Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 12.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό και το απροκάλυπτο κλείσιμο της ολομέλειας της βουλής, το πολιτικό προσωπικό του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου θέτει ως προτεραιότητα τη ψήφιση του νομοσχέδιου για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας το οποίο κατατίθεται στο θερινό τμήμα της βουλής στις 17/6.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία 3 τύπων φυλακών κλιμακούμενης καταστολής. Οι φυλακισμένοι για χρέη, θα κρατούνται στις «ηπιότερες» πτέρυγες τύπου Α. Το κυρίως σώμα των φυλακισμένων θα αποθηκεύεται στις πτέρυγες τύπου Β, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ενώ δημιουργούνται οι φυλακές τύπου Γ για τους κρατούμενους «ειδικής κατηγορίας και εξέχουσας επικινδυνότητας».Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου βρίσκονται οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές που φυλακίστηκαν για την πολιτική τους δράση, οι απείθαρχοι κρατούμενοι οι οποίοι αντιστέκονται στην απάνθρωπη πραγματικότητα του εγκλεισμού, καθώς και κατηγορούμενοι για το λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα.

Οι κρατούμενοι στις «φυλακές τύπου Γ» θα βιώνουν μια φυλακή μέσα στη φυλακή: πλήρη στέρηση των αδειών και κεκτημένων όπως τα μεροκάματα που μειώνουν το χρόνο έκτισης ποινής, σκλήρυνση των όρων αποφυλάκισης (10 έτη ως ελάχιστος χρόνος παραμονής στις «φυλακές τύπου Γ») και δημιουργία συνθηκών πανοπτικού υπερελέγχου. Η αυθαιρεσία θεσμοποιείται με υπερεξουσίες στους διευθυντές και με την ανάθεση της φύλαξης σε ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ελαστικοποιείται η χρήση πυροβόλου όπλου.

Ταυτόχρονα παρέχονται κίνητρα για την προώθηση του χαφιεδισμού που φτάνουν ως την αποφυλάκιση όσων συνεργάζονται με την αστυνομία. Στόχος η εξάρθρωση ένοπλων πολιτικών οργανώσεων, η κατασκευή ενόχων και η παρεμπόδιση της ώσμωσης των αγώνων ανάμεσα στους φυλακισμένους αγωνιστές και τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Η αναδιάρθρωση των φυλακών δεν είναι μια αποσπασματική κίνηση του ελληνικού κράτους, είναι κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προσταγές της Ε.Ε. Στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου και των κοινωνικών σχέσεων αποτελεί άλλο ένα τμήμα του σύγχρονου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

H καταστολή σε συνθήκες βαθιάς συστημικής κρίσης αποτελεί κεντρική επιλογή του καθεστώτος. Επιδιώκει την πειθάρχηση της κοινωνίας και προασπίζεται τα αιματηρά συμφέροντα του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Ο «εσωτερικός εχθρός» διευρύνεται όλο και περισσότερο. Όχι μονάχα οι ένοπλοι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αλλά και κάθε αγωνιζόμενος που αμφισβητεί το κρατικό μονοπώλιο στη βία, θεωρείται πλέον «οικονομικός σαμποτέρ» και αντιμετωπίζει το κατασταλτικό ντελίριο.

Με ειδικές συνθήκες κράτησης για τους εντός των τειχών και ειδικές συνθήκες επιβίωσης για τους εκτός οι αγώνες μέσα κι έξω από τη φυλακή συνδέονται άρρηκτα. Οι φυλακισμένοι για την πολιτική τους δράση και οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι βρίσκονται στην αιχμή της επίθεσης, γιατί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τη συνολική ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Η αλληλέγγυα στάση μας στους αγώνες των φυλακισμένων είναι μια στιγμή του κοινωνικού και ταξικού πολέμου για μια ελεύθερη αταξική κοινωνία.

Οι κρατούμενοι ως απάντηση στους κρατικούς σχεδιασμούς έχουν ήδη ξεκινήσει διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, προχωρώντας σε τριήμερη αποχή συσσιτίου στις 18, 19 και 20 Ιουνίου και με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/06, 12:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1526842/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα του Κ*ΒΟΞ για την πορεία ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (28/6/2104, 12.00μμ, Μοναστηράκι)

Αλληλεγγύη στη Μαζική Απεργία Πείνας των Φυλακισμένων

Στις 23 Ιουνίου κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας ξεκινούν μαζική απεργία πείνας απαιτώντας την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ', φυλακές που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμούν με θανατική ποινή.

Το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου. Οι φυλακές αυτές θα ονομάζονται φυλακές τύπου Γ' και στόχο έχουν μια εκδικητικού τύπου ομηρία απέναντι σε καταδικασμένους ή υπόδικους με τους νόμους 187 και 187Α -δηλαδή όσους διώκονται για εγκληματική οργάνωση και όσους διώκονται με τον τρομονόμο-, ολοκληρώνοντας έτσι το κατασταλτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο οργανώνει το κράτος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Με προκλητικό τρόπο, μετά τον ανασχηματισμό και το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε πρώτο στη σειρά στο θερινό τμήμα στις 6 Ιούνη, για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού» και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου της καταστολής σε επίπεδο αστυνομικό, δικαστικό και σωφρονιστικό. Στο αστυνομικό επίπεδο με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μια σειρά προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ τους, σε αντίθεση με το ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη κοινωνία, στο νομικό-δικαστικό επίπεδο με τον τρομονόμο, τον κουκουλονόμο και την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης, εγκαθιδρύοντας το «κράτος έκτακτης ανάγκης» και στο σωφρονιστικό επίπεδο με το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου καθιερώνεται ένα καθεστώς εξαίρεσης και εκδικητικής μεταχείρισης εις βάρος συγκεκριμένων κρατούμενων.

Το νέο αυτό νομοσχέδιο αφορά μια σειρά νέων κανονισμών και αποφάσεων το οποίο αν και αφορά μεγάλο μέρος των κρατουμένων, στόχο έχει να τιμωρήσει με τον πιο σκληρό τρόπο όσους αγωνιστές επιλέγουν τον ένοπλο αγώνα ή όσους αγωνιστές βαρύνονται με κατηγορίες του νόμου 187Α. Το νέο αυτό νομοσχέδιο απομονώνει παντελώς τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος κλείνοντάς τους σε φυλακές ή πτέρυγες υψίστης ασφαλείας. Σ' αυτές τις φυλακές δεν θα υπάρχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά μπάτσοι οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να οπλοφορούν αλλά και να κάνουν χρήση των όπλων τους δίνοντας έτσι μια ανεξέλεγκτη εξουσία σ' αυτούς, η οποία μέσα στο εσωτερικό μιας φυλακής θα σημαίνει μια δίχως έλεγχο άσκηση αστυνομικής βίας. Αν έξω τα όπλα "εκπυρσοκροτούν" μία φορά, μέσα θα "εκπυρσοκροτήσουν" δέκα με την απόλυτη κάλυψη των συνταξιούχων μπάτσων ή δικαστών οι οποίοι θα εκτελούν χρέη διευθυντών φυλακής.

Τα επισκεπτήρια και η επικοινωνία (γραπτή ή τηλεφωνική) θα περιοριστούν στο ελάχιστο μέχρι και θα λογοκριθούν. Οι άδειες και τα μεροκάματα που λειτουργούσαν ευεργετικά υπέρ του κρατουμένου δεν θα ισχύουν για τους κρατούμενους αυτών των φυλακών. Οι ποινές που θα πρέπει να εκτίσουν οι κρατούμενοι που τους αφορά το νέο νομοσχέδιο είναι τα 5/5 της αρχικής ποινής του δικαστηρίου κι όχι τα 3/5 και τα ισόβια θα είναι 20 και όχι 16 χρόνια, που μέχρι σήμερα ισχύει.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο του νομοσχεδίου είναι πως θεσμοθετεί την έννοια του καταδότη αφού οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος που δεν δικάζεται για «τρομοκρατία» είναι διατεθειμένος να καταδώσει ή να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για έναν πολιτικό κρατούμενο, για μια οργάνωση ή οτιδήποτε μπορεί να σκαρφιστεί στο μυαλό του και ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα αποφυλάκισης για οποιοδήποτε λόγο κι αν έχει βρεθεί μέσα στη φυλακή. Ωθεί λοιπόν τους ποινικούς κρατούμενους να "κυνηγάνε" τους πολιτικούς κρατούμενους και τους πολιτικούς να αυτοαπομονώνονται από το σύνολο των κρατουμένων. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή αυτής της διάταξης αφού ότι έχει κερδηθεί μέσα στις φυλακές, έχει κερδηθεί με αγώνες που από κοινού όλοι οι κρατούμενοι έχουν δώσει. Οι πολιτικοί κρατούμενοι πάντα με τον λόγο και τη δράση τους παρέμβαιναν ενεργά στις διεκδικήσεις μέσα στις φυλακές, πάντα προπαγάνδιζαν και μιλούσαν για τα πολιτικά πλαίσια της δράσης τους, πάντα συνέβαλαν ουσιαστικά και καθοριστικά στις όποιες διεκδικήσεις. Και σ' αυτούς τους αγώνες ποινικοί και πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται συνοδοιπόροι.

Επίσης στις φυλακές τύπου Γ θα κρατούνται, πέρα των παραπάνω, κρατούμενοι που κρίνονται «επικίνδυνοι». Και φυσικά επικίνδυνοι θα θεωρούνται όσοι κρατούμενοι με την αγωνιστική τους στάση συνεχίσουν, ατομικά ή συλλογικά, να διεκδικούν τα στοιχειώδη δικαιώματα μέσα στη φυλακή. Ο αγώνας δηλαδή για τα στοιχειώδη θα οδηγεί σε καθεστώς ομηρίας, στις φυλακές τύπου Γ'.

Για μας καμία φυλακή δεν είναι όμορφη ή ανεκτή. Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση την προτίμησή μας στις ήδη υπάρχουσες φυλακές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη φυλακή δεν υπάρχουν δικαιώματα και προνόμια: από τα καρτοτηλέφωνα και τα επισκεπτήρια μέχρι τα μεροκάματα και τις άδειες, όλα κατακτήθηκαν μετά από πολύχρονους αγώνες. Για μας επιτακτικό είναι να πολεμήσουμε την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους και τους αγωνιζόμενους κρατούμενους που απειλούνται με διαρκή ομηρία στις φυλακές τύπου Γ'. Είναι επιτακτικό να πολεμάμε το καθεστώς απομόνωσης των πολιτικών κρατουμένων και να διατηρήσουμε με τους αγώνες μας όσα τόσα χρόνια οι κρατούμενοι με αίμα και αγώνες έχουν κερδίσει. Με κοινούς αγώνες μέσα κι έξω από τη φυλακή, αποδεικνύοντας πως όσο κι αν το κράτος φοβάται τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι αγωνιστές θα συνεχίσουν τον δρόμο των επιλογών τους.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Σάββατο 28/6/2014 στις 12.00 στο Μοναστηράκι

Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής

Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας θα νικήσουν

Κ* ΒΟΞ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527081/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν χιλιάδες κρατούμενοι ενάντια στις φυλακές τύπου Γ

Αθήνα 23 Ιουνίου 2014


Ύστερα από την τριήμερη αποχή συσσιτίου, χιλιάδες κρατούμενοι ξεκινούν σήμερα απεργία πείνας διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ, το οποίο καταργεί με τον πιο βάρβαρο τρόπο το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ' όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων, οι οποίοι αναγκάζονται για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιήσουν το μόνο μέσο πάλης που τους έχει απομείνει, το σώμα τους. Έτσι, ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Δομοκού, Γρεβενών, Λάρισας, Διαβατών, Νιγρίτας Σερρών, Αλικαρνασσού, Τρικάλων και Ναυπλίου, χιλιάδες κρατούμενοι ξεκινούν απεργία πείνας απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, οι κρατούμενοι απαιτούν:
· την εφαρμογή του ευεργετήματος της άδειας και της υφ' όρον απόλυσης με αντικειμενικά κριτήρια για όλους (στο 1/5 της ποινής για την άδεια και στα 3/5 της ποινής για την αναστολή), και την κατάργηση του επαίσχυντου κριτηρίου της «μαντεψιάς» του Συμβουλίου της Φυλακής, για το αν ο κρατούμενος θα κάνει «καλή χρήση της αδείας».
· Την επανεκδίκαση των υποθέσεων για ναρκωτικά, σύμφωνα με το νόμο του 2013, ο οποίος έχει ήδη μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τους περισσότερους ισοβίτες, αφού σύμφωνα με το νόμο του 2006, ακόμα και οι χρήστες ουσιών καταδικάζονται για μικροποσότητα σε ισόβια.
·Την εφαρμογή των συζυγικών επισκέψεων
· Την κατάργηση της κατηγορίας των «φιλοξενούμενων κρατούμενων», που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Οι μετανάστες κρατούμενοι, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, δεν αφήνονται ελεύθεροι καθώς εκκρεμεί η απέλασή τους, κι έτσι κρατούνται ως «φιλοξενούμενοι», με αποτέλεσμα να στερούνται όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων (άδειες, αναστολή κ.λπ.).

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κρατουμένων και συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα τους.

Καλούμε με τη σειρά μας στην πορεία αλληλεγγύης που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών Ενάντια στις Ειδικές Συνθήκες Κράτησης, το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977029964

πηγή: http://www.tokeli.gr/2014/06/blog-post_23.html


1 2 3 4 5 6 7 8

Διαδήλωση Ενάντια στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας

Στεκι Αντιπνοια

πηγή: http://stekiantipnoia.squat.gr/2014/06/24/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%88%CE%AF%CF%83%CF%84/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Από τη Δευτέρα 23 Ιούνη, σε όλες τις φυλακές της χώρας, πάνω από 4.000 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Ζητούν να αποσυρθεί αμέσως το φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές τύπου Γ΄, αυτή την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο μόνο την απομόνωση των "επικίνδυνων" κρατουμένων, τη φίμωση των πολιτικών κρατουμένων, τη συστηματική σωματική και πνευματική τους εξόντωση μέσα στα ειδικά κελιά, σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα.

Στόχο έχει επιπλέον, την "επικίνδυνη" για την εξουσία κοινωνική διαμαρτυρία. Σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα φόβητρο για την αγωνιζόμενη κοινωνία, που θα στέλνει ένα καθαρό τρομομήνυμα. Όποιον τολμά να αντιστέκεται τον περιμένει ένα κολαστήριο που όταν μπαίνει "θα αφήνει έξω κάθε ελπίδα".

Εμείς καλούμε όλους και όλες να ενώσουμε τη φωνή, τον αγώνα, την αλληλεγγύη μας. Να δώσουμε όνομα στην ελπίδα, να ορθώσουμε ανάχωμα σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους εξόντωσης, σε αυτούς που θέλουν να κάνουν την κοινωνία ολόκληρη μια φυλακή.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Όλοι-ες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης - Αθήνα, Σάββατο 28 Ιουνίου, 12μ., Μοναστηράκι

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527137/


1 2 3 4 5 6 7 8

Στηρίζουμε τον αγώνα των φυλακισμένων για
αξιοπρέπεια ενάντια στις φυλακές-κολαστήρια υψίστης ασφαλείας και καλούμε στην
πορεία που διοργανώνει η Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια
στις ειδικές συνθήκες κράτησης το Σάββατο 28/6 στις 12:00 στο Μοναστηράκι

ναμούς

πηγή: http://namous.squat.gr/archives/674


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία από τις πιο βίαιες αναδιαρθρώσεις του καπιταλιστικού κράτους και κατ' επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού σχηματισμού. Η γενικευμένη φτωχοποίηση και η βίαιη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής ευρύτερων κοινωνικών κομματιών [ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών], η ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η τοποθέτηση της καταστολής - και ως εκ τούτου των κατασταλτικών δυνάμεων και των εφεδρειών τους - στο κέντρο της πληθυσμιακής διαχείρισης, ο ανοιχτός πόλεμος ενάντια σ' έναν «εσωτερικό εχθρό» που διευρύνεται διαρκώς, περιλαμβάνοντας όχι μόνο όσους αντιστέκονται και δρουν ανατρεπτικά (απεργοί, διαδηλωτές, αναρχικοί/ες, καταληψίες) αλλά και όσους διαψεύδουν με την ύπαρξή τους το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας (οροθετικές, μετανάστ(ρι)ες, ψυχικά ασθενείς, τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες)·περιγράφουν τις νέες λειτουργίες του σύγχρονου κράτους έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, αυτό το νέο καθεστώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνική πειθάρχηση στην κρατική βαρβαρότητα και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης. Στο όνομα, λοιπόν, της εθνικής ανάπτυξης, η έξοδος της χώρας από την κρίση γίνεται με πολύ σαφή τρόπο: ολοκληρωτική διαχείριση των από κάτω και εθνικιστική προπαγάνδα, κατασταλτική ωμότητα ενάντια σε όσους και όσες απειλούν τη βιωσιμότητα του κράτους, τη δημόσια ασφάλεια, υγεία, νομιμότητα και διεκδικούν τα αυτονόητα: ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Από τους έγκλειστους μετανάστες που εξεγείρονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να μην ταφούν ζωντανοί, από τους κατοίκους των Σκουριών που σαμποτάρουν την εγκατάσταση μεταλλείου χρυσού στην Χαλκιδική και εναντιώνονται σε μπάτσους, τοπικούς άρχοντες και χρυσοθήρες, μέχρι τους κρατούμενους που συλλογικά παλεύουν, με όσα μέσα διαθέτουν (απεργίες πείνας, άρνηση επιστροφής στα κελιά, αποχή συσσιτίου), για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, ειδικές και κανονικές.

Από τους νέους όρους πειθάρχησης και διαχείρισης του πληθυσμού δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι φυλακές. Η κυβέρνηση με αφορμή την μη επιστροφή του Χ. Ξηρού και το μιντιακό οχετό τρομο-υστερίας που ακολούθησε θέτει σε εφαρμογή μέσω ενός νέου νομοσχεδίου τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, οι οποίες θα λειτουργούν με ειδικό σωφρονιστικό κώδικα.

Στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας οι κρατούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα αδειών, θα έχουν περιορισμένη επικοινωνία και θα παραμένουν στα κελιά τους 23 ώρες το 24ωρο καταδικασμένοι στην απόλυτη απραγία. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή, με ελάχιστο χρόνο εγκλεισμού τα 10 χρόνια. Μια «μεσαιωνικού» τύπου τιμωρία που δεν έχει στόχο μόνο το σωματικό, αλλά και τον πνευματικό ακρωτηριασμό του κρατουμένου. Ένα νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους μπάτσους να αποκρύπτουν κομμάτια της δικογραφίας από τους κατηγορούμενους,· που εισάγει επίσημα τον όρο του ρουφιάνου, επιβραβεύοντας ακόμα και με αποφυλάκιση άτομα που θα δώσουν πληροφορίες για φυγόδικους/φυγόποινους ή για μέλη επαναστατικών οργανώσεων και όσων δρουν ανατρεπτικά. Επίσης, την εσωτερική και εξωτερική φρούρηση των φυλακών τύπου Γ αναλαμβάνουν ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ που πλέον θα έχουν το ελεύθερο να πυροβολούν κατά την κρίση τους.

Σ' αυτές τις φυλακές θα εγκλείονται όσοι/όσες κατηγορούνται ή καταδικάστηκαν με βάση τον "αντι"τρομοκρατικό νόμο, όσοι κρατούμενοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα και όσοι/όσες «στασιάζουν οργανωμένα» κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Ακόμη, σε αυτού του τύπου τις φυλακές θα μπορούν να "φιλοξενηθούν" όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι με αποκλειστικό στοιχείο την κρίση του εκάστοτε εισαγγελέα και του διευθυντή των φυλακών.

Οι στόχοι του καθεστώτος είναι προφανείς. Η επέκταση της συνθήκης απομόνωσης μέσα στη φυλακή, ένα νέο φόβητρο απέναντι σε πιθανούς αγώνες και διεκδικήσεις των κρατουμένων, ο πλήρης στιγματισμός και η παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών κρατουμένων - επαναστατών, ο περαιτέρω εκφοβισμός κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου που θα σκεφτεί να εναντιωθεί στην καταπιεστική καπιταλιστική επίθεση που βιώνει. Είναι άλλη μια απειλή προς τους συλλογικούς κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και ολόκληρη την κοινωνία.

Κάθε φυλακή που φτιάχνεται και που υπάρχει ακόμα, φανερώνει το αληθινό πρόσωπο του κράτους που μας θέλει ανελεύθερους και υπάκουους υπηκόους του. Κάθε φυλακή μας υπενθυμίζει τον εκβιασμό της χωρίς αντιρρήσεις συναίνεσης στις ορέξεις των αφεντικών αυτού του κόσμου. Την καταναγκαστική αποδοχή της σύγχρονης βαρβαρότητας με αντάλλαγμα μια "ελεύθερη ζωή" με τάξη και ασφάλεια. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο αγώνας των κρατουμένων μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο με ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης από έξω. Το να μπλοκάρουμε το νέο "ελληνικό γκουαντάναμο" σήμερα, είναι άλλο ένα βήμα για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο.

Οι κρατούμενοι από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου πραγματοποίησαν αποχή συσσιτίου.

Από τις 23 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ...

Πορεία Σάββατο 28 Ιουνίου 12:00 Μοναστηράκι

Πρωτοβουλία αναρχικών από Β/Α

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/51973/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

από Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης Ημέρα/Ώρα: 28/06/2014 στις 12:00:00 ΜΜ, Αθήνα / Μοναστηράκι

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Από τη Δευτέρα 23 Ιούνη, σε όλες τις φυλακές της χώρας, πάνω από 4.000 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Ζητούν να αποσυρθεί αμέσως το φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές τύπου Γ΄, αυτή την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο μόνο την απομόνωση των "επικίνδυνων" κρατουμένων, τη φίμωση των πολιτικών κρατουμένων, τη συστηματική σωματική και πνευματική τους εξόντωση μέσα στα ειδικά κελιά, σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα.

Στόχο έχει επιπλέον, την "επικίνδυνη" για την εξουσία κοινωνική διαμαρτυρία. Σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα φόβητρο για την αγωνιζόμενη κοινωνία, που θα στέλνει ένα καθαρό τρομομήνυμα. Όποιον τολμά να αντιστέκεται τον περιμένει ένα κολαστήριο που όταν μπαίνει "θα αφήνει έξω κάθε ελπίδα".

Εμείς καλούμε όλους και όλες να ενώσουμε τη φωνή, τον αγώνα, την αλληλεγγύη μας. Να δώσουμε όνομα στην ελπίδα, να ορθώσουμε ανάχωμα σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους εξόντωσης, σε αυτούς που θέλουν να κάνουν την κοινωνία ολόκληρη μια φυλακή.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Όλοι-ες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης

Αθήνα, Σάββατο 28 Ιουνίου, 12μ., Μοναστηράκι

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/51978/