Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

από Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης Ημέρα/Ώρα: 01/07/2014 στις 6:00:00 ΜΜ, Φυλακές Κορυδαλλού / Αθήνα

Η απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 23/6 βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καθώς δεκάδες απεργοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών όπου εκεί αντιμετωπίζουν τόσο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κατ' ευφημισμό "νοσοκομείο" όσο και την απαράδεκτη στάση ορισμένων γιατρών που συμπεριφέρονται στους απεργούς πείνας με προκλητικό και άκρως υποτιμητικό τρόπο.

Συγχρόνως είναι επιβεβαιωμένο ότι την Πέμπτη 3 Ιούλη το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί την ίδια μέρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/51994/


1 2 3

μικροφωνική έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ, 1/7- 18:00

Όλοι/ες στον Κορυδαλλό την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 18:00 στο πάρκο Λαμπράκη (Δημαρχείο)

Η Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/ αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης καλεί στην προγραμματισμένη μικροφωνική έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ.

Όλοι/ες στον Κορυδαλλό την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 18:00 στο πάρκο Λαμπράκη (Δημαρχείο)

Δύναμη στους αγωνιστές κρατούμενους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527499/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

από Πρωτοβουλία αναρχικών απο Β/Α Ημέρα/Ώρα: 01/07/2014 στις 6:00:00 ΜΜ, Φυλακές Κορυδαλλού / Αθήνα

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία από τις πιο βίαιες αναδιαρθρώσεις του καπιταλιστικού κράτους και κατ' επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού σχηματισμού. Η γενικευμένη φτωχοποίηση και η βίαιη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής ευρύτερων κοινωνικών κομματιών [ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών], η ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η τοποθέτηση της καταστολής - και ως εκ τούτου των κατασταλτικών δυνάμεων και των εφεδρειών τους - στο κέντρο της πληθυσμιακής διαχείρισης, ο ανοιχτός πόλεμος ενάντια σ' έναν «εσωτερικό εχθρό» που διευρύνεται διαρκώς, περιλαμβάνοντας όχι μόνο όσους αντιστέκονται και δρουν ανατρεπτικά (απεργοί, διαδηλωτές, αναρχικοί/ες, καταληψίες) αλλά και όσους διαψεύδουν με την ύπαρξή τους το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας (οροθετικές, μετανάστ(ρι)ες, ψυχικά ασθενείς, τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες)·περιγράφουν τις νέες λειτουργίες του σύγχρονου κράτους έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, αυτό το νέο καθεστώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνική πειθάρχηση στην κρατική βαρβαρότητα και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης. Στο όνομα, λοιπόν, της εθνικής ανάπτυξης, η έξοδος της χώρας από την κρίση γίνεται με πολύ σαφή τρόπο: ολοκληρωτική διαχείριση των από κάτω και εθνικιστική προπαγάνδα, κατασταλτική ωμότητα ενάντια σε όσους και όσες απειλούν τη βιωσιμότητα του κράτους, τη δημόσια ασφάλεια, υγεία, νομιμότητα και διεκδικούν τα αυτονόητα: ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Από τους έγκλειστους μετανάστες που εξεγείρονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να μην ταφούν ζωντανοί, από τους κατοίκους των Σκουριών που σαμποτάρουν την εγκατάσταση μεταλλείου χρυσού στην Χαλκιδική και εναντιώνονται σε μπάτσους, τοπικούς άρχοντες και χρυσοθήρες, μέχρι τους κρατούμενους που συλλογικά παλεύουν, με όσα μέσα διαθέτουν (απεργίες πείνας, άρνηση επιστροφής στα κελιά, αποχή συσσιτίου), για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, ειδικές και κανονικές.

Από τους νέους όρους πειθάρχησης και διαχείρισης του πληθυσμού δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι φυλακές. Η κυβέρνηση με αφορμή την μη επιστροφή του Χ. Ξηρού και το μιντιακό οχετό τρομο-υστερίας που ακολούθησε θέτει σε εφαρμογή μέσω ενός νέου νομοσχεδίου τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, οι οποίες θα λειτουργούν με ειδικό σωφρονιστικό κώδικα.

Στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας οι κρατούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα αδειών, θα έχουν περιορισμένη επικοινωνία και θα παραμένουν στα κελιά τους 23 ώρες το 24ωρο καταδικασμένοι στην απόλυτη απραγία. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή, με ελάχιστο χρόνο εγκλεισμού τα 10 χρόνια. Μια «μεσαιωνικού» τύπου τιμωρία που δεν έχει στόχο μόνο το σωματικό, αλλά και τον πνευματικό ακρωτηριασμό του κρατουμένου. Ένα νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους μπάτσους να αποκρύπτουν κομμάτια της δικογραφίας από τους κατηγορούμενους,· που εισάγει επίσημα τον όρο του ρουφιάνου, επιβραβεύοντας ακόμα και με αποφυλάκιση άτομα που θα δώσουν πληροφορίες για φυγόδικους/φυγόποινους ή για μέλη επαναστατικών οργανώσεων και όσων δρουν ανατρεπτικά. Επίσης, την εσωτερική και εξωτερική φρούρηση των φυλακών τύπου Γ αναλαμβάνουν ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ που πλέον θα έχουν το ελεύθερο να πυροβολούν κατά την κρίση τους.

Σ' αυτές τις φυλακές θα εγκλείονται όσοι/όσες κατηγορούνται ή καταδικάστηκαν με βάση τον "αντι"τρομοκρατικό νόμο, όσοι κρατούμενοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα και όσοι/όσες «στασιάζουν οργανωμένα» κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Ακόμη, σε αυτού του τύπου τις φυλακές θα μπορούν να "φιλοξενηθούν" όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι με αποκλειστικό στοιχείο την κρίση του εκάστοτε εισαγγελέα και του διευθυντή των φυλακών.

Οι στόχοι του καθεστώτος είναι προφανείς. Η επέκταση της συνθήκης απομόνωσης μέσα στη φυλακή, ένα νέο φόβητρο απέναντι σε πιθανούς αγώνες και διεκδικήσεις των κρατουμένων, ο πλήρης στιγματισμός και η παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών κρατουμένων - επαναστατών, ο περαιτέρω εκφοβισμός κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου που θα σκεφτεί να εναντιωθεί στην καταπιεστική καπιταλιστική επίθεση που βιώνει. Είναι άλλη μια απειλή προς τους συλλογικούς κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και ολόκληρη την κοινωνία.

Κάθε φυλακή που φτιάχνεται και που υπάρχει ακόμα, φανερώνει το αληθινό πρόσωπο του κράτους που μας θέλει ανελεύθερους και υπάκουους υπηκόους του. Κάθε φυλακή μας υπενθυμίζει τον εκβιασμό της χωρίς αντιρρήσεις συναίνεσης στις ορέξεις των αφεντικών αυτού του κόσμου. Την καταναγκαστική αποδοχή της σύγχρονης βαρβαρότητας με αντάλλαγμα μια "ελεύθερη ζωή" με τάξη και ασφάλεια. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο αγώνας των κρατουμένων μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο με ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης από έξω. Το να μπλοκάρουμε το νέο "ελληνικό γκουαντάναμο" σήμερα, είναι άλλο ένα βήμα για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ.

Πρωτοβουλία αναρχικών από Β/Α

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52025/