Πέμπτη 22 Μαίου 2014 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Blade Runner

Η ομάδα προβολών του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα σας καλεί την Πεμπτη 22 Μαή και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας ''Blade Runner'' του Ridley Scott.



Λίγα λόγια για την ταινία

Έτος 2019. Σε μια σκοτεινή μεγαλούπολη που μουλιάζει στη βροχή πέντε ανθρωπόμορφα ρομπότ αναζητούν τον κατασκευαστή τους. Γνωρίζοντας ότι η διάρκεια ζωής τους είναι μόνο τέσσερα χρόνια, έχουν φτάσει στη Γη, με ένα και μοναδικό αίτημα: Να ζήσουν περισσότερο. Ένας αστυνομικός παίρνει εντολή να τα εξοντώσει. Όμως, μαζί με τις ρεπλίκες πρέπει να "αποσύρει" και τη Ρέιτσελ, ένα πανέμορφο ανδροειδές, που ελάχιστα διαφέρει από ανθρώπινο ον... Το βιβλίο του Φίλιπ Ντικ "Do Androids Dream of Electric Sheep?" ήταν η πρώτη ύλη για ένα σενάριο, που αρχικά δεν άρεσε σε κανέναν παραγωγό. Γράφτηκε ξανά και ξανά, βρήκε χρηματοδότες και κατέληξε να συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Το "Blade Runner" είναι ένα μείγμα φιλμ νουάρ και φουτουριστικής περιπέτειας. Η κορυφαία του αισθητική δημιούργησε σχολή και επηρέασε νεότερους κινηματογραφιστές, ενώ ο προβληματισμός του (άνθρωποι ίδιοι με μικρόψυχους θεούς που παίζουν με τα δημιουργήματά τους) πυροδότησε ατέλειωτες συζητήσεις. Βγήκε στις αίθουσες το 1982, σε μια εποχή που οι Αμερικανοί πολιτικοί χάιδευαν τα αφτιά του κοινού με μηνύματα αισιοδοξίας. Δεν απέφερε τις αναμενόμενες εισπράξεις. Οι παραγωγοί πανικοβλήθηκαν (ο Σκοτ είχε τινάξει στον αέρα τον αρχικό προϋπολογισμό) και αποφάσισαν να μοντάρουν ξανά το έργο και να του αλλάξουν φινάλε. Aδικος κόπος. Η ταινία δεν πέτυχε στα ταμεία, αλλά απέκτησε φανατικό κοινό και σύντομα έγινε μύθος. Το 1993 κυκλοφόρησε η επίσημη εκδοχή του σκηνοθέτη (Director΄s Cut). Δεκατρία χρόνια μετά ο ερχομός της υψηλής ευκρίνειας έφερε ξανά το έργο στον πάγκο του... δημιουργού. Το negatif (το αρνητικό από το οποίο τυπώνονται οι κόπιες) υπέστη νέα επεξεργασία και ο σκηνοθέτης διόρθωσε μέρη που επιδέχονταν βελτιώσεις. Έτσι προέκυψε το "Blade Runner: The Final Cut".

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...