Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Σήμερα περισσότερο από ποτέ τίθεται το θέμα της αντιμετώπισης των φασιστικών ομάδων και του εκφασισμού της κοινωνίας. Μέσα σε μία γενικευμένη κρίση, οικονομική αλλά και βαθύτατα αξιακή καλλιεργείται από τους κυρίαρχους το αίσθημα του φόβου. Ο φασισμός τροφοδοτούμενος από αυτή την σύγχυση και αυτόν το φόβο της κοινωνίας, ριζώνεται και εξαπλώνεται μέσα σε πλαίσια άγνοιας και αμάθειας. Ανά περιόδους εμφανίζει το μισητό του προσωπείο παραλλαγμένο, έχοντας στη σημερινή εποχή την μορφή ενός συστημικού κατασκευάσματος, που ονομάζεται χρυσή αυγή.

Η χ.α. έριξε το φταίξιμο στους μετανάστες, τους απεργούς και σε όλες τις μειονοτικές ομάδες, ξυπνώντας το αίσθημα της ομοιομορφίας σε κάθε αφελή μετατρέποντάς τον σε εθνικιστή. Μεταποίησε την οικονομική κρίση του συστήματος, σε εθνική, θέλοντας να υποσκάψει το έδαφος για την εξάπλωσή του. Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι η διάσπαση της κοινωνίας σε κομμάτια με αντίθετα συμφέροντα, τρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αντίστοιχα το εθνικό φρόνημα τρέφει την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και δικαιωμάτων, σε περιόδους κρίσεις. Είναι αυτό που εθελοτυφλεί μπροστά στον εξευτελισμό του λαού, καλώντας σε μία εθνική ενότητα, διαιωνίζοντας την υπάρχουσα εκμεταλλευτική κατάσταση, ενισχύοντας τα αφεντικά μακροπρόθεσμα. Αυτή η εθελοτυφλία, υποστηρίζεται και προωθείτε από το πολιτικό σύστημα και την χ.α.

Η αντιμετώπιση του τωρινού φασιστικού μορφώματος πρέπει να είναι αποφασιστική και πάνω από όλα αντιεξουσιαστική. Ο φασισμός που αποτελεί το γέννημα και θρέμμα του καπιταλισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί με μηδενική ανοχή. Σε οποιαδήποτε επιθετική του κίνηση, όπως είναι οι ξυλοδαρμοί μεταναστών και οι επιθέσεις κατά αντιφρονούντων της σύγχρονης κυριαρχίας, είναι αναγκαίο αυτές οι επιθέσεις να αποκρούονται στο δρόμο, με πολυμορφία δράσεων. Από την μία, με την διάδοση του αντιφασιστικού λόγου και προτάγματα αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στο σύγχρονο καθεστώς, επιδιώκοντας έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς θεούς και αφέντες. Από την άλλη με τις πράξεις που θα στρέφονται ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια διάχυσης και επιβολής του φασισμού, με οργανωμένο κίνημα και συγκρότηση αντιφασιστικών πολιτοφυλακών.

Μέσα σε αυτή λοιπόν την κατάσταση κάθε άνθρωπος που ευελπιστεί σε έναν ελεύθερο κόσμο και όχι έναν πιο υποδουλωμένο, είναι αναγκαιότητα να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να δράσει. Με πορείες που θα μπλοκάρουν τις ενέργειές τους, με σαμποτάζ στις ιδέες, τους χώρους και τις συνεργασίες τους. Με κάθε μέσω που έχουμε, να σταματήσουμε την άνοδο τους αλλά και να αναδείξουμε το ρόλο που κατέχουν σαν εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Με οποιοδήποτε τρόπο ή κόστος να τους σταματήσουμε.

Πόλεμος στο φασισμό με όλα τα μέσα!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ 4/6, 9:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λίγα λόγια για την υπόθεση …

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιείτε πορεία από αντιφασίστες και ακολουθεί σύγκρουση με μέλη του πατριωτικού συνδέσμου στον αγ. Βελισάριο, σαν απάντηση στην εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει. Παράλληλα στην πλ. Ταχυδρομείου πραγματοποιείτε συγκέντρωση αντιρατσιστικών ομάδων. Μετά την σύγκρουση που ακολουθεί και καθώς αναίτια η αστυνομία επιτίθεται στον κόσμο που βρίσκεται μπροστά στην ιατρική σχολή, συλλαμβάνονται 2 κοπέλες, όπου βρίσκονται κατηγορούμενες για πρόκληση σωματικών βλαβών.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1525968/