Κυριακή 11 Μαίου 2014 στις 20.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: Ζωντανοί στο Κύτταρο ~ Σκηνές Ροκ

Την Κυριακή 11/5 στις 8.00 μμ ο Δον Κιχώτης (ξανά)υποδέχεται με πολλή χαρά τον Αντώνη Μποσκοΐτη για μια βραδιά προβολής του ντοκιμαντέρ "Ζωντανοί στο Κύτταρο ~ Σκηνές Ροκ" αλλά και συζήτησης με το σκηνοθέτη! Μην τη χάσετε!

Η ταινία «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ» του Αντώνη Μποσκοΐτη έκανε πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες την 5η Οκτωβρίου του 2006, ακριβώς δηλαδή ένα χρόνο πριν την ημερομηνία έναρξης του ανακαινισμένου Κύτταρου.

Η παραμονή της στις αίθουσες για πέντε εβδομάδες -γεγονός μάλλον σπάνιο για ταινία τεκμηρίωσης - και οι προβολές της που ακόμη συνεχίζονται, απέδειξαν την αγάπη των ανθρώπων της «γενιάς του ΄60» και τη διατήρηση της πολύ σημαντικής ιστορικής μνήμης, καθώς και την ακόμη σημαντικότερη θέληση των νέων για επαφή, ακόμη και μέσω της κινηματογραφικής τέχνης, με οτιδήποτε πραγματικά αυθεντικό και πρωτοποριακό.

Η βράβευση της στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν η καλλιτεχνική αποδοχή τόσο απέναντι σε ένα αξιόλογο μουσικό ντοκιμαντέρ και τον δημιουργό του, όσο και απέναντι σε έναν ιστορικό μουσικό χώρο, σε ένα μουσικό ρεύμα παγκόσμιας εμβέλειας και σε όλους τους μουσικούς που έθεσαν τα θεμέλια ενός νέου ήχου για την, αποστεωμένη από τη δικτατορία, καλλιτεχνική δράση στη χώρα μας.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2014/05/8...