Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Δίκη Μπάμπη Τσιλιανίδη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Από αυτόν της διαρκούς σύγκρουσης με την επιβαλλόμενη τυραννία, της αδιαμεσολάβητης ρήξης με τις προσταγές των αφεντικών, της άρνησης στην καθημερινή υποδούλωση,
της ανυποταξίας απέναντι στην πειθαρχία του σχολείου, της ανυπακοής μέσα στους χώρους μισθωτής εκμετάλλευσης, της άμεσης δράσης απέναντι σε όλων των αποχρώσεων πατριώτες, της ατέρμονης εναντίωσης στους δήμιους και τους βασανιστές των ζώων, της αντίθεσης στα κυρίαρχα πρότυπα, της αποτίναξης των κοινωνικών, τυποποιημένων ρόλων, της απείθειας στα δόγματα της τάξης και της ασφάλειας, της ανυποχώρητης επίθεσης σε πολιτικούς, μπάτσους, στρατιωτικούς και κάθε λογής κρατικό λειτουργό και καλοθελητή ρουφιάνο, της υπονόμευσης της κρατικής προπαγάνδας, της προσβολής ιερών και συμβόλων που θέλουν προσκύνημα, της αμφισβήτησης του θέσφατου της επιστήμης, της συνεχούς όξυνσης των εχθροπραξιών ενάντια σε κρατικές δομές, της οικονομικής απορρύθμισης του καπιταλισμού, του σαμποτάζ στην ροή παραγωγής-κατανάλωσης, της φωτιάς και των οδοφραγμάτων, της εξέγερσης, της δημιουργίας επαναστατικών ομάδων, δομών, συλλογικοτήτων, της ανάπτυξης συντροφικών και χωρίς ιεραρχία σχέσεων. Από αυτόν του αγώνα που δεν γνωρίζει από εμπόδια και σταματάει μόνο στο ολοκληρωτικό ξερίζωμα του εξουσιαστικού κόσμου.

Από τον δρόμο που συνεχίζουμε να περπατάμε ακόμα και αλυσοδεμένοι, από τον δρόμο που συνεχίζουμε να περπατάμε ακόμα και αιχμάλωτοι, από τον δρόμο που ξεκινά από την πρώτη ατομική άρνηση και τελειώνει μονάχα στην συλλογική νίκη, στη χειραφέτηση των ανθρώπων και στην απελευθέρωση της φύσης.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

ΕΦΕΤΕΙΟ 5/6 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1525108/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ...

που πραγματώνεται στα σπλάχνα μιας κοινωνίας που έχει γεννήσει φτωχούς και πλούσιους, δούλους και άρχοντες, εργάτες και αφεντικά, μαθητές και δασκάλους, "τρελούς" και ψυχιάτρους, η καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την απορρύθμιση της κοινωνικής δομής είναι μόνο η μία του όψη.
Η άλλη όψη κρύβεται μέσα στις μικρές και μεγάλες επιθέσεις που γίνονται στις κοινωνικές συμβάσεις, στους θεσμούς, τις ιεραρχικές δομές, στη σάρκα και τα οστά του κράτους, του καπιταλισμού και του πολιτισμού που παράγουν.
Κρύβεται ανάμεσα στις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζονται στις κοινότητες του αναρχικού αγώνα.
Κρύβεται πίσω απ' τα χαμόγελα, τις καρδιές και τα οργισμένα βλέμματα των αρνητών αυτού του κόσμου, πίσω από αμέτρητες στιγμές ελευθερίας και άλλες τόσες στιγμές αιχμαλωσίας..

ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Στις 5 Ιουνίου ο σύντροφος Μπάμπης Τσιλιανίδης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, κατηγορούμενος για ληστεία στο οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου Αχέπα με μόνο στοιχείο μείγμα dna.

Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

Τρίτη 3/6 πλατεία Ναυαρίνου 19.00
Πέμπτη 5/6 δικαστήρια Θεσσαλονίκης 9.00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ
ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1525294/


1 2 3 4 5

Η υπόθεση του αναρχικού Μπάμπη Τσιλιανίδη

Ο σύντροφος Μπάμπης Τσιλιανίδης συνελήφθη στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου του 2011 μαζί με ακόμη τρεις συντρόφους , καθώς εκκρεμούσε εις βάρος τους ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό οχήματος της Δ.Ε.Η. Επιπλέον , κατηγορήθηκαν για σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις , που εμπίπτουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο . Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και ενώ βρισκόταν προφυλακισμένος , κατηγορείται για μια υπόθεση του 2010 , που αφορά ληστεία στο οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ . Οι διωκτικές αρχές ενέπλεξαν το σύντροφο στην υπόθεση επικαλούμενοι ότι δείγμα του γενετικού του υλικού εντοπίστηκε σε μαντίλι , το οποίο βρέθηκε κοντά στο σημείο της ληστείας . Στο δικαστήριο που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 , ο σύντροφος κρίθηκε ένοχος παρά το γεγονός , ότι δεν αναγνωρίστηκε από τους μάρτυρες , και καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών και 4 μηνών με μοναδικό στοιχείο το DNA.

Όπου δεν φτάνει ο έλεγχος του κράτους...

Η εξουσία έρχεται να εφαρμόσει μια κατασταλτική πολιτική , την οποία προετοίμαζε χρόνια . Σε μια εποχή που το κοινωνικό προσωπείο του κράτους υποχωρεί και η κοινωνική συναίνεση επιτυγχάνεται μόνο με εκβιασμούς είτε και βίαια , οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τίθενται σε πλήρη εφαρμογή. Η χαρτογράφηση αποτελεί βασικό πυλώνα της καταστολής που λαμβάνει χώρα , αλλά και εκείνης που έπεται . Αυτό ουσιαστικά , σημαίνει τον πλήρη και συνεχή έλεγχο των ζωών μας . Από την καταγραφή των αποκλινουσών συμπεριφορών στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους ,μέχρι την κατάληψη του μητροπολιτικού πεδίου από κάμερες παρακολουθήσεις και αστυνομικές δυνάμεις. Από την οικοδόμηση δικτύων παρακολούθησης των διαύλων επικοινωνίας (τηλεφωνικές και διαδικτυακές υποκλοπές), μέχρι τη δημιουργία νέων σωμάτων ασφαλείας και τη στελέχωση των ήδη υπαρχόντων . Από την αναβάθμιση του αντιτρομοκρατικού νόμου και τις εισβολές σε δεκάδες σπίτια και καταλήψεις μέχρι την κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας και στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών . Το δόγμα είναι σαφές : Όποιος διαταράσσει την κοινωνική ομαλότητα θα στοχοποιείται , θα συλλαμβάνεται , θα φυλακίζεται.

Φτάνει το εργαστήριο του επιστήμονα

Η επιστήμη και η τεχνολογία επιτελούν κομβικό ρόλο στο στο κατασταλτικό έργο της κυριαρχίας αφού έρχονται να συντελέσουν στη διατήρηση της παντοδυναμίας των εξουσιαστών . Στο πλαίσιο αυτό έχει εισαχθεί η χρήση του dna , η οποία γενικεύεται με ταχείς ρυθμούς . Αυτό που διαφοροποιεί το dna από τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία , είναι ότι καθίσταται σχεδόν αδύνατη η αμφισβήτηση του . Η επιστήμη μετά από προπαγάνδα ετών έχει καταφέρει να θεωρείται συνώνυμο της εγκυρότητας , προσφέροντας έτσι στην κυρίαρχη ελίτ τη δικαιολόγηση για οποιαδήποτε επιθυμητή δίωξη . Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Οι αναλύσεις των δειγμάτων διεξάγονται στα εκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. , πάντα κάτω απο τον πλήρη έλεγχο των μπάτσων , οι οποίοι φροντίζουν τα αποτελέσμα να μη διαψεύσουν τις αρχικές τους προσδοκίες.

Το τελευταίο διάστημα η χρήση γενετικού υλικού ως αποδεικτικό στοιχείο εμφανίζεται όλο και συχνότερα και περιλαμβάνει σειρά υποθέσεων , που αφορούν αναρχικούς , αλλά και ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στο σύμπλεγμα καταπίεσης .
Μετά τις αποτυχημένες απόπειρες του δικαστικού μηχανισμού να ενοχοποιήσει βάσει του dna , ακολούθησε η δίκη του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου , όπου καταδικάστηκε σε 25 χρόνια και πάλι με μοναδικό στοιχείο το γενετικό υλικό. Επίσης , υποθέσεις όπως αυτή των Σκουριών βασίζονται σχεδόν εξολοκλήρου στο dna , ενώ δεκάδες είναι οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι , που καλούνται να δώσουν δείγμα στις διωκτικές αρχές. Ουσιαστικά , πρόκειται για ένα νεό για τα ελληνικά δεδομένα εργαλείο , το οποίο χρησιμοποιείται για να εξασφαλισθεί η καταδίκη του εκάστοτε κατηγορούμενου .

Η υπόθεση λοιπόν , του Μπάμπη Τσιλιανίδη αποτελεί πείραμα για τη χρήση του γενετικού υλικού ως στοιχείο , ένα πείραμα που αν δεν βρει καμιά αντίσταση , η χρήση του θα γενικευτεί σε κάθε εν δυνάμει επαναστατικό υποκείμενο .


Ξεκινώντας από μικρές αρνήσεις ...

Τόσο ο Μπάμπης όσο και δεκάδες αναρχικοί κρατούμενοι και διωκόμενοι αρνούνται τη λήψη γενετικού υλικού, Η άρνηση τους δεν υποκινείται από φόβο για την εμπλοκή τους σε οργανώσεις και ενέργειες . Αντίθετα , αποτελεί συνειδητή επιλογή , η οποία καταδεικνύει την άρνηση συνεργασίας και συμμετοχής των συντρόφων στην αστυνομικό-δικαστική έρευνα . Η στάση των συντρόφων μας δίνει ξεκάθαρο μήνυμα , πως δεν πρόκειται να συναινέσουν και να αποδεχθούν τις κρατικές μεθοδεύσεις, ούτε να οπισθοχωρήσουν με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών εκδίκαση των υποθέσεων τους .

Ο σύντροφος Μπάμπης Τσιλιανίδης, όπως και πολλοί άλλοι αναρχικοί αρνείται να παρευρεθεί στη δίκη του. Η απουσία του αποτελεί συνειδητή επιλογή και άρνηση νομιμοποίησης του δικαστικού μηχανισμού. Επίσης υπάρχουν σύντροφοι, που επιλέγουν να παρευρεθούν στο δικαστήριο τους και να χρησιμοποιήσουν τη δικαστική διαδικασία ως βήμα, για να εκφράσουν τις ιδέες τους, να διαχύσουν τον αναρχικό λόγο , για να υπερασπιστούν τις πρακτικές του αγώνα, για να καταδείξουν τις αστυνομικές και δικαστικές αυθαιρεσίες , για να αναδείξουν τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος .

Μπορούμε να δομήσουμε μαχητικές κοινότητες αγώνα

Εμείς στεκόμαστε δίπλα σε όποιον σύντροφο υπερασπίζεται τις επιλογές του στον αγώνα, ανεξάρτητα με τη στάση που επιλέγει να κρατήσει εντός της δικαστικής αίθουσας , καθώς διεξάγουμε ένα κοινό αγώνα που δε γνωρίζει από σύνορα, ούτε από τείχη, ακόμη και αν αυτά είναι των φυλακών. Η αλληλεγγύη με τους έγκλειστους συντρόφους δεν μπορεί να είναι μία στείρα και αυτοματοποιημένη διαδικασία. Αντιθέτως αποτελεί κομβικό σημείο του αναρχικού αγώνα, στοχεύοντας στην απελευθέρωση όλων των συντρόφων, στην καταστροφή των φυλακών και στην συνολική επίθεση σε κράτος και καπιταλισμό μέσω ενός διαρκούς αγώνα.

Μέχρι να συντρίψουμε τις φυλακές τους , μέχρι να φέρουμε τους φυλακισμένους αναρχικούς εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο δρόμο, διαρκής αγώνας για την ελευθερία και την αναρχία .

Αλληλεγγύη με τον αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη ληστεία στο οικονομικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ στις 9.00 π.μ στις 5/6 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συνέλευση για συντονισμό δράσεων

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1525498/


1 2 3 4 5

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Μ. ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου του 2014 εκδικάζεται ,σε δεύτερο βαθμό (εφετείο), η υπόθεση του αναρχικού Μπάμπη Τσιλιανίδη. Στα τέλη του 2011 ,και ενώ ο σύντροφος βρισκόταν ήδη προφυλακισμένος κατηγορείται για μια υπόθεση του 2010,που αφορά ληστεία στο οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ .

Οι διωκτικές αρχές ενέπλεξαν το σύντροφο στην υπόθεση επικαλούμενοι ότι δείγμα του γενετικού του υλικού εντοπίστηκε σε μαντίλι , το οποίο βρέθηκε κοντά στο σημείο της ληστείας . Στο δικαστήριο που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 , ο σύντροφος κρίθηκε ένοχος παρά το γεγονός , ότι δεν αναγνωρίστηκε από τους μάρτυρες , και καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών και 4 μηνών με μοναδικό στοιχείο το DNA. ΑΠ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ.. το κράτος επιτίθεται

ΑΠ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Μ. ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ 2/6 18:00 στο άνευ αρχών

ΕΦΕΤΕΙΟ 5/6 9.00 π.μ-δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή

πηγή: http://sasta.espivblogs.net/2014/05/21/%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD/


1 2 3 4 5

Εφετείο Μπάμπη Τσιλιανίδη.

Ο σύντροφος δικάζεται σε 2ο βαθμό για την ληστεία στο Οικονομικό Τμήμα ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το 2010.

Πρωτόδικα ο σύντροφος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 4 μήνες