Παρασκευή 16 Μαίου 2014 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Ημέρα Αλληλεγγύης και Αντιφασισμού

Η Vita Activa και οι Πολιτιστικές Ομάδες ΦΕΠΑ σας καλούν στην 1η "Ημέρα Αλληλεγγύης και Αντιφασισμού", στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 16 Μαΐου. Η φάση θα περιλαμβάνει ολοήμερο ανταλλακτικό/χαριστικό παζάρι, διάφορα εργαστήρια και δρώμενα, συλλογική κουζίνα, προβολές και αντιφασιστική συναυλία με τους: Jolly Roger, Βδέλυγμα, Σπείρα, 45, Α5, Local Guests και Dj Differ.

Στόχος μας είναι να δείξουμε πως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές απ' αυτό που ζούμε, ότι η μιζέρια δεν είναι μονόδρομος και να καταστήσουμε σαφές ότι η γειτονιά του Ζωγράφου είναι τόπος για να ζεις και δε χωρά ναζί. Δίχως να τρέφουμε φρούδες ελπίδες για το τι εστί καπιταλισμός και αστική δημοκρατία, ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτικές στην πολιτική, την οικονομία, τις σχέσεις και τη ζωή μας εν γένει. Σας καλούμε να έρθετε, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες.

- Αναλυτικό πρόγραμμα -

11:00: Ξεκινά το ανταλλακτικό/χαριστικό παζάρι και τα εργαστήρια μπροστά από την Α' ΦΕΠΑ.

14:00: Συλλογική κουζίνα στο σαλόνι της Α' ΦΕΠΑ.

17:30: Προβολή ταινίας για αλληλέγγυα οικονομία στο Μαύρο Κουτί, στο υπόγειο της Α' ΦΕΠΑ (θα ακολουθήσει συζήτηση).

20:00: Αντιφασιστική συναυλία στο αίθριο μεταξύ Β' και Γ' ΦΕΠΑ.

01:00: After party.

Είσοδος: ελεύθερη

Τα έσοδα από τα ποτά της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση συνελεύσεων σχετικών με τη στήριξη αποφυλακισθέντων από στρατόπεδα συγκέντρωσης, για κάλυψη νομικών εξόδων και για άμεσες ανάγκες μεταναστών. Επίσης θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών ομάδων και της vita activa για τη στήριξη των δραστηριοτήτων τους (κοινωνικό φροντιστήριο και φαρμακείο, μουσικές και θεατρικές ομάδες, δανειστική βιβλιοθήκη, εκδηλώσεις).

Λίγα λόγια για το ανταλλακτικό παζάρι:
Το παζάρι θα περιλαμβάνει βιβλία, ρούχα, παιχνίδια, ό,τι άλλα αντικείμενα σκεφτείτε, ακόμη κι έπιπλα (πχ. βιβλιοθήκες, τραπεζάκια κ.α.), καθώς και φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο. Η κεντρική ιδέα είναι πως δίνω κάτι λειτουργικό που δε χρειάζομαι και μπορεί να χρειάζεται κάποιος άλλος και παίρνω κάτι άλλο. Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα διεξάγονται κι άλλες δραστηριότητες όπως μίνι σκετσάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α.

Τρόποι πρόσβασης στη ΦΕΠΑ:

http://www.stigmap.gr/umap1068-oylof-palme-2-zografos-15771-ellas.html

Από σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός:

- Επιβίβαση στο 221 και αποβίβαση στη στάση Φοιτητική Εστία.
- Επιβίβαση στο 220 και αποβίβαση στη στάση 3η Ιλισίων. Κατεβείτε την Γρηγορίου Αυξεντίου και αριστερά στην Ούλωφ Πάλμε, στα 150 μέτρα βρίσκεται η ΦΕΠΑ.
- Επιβίβαση στο 250 και αποβίβαση στη στάση Πύλη. Στα 100 μέτρα επί της οδού Ούλωφ Πάλμε στα δεξιά βρίσκεται η ΦΕΠΑ.

Πεζοί ή με αμάξι:

- Από τη Βασιλέως Αλεξάνδρου, αριστερά στην Ευφρονίου κ αριστερά στην Ούλωφ Πάλμε. Οι εστίες είναι το πρώτο μεγάλο συγκρότημα στο δεξί σας χέρι.

Από σταθμό του μετρό Κατεχάκη ή από Γλυφάδα:

- Επιβίβαση στο 140 και αποβίβαση στη στάση Φοιτητική Εστία.

Στο σαλόνι της Α' ΦΕΠΑ θα υπάρχουν διακριτικά για να μεταβείτε στο χώρο της προβολής και της συναυλίας.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μάιος 14h