Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συλλογική κουζίνα με θέα και πανσέληνο

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιούνιος 23h


Συντροφική κουζίνα με πανσέληνο

Από το 2010 εφαρμόζεται σύστημα αστυνόμευσης του ΑΠΘ. Περιλαμβάνει συνεχείς περιπολίες με μηχανάκια, ρολά, θωρακισμένες πόρτες, κλειδώματα σχολών καθημερινά από τις 20:00 και ολόκληρο το Σ/Κ και συνεχώς αναβαθμίζεται.

Την ίδια στιγμή που, με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων, βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου υποτίμηση της εργασίας, που τα συγγράμματα περικόπτονται, που οι φοιτητές των εστιών θα αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο, που η ποιότητα του φαγητού στη λέσχη υποβαθμίζεται, η διοίκηση δαπανά υπέρογκα ποσά σε εταιρεία security και συστήματα ασφαλείας. Αντιλαμβανόμαστε την κίνηση αυτή ως πολιτική επιλογή και προσπάθεια πειθάρχησης, εποπτείας και αποστείρωσης του πανεπιστημίου. Ασφάλειας, τελικά, της καπιταλιστικής κανονικότητας ενάντια σ' ό,τι την αμφισβητεί.

Η δική μας ασφάλεια είναι αυτή η αίσθηση που βιώνουμε στους ζωντανούς διαδρόμους των σχολών. Είναι οι ανοιχτές συνελεύσεις στα αμφιθέατρα και οι αδιαμεσολάβητες διαδικασίες αγώνα. Είναι τα ξενύχτια στα πάρτυ και οι προβολές ταινιών χωρίς αντίτιμο, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, χωρίς άδεια. Είναι οι σεξουαλικότητες που εκφράζονται σε συζητήσεις και στην καθημερινότητα. Είναι οι φορές που αράζουε στις ταράτσες των σχολών ή στα γρασίδια μέχρι το ξημέρωμα ή πριν το ηλιοβασίλεμα. Είναι οι επιθυμίες μας που αρθρώνονται, οι ανάγκες μας που συλλογικοποιούνται, όταν συναντιόμαστε στο campus, αυθόρμητα ή προγραμματισμένα. Και είναι αυτή η ασφάλεια που θα σπάει τα λουκέτα της δικής σας αν-ασφάλειας.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: Δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα. Τα παίρνουμε πίσω μόνες και μόνοι μας.

Συνέλευση για το κόστος φοίτησης

πηγή : http://synkosfoi.espivblogs.net/2014/06/11/συ…