Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Ν.Μανωλάδας

Να σταματήσουν τα λιντσαρίσματα και οι επιθέσεις σε βάρος των μαρτύρων στη Δίκη της Ν.Μανωλάδας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΗΣ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες Γης της Ν.Μανωλάδα την Πέμπτη 3 Ιούλη, 9πμ, στα δικαστήρια Πάτρας, Γούναρη και Κορίνθου

Είναι σκάνδαλο ότι οι βασικοί μάρτυρες της δίκης για τους δολοφόνους μπράβους της Βαγγελάτος ΑΕ που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν με σκάγια 35 εργάτες όταν απαίτησαν να τους πληρώσουν τα μεροκάματα τους δέχτηκαν νέα επίθεση από μπράβους έξω από τη παράγκα τους στην Ν.Μανωλάδα.

Αργά τη νύχτα της Παρασκευής 27/6 ομάδα με τρεις μηχανές επιτέθηκαν στο Τίπου Τσόντρυ, βασικό μάρτυρα στη δίκη των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ. Τον έπιασαν από το λαιμό, τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αλλά δεν έφτασε ποτέ στο χώρο. Τον απείλησαν όταν αν ξαναπάει στο δικαστήριο θα δει τι θα πάθει, ότι θα τον σκοτώσουν.

Την ίδια μέρα το πρωί μέσα στο δικαστήριο, η αδελφή του φυλακισμένου Βαγγελάτου έριξε κλωτσιά μέσα στο χώρο του δικαστηρίου στον Τίπου Τσόντρι βρίοζντας και τρομοκρατώντας τον να μην ξαναπάει στο δικαστήριο.

Είναι σκάνδαλο ότι το δικαστήριο ανέχεται να διεξάγεται δίκη υπό καθεστώς τρομοκρατίας σε βάρος των μαρτύρων. Πρόκειται για δίκη για εργασιακά δικαιώματα και ρατσιστική βίαιη επίθεση κατά εργατών που διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα να πληρώνονται τα μεροκάματα τους!

Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες να στηρίξουν τους εργάτες Γής στη Ν.Μανωλάδα κόντρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις των μπράβων των αφεντικών.

Όχι άλλο αίμα για τις φράουλες της Βαγγελάτος ΑΕ στην Ν.Μανωλάδα!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΩΡΑ

Επικοινωνία: 210-3232871, 6932828964

ΚΕΕΡΦΑ-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20