Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 στις 21.00

Προβολή: Out of the Furnace

Αστυνομική | 116'
Σκηνοθέτης: Scott Cooperεί
Πρωταγωνιστεί: Christian Bale

Ο σκηνοθέτης Σκοτ Κούπερ χορογραφεί υπέροχα τις αδυσώπητες μονομαχίες και δίνει χώρο στους χαρακτήρες του να αναπτυχθούν σε ένα μουντό και αδιέξοδο περιβάλλον, ενώ πολύ λίγες φορές καταφεύγει στην ευκολία προκειμένου να εκβιάσει τα αισθήματα του θεατή. Οι μικρές ιστορίες εξελίσσονται με χρονικά άλματα που δεν κουράζουν, ο στόχος της υποβλητικής ατμόσφαιρας επιτυγχάνεται μέσα από τη μελαγχολική φωτογραφία η οποία σου κάθεται σαν κοτρόνα στο στομάχι και η σκιαγράφηση του Ρόντνεϊ μετά την επιστροφή του από το Ιράκ παραπέμπει στο φιάσκο του Βιετνάμ. Αν θέλουμε να γίνουμε αυστηροί, τότε μπορούμε να πούμε πως ίσως ο Σκοτ Κούπερ δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ομάδα όνειρο ηθοποιών που συγκέντρωσε (ο Φόρεστ Γουίτακερ χαραμίζεται σε έναν ανούσιο ρόλο και ο Γουίλεμ Νταφόε θα μπορούσε να πάρει περισσότερα λεπτά), ενώ η υπερβολική ιστορία ραγισμένου έρωτα μεταξύ του Ράσελ και της Λένα, θα μπορούσε να έχει απαλυνθεί, αν όχι να παραλειφθεί.

Από εκεί και πέρα ο Γούντι Χάρελσον αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως με όση άνεση κι αν μπορεί να υποδυθεί τον κάπως αφελή και όχι τόσο έξυπνο αστυνομικό («True Detective») ή τον αμφίβολης σεξουαλικότητας συνοδό πλούσιων κυριών (συγκλονιστικός στο «The Walker»), εκεί που πραγματικά αριστεύσει είναι στο να σου κόβει την ανάσα με το σαλεμένο βλέμμα του και τα ξεσπάσματα οργής του. Ο Κρίστιαν Μπέιλ (Ράσελ) επιβεβαιώνει πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από μούσκουλα, ενώ ο χαρισματικός Κέισι Άφλεκ στήνει πολύ πειστικά την περσόνα του χαμένου Ρόντνεϊ.

Τέλος να σημειώσουμε πως στα τελευταία λεπτά της ταινίας έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα συγκρατημένα βίαιο, λυρικό και πανέμορφο φινάλε. Από τα καλύτερα της σεζόν που διανύουμε.

Περισσότερα: http://www.cinedogs.gr/whatson/furnace/#sthash.7AiKZc7H.dpuf

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιούνιος 20h