Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στις 19.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία ενάντια στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο & υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων

Πορεία στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Ενάντια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της καπιταλιστικής "ανάπτυξης" και λεηλασίας,

στην επέλαση του κεφαλαίου και των εμπροσθοφυλακών του,

για την υπεράσπιση των ελέυθερων δημόσιων χώρων,

για την Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια

και τους Κοινωνικούς και Ταξικούς αγώνες.

Πέμπτη 3/7/2014

ώρα 7μμ

Πλ. Πατριάρχου

Νέα Φιλαδέλφεια

Αναρχικοί/ες, Αντιεξουσιαστές/ριες, Στέκια, Καταλήψεις, Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1527213/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο! Να υπερασπιστούμε την πόλη και το Άλσος μας

Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!

Συγκέντρωση-Πορεία

Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00

Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια

Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ

http://syntonistikofx.wordpress.com

πηγή: http://syntonistikofx.wordpress.com/2014/06/26/poreia/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ του ΣΤΗ ΖΩΗ και την ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Γνωρίζετε ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής-Θεσσαλονίκης (νΡΣΑΘ) προβλέπει:

•Την απόσπαση του άλσους από το Δήμο και την ένταξη του σε φορέα που μετονομάζεται σε "Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής";

Προοπτική του οποίου είναι να παραδώσει το άλσος μας στο ΤΑΙΠΕΔ, για ξεπούλημα και εκμετάλλευση από ιδιώτες;

• Τη μετατροπή του από δασική - αναδασωτέα έκταση, σε «Μητροπολιτικό Πάρκο» με «ζώνες ειδικών χρήσεων»;

Που πρακτικά σημαίνει πως μεγάλο τμήμα του θα οικοδομηθεί και θα αξιοποιηθεί εμπορικά, πάντα από ιδιώτες;

• Τη δυνατότητα άμεσα οικοδόμησης του για «αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής» σε ποσοστό 5%, ή περίπου 24 στρέμματα;

Που σημαίνει πως αυτή η έκταση προορίζεται για την επέκταση της επιχείρησης που σχεδιάζει ο Δ. Μελισσανίδης. Ενώ για την είσοδο στο χώρο, θα πληρώνουμε αντίτιμο, ώστε να έχει κέρδη ο ιδιώτης!

• Ότι επιτρέπεται τμήμα του να παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία μπορεί να το παραχωρήσει σε ιδιώτες για εκμετάλλευση; Κι ακόμη τμήματα του να αλλάξουν χρήση;

• Ότι σύμφωνα με το νΡΣΑΘ παραχωρούνται άμεσα 6 στρέμματα του άλσους στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία τα παραδίδει στην Α.Ε. «Δικέφαλος 1924» που σε ποσοστό 98,5% ανήκει στο γιο Μελισσανίδη;

• Ότι ήδη ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά ως προαπαιτούμενο της τρόικας μέσα σε μια μέρα, διάταξη που καταργεί την κατηγορία της αμιγούς κατοικίας στην οποία ανήκει η πόλη μας; Τέτοια διάταξη περιλαμβάνεται στο νΡΣΑΘ, ειδικά για την πόλη μας!

• Ότι εντάσσει το τμήμα της εθνικής οδού που διασχίζει την πόλη μας, στον «Αναπτυξιακό Άξονα Βορρά - Νότου»; Και σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις χρήσεις γης, θα μπορούν να εγκατασταθούν βιομηχανικές δραστηριότητες; Οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αυτόματα την αλλαγή των όρων και των συντελεστών δόμησης, κατά τη βούληση των… επενδυτών.

Αυτό σημαίνει πως καθημερινά θα διέρχονται από την πόλη νταλίκες μεταφέροντας εμπορεύματα, όπως ήδη συμβαίνει στη γειτονική Μεταμόρφωση.

• Ότι σύμφωνα με τη διατύπωση που υπάρχει στο νΡΣΑΘ, οι επιπτώσεις των αλλαγών που προβλέπει, οδηγούν στην ανάγκη ο πληθυσμός της πόλης μας να πρέπει να «συγκρατηθεί»;

• Ότι σε αντίθεση με δήμους όπως οι Άγιοι Ανάργυροι και η Νέα Ιωνία, οι οποίοι προσδιορίζονται ως περιοχές κυρίως κατοικίας, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τη Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα;

Αυτό σημαίνει κατάρρευση της αξίας των σπιτιών μας, γιατί η ζωή θα είναι αφόρητη όπως στο κέντρο της Αθήνας.

Γνωρίζετε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν οχτώ μήνες δήλωσε πως θέλει να κάνει το άλσος, Μόντε Κάρλο; (Τι σύμπτωση: το ίδιο δήλωνε προεκλογικά και ο Μπέος για τον Βόλο). Το οποίο φημίζεται για το καζίνο του, και θεωρείται διεθνώς ως ναός του τζόγου και των μεγαλοφοροφυγάδων!

Όχι χώρος κατοικίας για ανθρώπους που ζουν από την εργασία τους.

ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ

Η οποιαδήποτε απόπειρα για δημόσια συζήτηση για το νΡΣΑΘ αντιμετωπίστηκε με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ. Οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν να επιβάλουν απόλυτη σιωπή γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θεωρούμε απαραίτητο όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο του υπό ψήφιση νόμου και να αντιληφθούν πλήρως τους κινδύνους που συνεπάγονται από την εφαρμογή του, για την πόλη μας και το Άλσος μας.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΓΗΠΕΔΟ, αλλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΠΟΛΗΣ και του ΑΛΣΟΥΣ ΜΑΣ!

Όλοι στη συγκέντρωση-πορεία, την Πέμπτη 3/7/14 στις 19.00, στην Πλατεία Πατριάρχου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΦ-ΝΧ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

http://syntonistikofx.wordpress.com/

syntexonistikoexfx@gmailex.com

πηγή : http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/21888.%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%9D%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης για τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια και την επίθεση στη "Στρούγκα".

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη Ν. Φιλαδέλφεια έχει οξυνθεί επικίνδυνα. Άνθρωποι τραυματίζονται, η έκφραση ελεύθερης γνώμης παρεμποδίζεται και φασιστικές μέθοδοι αναβιώνουν σε μία προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα προς όποιον διαφωνεί με την τσιμεντοποίηση του Άλσους ότι αν αντισταθεί κινδυνεύει η ζωή του.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές

Στη διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη δύο είναι οι βασικές αντιμαχόμενες πλευρές.

Από τη μία βρίσκεται ο επιχειρηματίας Μελισσανίδης με τον ιδιωτικό στρατό ανεγκέφαλων τραμπούκων πηγή των οποίων είναι μία μικρή μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και στο πλευρό του τάσσεται η κυβέρνηση με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της περιουσίας του Ελληνικού λαού καθώς και η υποχωρητικότητα της μείζονος αντιπολίτευσης που αρχίζει δειλά δειλά να δείχνει το τι είναι ικανή κα κάνει προκειμένου να παραλάβει την εξουσία.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας» που βλέπουν το Άλσος να γίνεται βορά στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και στην κακώς εννοούμενη ανάπτυξη. Στο πλευρό τους μέχρι στιγμής τάσσονται οι δήμαρχοι των δύο αυτών δήμων.

Το ιστορικό

Στις 29 Μαΐου η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας» καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα το Ρυθμιστικό Σχέδιο και την επικείμενη καταστροφή του Άλσους. Το γεγονός εξοργίζει τον επιχειρηματία που στέλνει τον ιδιωτικό στρατό να παραδώσει το μήνυμά ότι όποιος επιχειρήσει να αντιστρατευτεί στο σχέδιο νόμου θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή του.

Στις 18 Ιούνη επιχειρείται από την πλευρά των κατοίκων νέα συγκέντρωση για το θέμα. Δύο ημέρες πριν, οι οργανωμένοι οπαδοί της "original" ανακοινώνουν συγκέντρωση στο ίδιο μέρος μία ώρα πριν. Οι κάτοικοι αναβάλουν την επικείμενη συγκέντρωση για μία μέρα μετά με το σκεπτικό της αποφυγής συγκρούσεων. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι οργανωμένοι οπαδοί. Μεταθέτουν κι αυτοί τη συγκέντρωσή τους την επόμενη ημέρα ώστε να συμπέσει με τη συγκέντρωση των κατοίκων. Το αποτέλεσμα του καλέσματος αυτού είναι η παρουσία φασιστοειδών χούλιγκαν που βανδαλίζουν τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της «Στρούγκας», τραυματίζουν σοβαρά αρκετούς ανθρώπους και εκδιώκουν δεκάδες άλλους στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειάς (περισσότερα στους συνδέσμους που βρίσκονται στο τέλος του κειμένου).

Στο μεσοδιάστημα κάτοικοι που έχουν λάβει μέρος στην πρώτη συγκέντρωση βρίσκουν στο τζάμι του αυτοκινήτου τους σφαίρες με απειλητικά για τη ζωή τους σημειώματα και Χρυσαυγίτες χαιρετίζουν από τα site τους τη δράση των οπαδών που δρουν απροκάλυπτα σαν τάγματα εφόδου με την συνδρομή της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στους χώρους των συγκεντρώσεων παρακολουθώντας αδιάφορη τα γεγονότα. Γεγονότα που δε συνάδουν με οργανωμένους οπαδούς αλλά με οργανωμένους εγκληματίες.

Το Ρυθμιστικό

Σύμφωνα με το νέο Ρυθμιστικό Νομοσχέδιο που επιχειρείται να περάσει, το δημόσιο παραχωρεί την παλιά έκταση 29 στρεμμάτων (που ήταν το παλιό γήπεδο) συν 6 στρέμματα που ορίζονται από το άρθρο 81 στην «Ερασιτεχνική ΑΕΚ», η οποία όμως σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 81, μπορεί και θα τα παραχωρήσει στο Μελισσανίδη για εκμετάλλευση. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, αφού ο Μελισσανίδης αποκτά δικαιώματα χρήσης χωρίς κάποιο περιορισμό χρόνου.

Αν όμως η διαφορά βρισκόταν στα 6 στρέμματα το πράγμα θα ήταν απλό και ίσως να μην υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες. Στο σημείο αυτό έρχεται το άρθρο 82 να δώσει μπόνους μερικά στρέμματα ακόμη (στην ουσία άλλα τόσα) για τσιμεντοποίηση ώστε να ικανοποιηθεί η ακόρεστη δίψα για καταστροφή των λιγοστών πνευμόνων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 82 επιτρέπεται η οικοδόμηση εγκαταστάσεων και κτηρίων που μπορούν να καλύπτουν μέχρι και το 5% της συνολικής επιφάνειας του Άλσους. Δεδομένου ότι η συνολική επιφάνεια του Άλσους ανέρχεται σε 550 στρέμματα, αυτό σημαίνει ότι παραχωρούνται περίπου 30 στρέμματα από το Άλσος για κατασκευή εγκαταστάσεων και κτηρίων όπως εμπορικά κέντρα αλλάζοντας εντελώς τη φύση του Άλσους.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι αντιδρούν στην ανέγερση ενός ακόμη τερατουργήματος μέσα στην πόλη.

Η θέση του Βοτανικού Κήπου

Ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και στους συντρόφους της κατάληψης "Στρούγκα" που δίνουν στην κυριολεξία μάχη για ένα καλύτερο αύριο αντιδρώντας στα οργανωμένα συμφέροντα που καταπατούν και καταστρέφουν αυτά που έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Οι αγώνες από τα κάτω δεν στραγγαλίζονται από τραμπουκικεs φασιστικές επιθέσεις μπράβων υπαλλήλων και ανεγκέφαλων οπαδών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Συγκεντρωση πορεία Πέμπτη 3/7 στις 19.00

πηγή : http://votanikoskipos.blogspot.com/2014/06/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ-Άλσος - Όχι στο γήπεδο του Μελισσανίδη

Τα όσα συμβαίνουν στη Ν.Φιλαδέλφεια δεν μπορούν παρά να σημάνουν συναγερμό στο αντιφασιστικό κίνημα.

Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την κατασκευή του γηπέδου γίνεται μια προσπάθεια να περιέλθει μια ολόκληρη πόλη στον έλεγχο του επιχειρηματία Μελισσανίδη στο πρότυπο του Πειραιά και του Βόλου.

Η οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης, εκδήλωσης, συζήτησης εναντία στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Πειραιά «τιμωρείται» με απειλή κατά της ζωής, στοχοποίηση προσώπων, προπηλακισμούς, επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και παραλίγο να αποβούν και μοιραίες.

Ένας «στρατός» υποκόσμου και τραμπούκων παριστάνοντας τους οπαδούς της ΑΕΚ λειτουργεί ως φασιστικό τάγμα εφόδου και προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς τρόμου στην πόλη.

Λειτουργώντας ως πρωτοπαλίκαρα αυτού του στρατού, ακροδεξιοί και φασίστες επιθυμούν να καταλάβουν σταδιακά την περιοχή και να την μετατρέψουν σε Αγ. Παντελεήμονα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αφήσουμε να επικρατήσουν αυτές οι δυνάμεις στην περιοχή και στην κοινωνία.

Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών φορέων, εργατικών σωματείων, αντιφασιστικών και περιβαλλοντικών κινήσεων, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, ενάντια στην καταπάτηση των δημόσιων αγαθών, την τρομοκρατία και το φασισμό.

Συγκέντρωση-Πορεία Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00μμ Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια

Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_30.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/7 ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Την Παρασκευή 20/06 συνέβη στην Νέα Φιλαδέλφεια ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Δεκάδες τραμπούκοι με διακριτικά της ΑΕΚ επιτέθηκαν στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "Στρούγκα" με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του στο Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο επιδιώκει την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. Είχε προηγηθεί η επίθεση των ίδιων στην προσυγκέντρωση του Συντονιστικού έξω απ' το δημαρχείο. Οι τραμπούκοι κυνήγησαν κόσμο στα στενά, εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες, τούβλα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στον χώρο της Στρούγκας

Η Στρούγκα δέχτηκε επίθεση γιατί τόλμησε να πάρει θέση εναντίον των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό το σημάδι των καιρών μας δείχνει τη μοίρα που επιφυλάσσεται σε κάθε χώρο που αντιστέκεται και υψώνει το ανάστημά του απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα και κρατικές κομπίνες.

Ο κόσμος της Στρούγκας καλεί σε συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Πατριάρχου στις 3/7 στις 19.00, για να υπερασπιστεί τη θέληση του να αντιστέκεται σε οτιδήποτε είναι επιζήμιο για τους πολλούς και για να τονίσει το τρίπτυχο που την χαρακτηρίζει απ' την έναρξη της λειτουργίας της το 2009:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

πηγή: https://strouga.espivblogs.net/2014/06/28/poreia-3-7/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 7μμ.

20140702-125530-46530394.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Εδώ και ένα μήνα, η Ν. Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας. Κάθε προσπάθεια συζήτησης και κινητοποίησης κατοίκων για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης 2021, εμποδίστηκε με επιθέσεις χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η δολοφονική επίθεση στο συντονιστικό κατοίκων και οι βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα». Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις αυτές και την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην περιοχή.

Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και της τρόικα με το νέο ρυθμιστικό, ξεπουλά και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος και διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων. Την ίδια στιγμή, δείχνει πλήρη ανοχή σε όσους, υπηρετώντας ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, «καταστέλλουν» και προσπαθούν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να λες αυτό που πιστεύεις χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς, να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά περισσότερο.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση ενάντια στο Ρυθμιστικό και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών την Πέμπτη 03 Ιουλίου στις 19:00, στην Πλατεία Πατριάρχου.

κάλεσμα :

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»

Γ' ΕΛΜΕ

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

πηγή: http://syneleysi.wordpress.com/2014/07/02/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-3-%CE%B9%CE%BF/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι στη συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, Πέμπτη 3/7

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει το Συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας την Πέμπτη 3/7, 7μμ στην πλατεία Πατριάρχου της . Ν. Φιλαδέλφειας.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραδίδει το άλσος στις κερδοσκοπικές ορέξεις του Μελισσανίδη και επιδιώκει να παραδώσει όλη την κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης στην τρομοκρατία των μπράβων του. Το ζήτημα έχει πλέον υπερβεί την συζήτηση για το γήπεδο και αναδεικνύεται, το ζήτημα της παράδοσης - κατάργησης των ελεύθερων χώρων προς χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλη την Αττική και ένα πελώριο ζήτημα της δημοκρατίας, παρακρατικών και φασιστικών πρακτικών από τους μπράβους του εφοπλιστή Μελισσανίδη, με την ανοχή και τις πλάτες της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία, συνολικά τον λαό της Ν. Φιλαδέλφειας να απαντήσουν δυναμικά στην επιχείρηση τρομοκράτησης κάθε αντίστασης, κάθε διαφορετικής φωνής. Οι "πρόεδροι" και οι παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ έχουν θεό και επιδίωξή τους το χρήμα. Δεν θα χρησιμοποιούν τον κόσμο σαν ασπίδα για τα σκοτεινά τους συμφέροντα.

Καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς να πάρουν έμπρακτα θέση στην μάχη. . Να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων της Φιλαδέλφειας να σώσουν το άλσος και την δημοκρατία στην πόλη τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2408


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να γίνει το νεκροταφείο του κεφαλαίου και των οπαδών του (μέρος 2)

Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας με όπλο το σώμα τους, για την κατάργηση του επικείμενου νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας...παράλληλα.... στεκόμαστε ενώπιον των προταγμάτων μας. Μας εγκαλεί για άλλη μια φορά η ιστορική ευθύνη να επιδείξουμε συνέπεια στον λόγο μας, να υπογράψουμε συλλογική υπ ευθύνη στην ταξική αντεπίθεση. «Ανεχόμαστε» τον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητα του πάνω στην ζωή μας, πληρώνουμε με την επιβίωση μας. Εμείς πολεμάμε με την ελευθερία μας, με το αίμα μας και εμείς πεθαίνουμε μαχόμενοι. Τα όνειρα μας δεν χωράνε σε κερκίδες και η ιστορία μας δεν είναι κίβδηλο λογότυπο μπλουζάκι. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μιλάει για ιστορία είναι αυτός που του ανήκει, αυτός που τη συνεχίζει, που την έχει χαραγμένη στο χώμα και τη φυλακή. Τα δικά μας όνειρα είναι ακέραια, τα ιδανικά μας ανυπέρβλητα. Δεν είναι φάση, αφορά όλον τον κόσμο, την καθολική ανατροπή του, τη χειραφέτηση της τάξης μας.. Πάνω από όλα η αντίσταση που δεν μεσολαβείται, δεν διαπραγματεύεται. Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη δεδομένη. Στο όνομα μας δεν μιλάει κανείς. Εμείς η προσφυγιά, εμείς οι μετανάστες, εμείς είμαστε το προλεταριάτο, εμείς αυτοί που περιμένουμε για την μεγάλη έφοδο στον ουρανό...εμείς αυτοί που πάντα κάνουμε πρώτοι τη αρχή.

Ο λόγος δεν είναι επίφαση και οι πράξεις αναπόσπαστες. Το κίνημα στις 3/07 οφείλει να κατέβει εξοπλισμένο για την αυτοπροστασία του και για την αξιοπρέπεια του. Συμπαγές και ακλόνητο να αντεπεξέλθει στο βάσιμο ενδεχόμενο του επαναλαμβανόμενου στησίματος αγαστής συνεργασίας των κατασταλτικών δυνάμεων με τους φασίστες. Ικανό να φέρει εις πέρας μια υποδειγματική διαδήλωση με δυναμικό παλμό διακηρύσσοντας τα συνθήματα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ατομική ευθύνη, συλλογικός σχεδιασμός. Κάθε οπισθοχώρηση προς όφελος της εχθρικής όχθης, πεδίο παραχώρησης στην αντεπανάσταση.

Όσοι φίλαθλοι της ΑΕΚ εμφανιστούν την Πέμπτη, να μην εξηγήσουμε για τις μελλοντικές πολιτικές προεκτάσεις, θα είναι μόνο φασίστες και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν...

Όσοι σταθούν μπροστά να φτήσουν αίμα. Όσοι σταθούν μπροστά είναι φασίστες.

Η παρουσία στην πορεία στις 03/7 αποτελεί σημείο υπεράσπισης του κινήματος, του κόσμου της αντίστασης, του ορίου της ανοχής μας. Πορεία ανάχωμα στις περιοχές που επιχειρούν να καταλαμβάνουν οι φασίστες, οι μπράβοι και οι οπαδοί του κεφαλαίου προς όφελος πάντα των ιδιωτικών συμφερόντων και του κράτους. Αναφορικά για τους φιλάθλους της ΑΕΚ που ντρέπονται για όσα διαδραματίζονται, που θέλουν να λέγονται εξισωτικά και αντιφασίστες θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πολιτικό πρωσονύμιο όταν θα γίνουν αδελφοκτόνοι. Όταν θα σαρώσουν τους φασίστες από τον «χώρο» τους όταν δεν θα είναι «πάνω από όλα ΑΕΚ». Αυτές οι στιγμές θέτουν ερωτήματα συνείδησης, ελεύθεροι άνθρωποι και όχι πιόνια, τα αδιέξοδα και τα διλήμματα ξεπερνιούνται με επιλογή πλευράς. Περιττή αναφορά εν μέσω ενός υποδεέστερου διαλόγου που δεν έκανε ακόμα την υπέρβαση να θέσει το πολιτικό πιο πάνω από το προσωπικό...

Τα μέτωπα παντού και ο αγώνας ένας... οι μάχες μας αστέρια που φωτίζουν στο σκότος που έχουν επιβάλει...μέχρι την αυγή της κοινωνικής επανάστασης. Παρών στα χαρακώματα του κοινωνικού ταξικού πολέμου.

Τίποτα αμαχητί τίποτα χωρίς και το δικό τους κόστος.

Πάνω από όλα αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, επίθεση για την λευτεριά

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Πρωτοβουλία αναρχικών από την Νέα Φιλαδέλφεια

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527607/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Ν.Φιλαδέλφεια

Εδώ και λίγο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ορισμένοι φανατισμένοι οπαδοί διέκοψαν ή ακύρωσαν 3 διαφορετικές εκδηλώσεις τραμπουκίζοντας κάτοικους οι οποίοι αγωνίζονται για να μην τσιμεντοποιηθεί το Άλσος τους. Ο Μελισσανίδης χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την ανάγκη κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ προκειμένου να σφετεριστεί αρχικά ένα κομμάτι του άλσους (6 στρεμμ.) και στη συνέχεια να καταπατήσει άλλα 25 στρεμμ.

Η προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν πρέπει να περάσει! Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας για την σωτηρία και την βελτίωση του άλσους της γειτονιάς τους. Στην πόλη όπου ζούμε θέλουμε πολύ περισσότερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πάρκα και άλση για όλους, θέλουμε πολύ μεγαλύτερη δεντροφύτευση!

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα λέμε:

  • ΟΧΙ στο νέο Ρυθμιστικό Αθήνας και ειδικότερα όχι στα άρθρα 81 και 82 που αποχαρακτηρίζουν το Άλσος και αλλάζουν τη χρήση γης.
  • ΝΑΙ στο δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι».
  • Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να αποκτήσει γήπεδο, αλλά όχι ενάντια στην τοπική κοινωνία και όχι στο όνομα οικονομικών συμφερόντων σε βάρους του Άλσους.
  • Αλληλεγγύη στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγγα» (που χτυπήθηκε βίαια) και σε κάθε συλλογικότητα και κάτοικο που αγωνίζεται ενάντια στη λεηλασία των δημόσιων χώρων από μεγάλα συμφέροντα.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 19.00 με αφετηρία την πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τη συγκέντρωση καλεί το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών και στηρίζουν τα σωματεία εργαζομένων στους τοπικούς δήμους, σύλλογοι εκπαιδευτικών α' βαθμιας και β' βαθμιας εκπαίδευσης και πολλοί άλλοι.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2014/07/blog-post_1621.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όχι στο σχέδιο-Μελισσανίδη. Απόσυρση τώρα του ρυθμιστικού!

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση- πορεία την Πέμπτη 3 Ιούλη στις 19.00, στην πλατεία Πατριάρχου.

Εδώ και ένα μήνα, η Νέα Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας. Κάθε απόπειρα να συζητηθεί από οποιονδήποτε το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, καταστέλλεται εν τη γενέσει του από μια μικρή μειοψηφία οργανωμένων τραμπούκων που λειτουργεί ξεκάθαρα με σχέδιο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας και τον κοινωνικό χώρο στρούγκα.

Το γήπεδο της ΑΕΚ και η επιθυμία των φιλάθλων της, χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια άλωσης της πόλης. Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο στο οποίο εντάχθηκαν και τα περίφημα άρθρα για το γήπεδο ,και η σπουδή ορισμένων υποτιθέμενων φιλοΑΕΚτζίδηκων site να ψηφιστεί ως έχει στο σύνολό του, αποδεικνύουν ότι ουσιαστικός σκοπός του περίφημου σχεδίου Μελισσανίδη είναι να μπει χέρι στο άλσος και μέσω αυτού να μετατραπεί η γειτονιά σε περιοχή φτηνής και μαζικής διασκέδασης με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών εκμεταλλεύσεων και βιομηχανικών δραστηριοτήτων, που θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων κόλαση, ενώ θα υποθηκεύσουν και το μέλλον των παιδιών τους. Και όλα αυτά με θέσεις εργασίας των 400 ευρώ.

Όμως όταν η «δημοκρατία» δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά τους, τα αφεντικά ξέρουν και άλλο δρόμο .... και τόσο το χειρότερο για την δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή «είναι πολλά τα λεφτά», θα πρέπει να επιβληθεί η σιδερένια φτέρνα. Γι' αυτό και επιχειρείται η τρομοκράτηση των κατοίκων και όσων επιμένουν να σκέφτονται και να αγωνίζονται για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους , για το μέλλον της πόλης και του άλσους της.

Αυτό που συμβαίνει στην Ν.Φιλαδέλφεια δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της.

Τα σωματεία κει οι εργαζόμενοι παλεύουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να λες αυτό που πιστεύεις χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς , να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά περισσότερο.

Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα:

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρέπει να περάσουν. Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν πρέπει να γίνει υγειονομική ζώνη για κανέναν. Η πόλη και οι άνθρωποί της, η ιστορία της προσφυγιάς που την συνοδεύει, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο , παρά αυτόν που οι ίδιοι χάραξαν. Τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα από το που μένουν και που εργάζονται, να στηρίξουν τη συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνει το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών την Πέμπτη 03 Ιουλίου στις 19:00, στην Πλατεία Πατριάρχου. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να κάνουν αυτή την μάχη δική τους. Τώρα και όχι αύριο που μπορεί να είναι αργά.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

κάλεσμα : Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : http://somt.gr/node/998


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα για την πορεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων καλεί στη συγκέντρωση- πορεία στη Νέα Φιλαδέλφεια την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7μμ, με αφετηρία την πλατεία Πατριάρχου.

Ενάντια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο "ανάπτυξης" και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία

Για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527661/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -πορεία : Πέμπτη 3/7, στις 19:00 στη Ν. Φιλαδέλφεια

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Για πρώτη φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια είδαμε τα χαμηλότερα ένστικτα, να ξεπηδάνε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες και να φιγουράρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το γεγονός της επίθεσης, στις 20/6/2014 σε πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας, σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο που αφορά την διαμόρφωση της περιοχής, καθώς και η εισβολή στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο "Στρούγκα", μόνον ως φασιστική άσκηση υψηλού επιπέδου μπορεί να χαρακτηριστεί.

Την στιγμή που στην άλλη άκρη του ορίζοντα θυσιάζεται στον βωμό των φαραωνικών σταδίων του Μουντιάλ κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης, την ώρα που στη Βραζιλία λαμβάνουν χώρα αιματηρές διαδηλώσεις με αίτημα μια ζωή άξια βίου, εδώ, στην Αθήνα σχεδιάζεται η πόλη του μέλλοντος, η ιδιωτική Αθήνα Δημοσίας Χρήσεως.

Τα σχέδια του Μελισσανίδη να εισβάλει στο κέντρο της μητρόπολης κατακτώντας έδαφος «μεγάλου μεγέθους» περιλαμβάνουν και κινητοποίηση «ιδιωτικού στρατού» κατά των «εχθρών». Και το ως άνω γεγονός, καθώς και οι μετέπειτα εξελίξεις απέδειξαν για άλλη μια φορά την κατάντια του να είσαι «οπαδός».

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως το ίδιο προλαλεί στην παρουσίασή του, είναι η «Νέα Αθήνα» στη «Νέα Ελλάδα». Στη «Νέα Ελλάδα» των φαστ τρακ επενδύσεων, της λεηλασίας του περιβάλλοντος, της εξόντωσης της μικρής κλίμακας οικονομίας, της επέκτασης του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτή η επέκταση έχει να κάνει με την κατάκτηση εδάφους στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, στον Υμηττό, στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, τώρα στη Ν. Φιλαδέλφεια και σε δεκάδες άλλες περιοχές με ζητήματα που περιμένουν να γίνουν κεντρικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κινήματα διεκδίκησης των δημόσιων χώρων αντιπαραβάλουν μια εναλλακτική πραγματικότητα αντιστεκόμενα.

Μέσα σε αυτό το τοπίο οι φίλοι, τόσο της ΑΕΚ, όσο και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, θα πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση: Θα παραμείνουν «οπαδοί» και αβασάνιστοι ακόλουθοι με φόβο να γίνουν προσωπικός στρατός των διάφορων επιχειρηματιών, που προσπαθούν να λάβουν κοινωνική νομιμοποίηση, αναγνωρισιμότητα και «επενδυτικές ευκαιρίες» μέσω της εμπλοκής τους στην επιχειρηματική πλευρά του αθλητισμού ή θα εναντιωθούν τόσο στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα οποία διαπλέκεται αναπόφευκτα ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού, όσο και στις φασιστικές επιθέσεις σαν αυτήν που έλαβε χώρα στις 20/6;

Οι επιθέσεις σε αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους από το κράτος και τους φασίστες είναι γνωστό φαινόμενο και συνιστά μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές της προσπάθειας του κράτους, να ορίσει και να μονοπωλήσει τον δημόσιο χώρο και λόγο. Από την πλευρά μας έχουμε να πούμε ότι οποιαδήποτε κίνηση και απόπειρα,ενάντια σε χώρους ριζοσπαστικής πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, προερχόμενη είτε από μισάνθρωπους φασίστες σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτή η επέκταση έχει να κάνει με την κατάκτηση εδάφους στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, στον Υμηττό, στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, τώρα στη Ν. Φιλαδέλφεια και σε δεκάδες άλλες περιοχές με ζητήματα που περιμένουν να γίνουν κεντρικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κινήματα διεκδίκησης των δημόσιων χώρων αντιπαραβάλουν μια εναλλακτική πραγματικότητα αντιστεκόμενα.

Μέσα σε αυτό το τοπίο οι φίλοι, τόσο της ΑΕΚ, όσο και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, θα πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση: Θα παραμείνουν «οπαδοί» και αβασάνιστοι ακόλουθοι με φόβο να γίνουν προσωπικός στρατός των διάφορων επιχειρηματιών, που προσπαθούν να λάβουν κοινωνική νομιμοποίηση, αναγνωρισιμότητα και «επενδυτικές ευκαιρίες» μέσω της εμπλοκής τους στην επιχειρηματική πλευρά του αθλητισμού ή θα εναντιωθούν τόσο στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα οποία διαπλέκεται αναπόφευκτα ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού, όσο και στις φασιστικές επιθέσεις σαν αυτήν που έλαβε χώρα στις 20/6;

Οι επιθέσεις σε αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους από το κράτος και τους φασίστες είναι γνωστό φαινόμενο και συνιστά μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές της προσπάθειας του κράτους, να ορίσει και να μονοπωλήσει τον δημόσιο χώρο και λόγο. Από την πλευρά μας έχουμε να πούμε ότι οποιαδήποτε κίνηση και απόπειρα,ενάντια σε χώρους ριζοσπαστικής πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, προερχόμενη είτε από μισάνθρωπους φασίστες , είτε οπαδούς πολιτικών κομμάτων, είτε από ομοφοβικούς και μισαλλόδοξους χριστιανοταλιμπάν, είτε χειροκροτητές Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών της «ανάπτυξης», θα μας βρει απέναντί της με όλους τους τρόπους.

Επειδή είναι γνωστό ότι ούτε τα επενδυτικά συμφέροντα μπορούν να «διασφαλιστούν» χωρίς τις απαραίτητες πολιτικές φιλίες, ούτε η πολιτική εξουσία μπορεί να σταθεροποιηθεί χωρίς την ανάλογη διαπλοκή με την επιχειρηματική ελίτ, μπορούμε να δηλώσουμε ότι δεν εκπλαγήκαμε από την μετεκλογική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια του Μελισσανίδη. Η συνάντηση επιφανών μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Φλαμπουράρης, Στρατούλης, Πάντζας κλπ.) με τον επιχειρηματία, καθώς και το ξεθώριασμα των «κόκκινων γραμμών» του κόμματος σε σχέση με κομβικά σημεία του Ρυθμιστικού στη Νέα Φιλαδέλφεια (ύψος του γηπέδου, ανέγερση πάρκινγκ και εκμετάλλευση του Άλσους) δίνουν μια κρυστάλλινη εικόνα του πώς εννοεί την «αριστερή κυβέρνηση» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες μόλις μέρες μετά την επικράτησή του στην περιφέρεια Αθηνών και στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 3/7 στη Ν. Φιλαδέλφεια για να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας γιατί σε αυτό τον αγώνα είναι οι μόνοι που αγωνίζονται. Οι άλλοι πετούν πέτρες από την εξέδρα.

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/7 ΣΤΙΣ 19:00

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527689/