Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εκκένωσης της Villa Amalias

πηγή : http://villa-amalias.blogspot.com/2014/06/vil...


τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ

επιζούν ακόμη και στους τοξικούς καιρούς για να γεννήσουν τους καινούριους

η Villa Αμαλίας είναι ένα κομμάτι από εμάς

Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η ισότητα, οι αυτοοργάνωση, οι οριζόντιες δομές, ο συλλογικός λόγος, η αδιαμεσολάβητη πράξη, το πρόταγμα της επανοικειοποίησης των ελεύθερων δημόσιων χώρων και της αυτοδιαχείρισης της ζωής είναι τα νήματα εκείνης της βιωμένης ουτοπίας που συνδέουν ένα ιστορικό πολιτικό εγχείρημα με μια συνέλευση γειτονιάς.

η Villa Αμαλίας είναι ένα κομμάτι από εμάς

Μια εμβληματική κατάληψη με ιστορία 23 χρόνων, αναπόσπαστο κομμάτι της μνήμης και της ζωής μας στις γειτονιές γύρω από την πλ. Βικτωρίας, κύτταρο δημιουργίας και κέντρο παραγωγής μιας ανυπότακτης πολιτικής πράξης και ενός ελεύθερου πολιτισμού, καθόρισε αποφασιστικά τον χαρακτήρα της γειτονιάς, πρόσφερε ζωντάνια, παλμό και ενότητα στον κατακερματισμένο αστικό χώρο, έδωσε -και θα συνεχίσει να δίνει- το μέτρο των δυνατοτήτων για την αυτονομία και την αυτοπραγμάτωση της ζωής.

η Villa Αμαλίας είναι ένα κομμάτι από εμάς

Τελευταίο χωρικό σύνορο ανάμεσα στη γειτονιά της πλ. Βικτωρίας και τον Αγ. Παντελεήμονα, η Villa Αμαλίας είναι εκείνο το αποφασιστικό ανάχωμα που κράτησε μακριά τους ναζί και τις εγκληματικές τους συμμορίες, τα εκατοντάδες μαχαιρώματα μεταναστών και τα ρατσιστικά πογκρόμ, τα νταβατζηλίκια και την κυριαρχία του κόσμου της νύχτας, τον αδιάρρηκτο δεσμό του φασισμού με τη μαφία. Χάρη και στην ύπαρξη της Villa Αμαλίας, ο εφιάλτης που παρεπιδημούσε 100 μέτρα από τη γειτονιά μας παρέμεινε ένας μακρινός απόηχος.

η Villa Αμαλίας είναι ένα κομμάτι από εμάς

Η Villa είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνέλευσης της γειτονιάς, αφετηρία της συγκρότησής της 3 χρόνια πριν, όταν κάτοικοι που τρομάξαμε με το ρατσιστικό πογκρόμ που εξαπολύθηκε στους δρόμους μας, συγκεντρωθήκαμε στην αυλή της Villa Αμαλίας για την πρώτη μας συνάντηση.

η Villa Αμαλίας είναι ένα κομμάτι από εμάς

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της αστυνομικής καταστολής ενάντια στην κατάληψη είναι σύντροφοι και συντρόφισσές μας, άνθρωποι που δραστηριοποιήθηκαν ενεργά στη γειτονιά, που μαζί τους επαναδιεκδικήσαμε τον δημόσιο χώρο, επανασυνδέσαμε τα ρολόγια ρεύματος σε δεκάδες σπίτια, που συλλογικά κατεβήκαμε στο δρόμο -μαζί με τις υπόλοιπες σαράντα τόσες συνελεύσεις γειτονιάς της Αθήνας- στις μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια και τη λεηλασία των ζωών μας.

και τώρα, χωρίς τη Villa, έγινε καλύτερη η ζωή μας;

Στην εποχή της γενικευμένης κρίσης αξιών, η κυριαρχία εκκενώνει τη ζωή, την αλληλεγγύη και την αντίσταση. Μέσα σ' ένα νεκροταφείο άψυχων κτιρίων, προτάσσοντας ως αξίες το χρήμα, τον ατομικισμό, την εκμετάλλευση φύσης και ανθρώπου.

Η καταστολή της Villa Αμαλίας, της κατάληψης Σκαραμαγκά, του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της ΑΣΟΕΕ πριν 1,5 χρόνο, ήταν έργο ενός αστυνομικού στρατού κατοχής που έχει καταλάβει τη γειτονιά μας. Που επιτίθεται λυσσασμένα εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια στους μετανάστες μικροπωλητές που προσπαθούν να βγάλουν ένα ισχνό μεροκάματο γύρω από την ΑΣΟΕΕ, που έχει μεταβάλλει τον χώρο της πλατείας σε μια μικρή Γάζα, στον νεκρό χώρο μιας γειτονιάς-φυλακή.

Δεν υπάρχει λόγος σ' αυτό το κείμενο να σταθούμε στον βίο και την πολιτεία ενός από τους χειρότερους δημάρχους που πέρασαν ποτέ από την Αθήνα, που ενώ τα πάντα γύρω του καταρρέουν (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές, πράσινο, καθαριότητα) ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη πώς να κλείσει καταλήψεις και να κυνηγήσει μικροπωλητές.

Το μόνο που θα δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τα περιεχόμενα, την ιστορία, το αποτύπωμα της Villa Αμαλίας από τη γειτονιά μας. Ότι με κανέναν τρόπο δεν θα αφήσουμε μόνους τους συντρόφους μας που συνελήφθησαν. Ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου αγώνα, των κοινών ονείρων για την ελευθερία, την αυτοοργάνωση, την αντίσταση ενάντια σε ότι λεηλατεί τις ζωές μας.

συνέλευση της πλ. Βικτωρίας

6976739070 | platexeia.viktexorias@gmexail.com

αλληλεγγύη στη Villa Αμαλίας

μικροφωνική αντιπληροφόρησης

Τετάρτη 11 Ιούνη, 6.00μμ, πλ. Βικτωρίας

συγκέντρωση αλληλεγγύης

Παρασκευή 13 Ιούνη, 9.00πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων

Η συνέλευση της πλ. Βικτωρίας πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στον χώρο της πλατείας. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την τελευταία, για αυτό το καλοκαίρι, γιορτή για τα παιδιά (το πρωί του Σαββάτου 14 Ιούνη).

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1526261/