Αριστείδου 11.Η αργοπορημένη ενημέρωση οφείλεται σε κακό προγραμματισμό, αλλά η συμμετοχή κι η παρουσία όσων βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα μέσα στις σχολές κρίνεται αναγκαία.

Τέλος, σε περίπτωση που μέχρι αύριο δεν έχει αρθεί το λοκ-αουτ υπάρχει κάλεσμα αύριο Τρίτη 6-5 στις 11 το πρωί μπροστά από την είσοδο της Νομικής Σχολής (μασσαλίας) με σκοπό να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κοσμητεία της σχολής.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1524344/