Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στις 20.30

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τη Δευτέρα 23/6 οι κρατούμενοι όλης της χώρας ξεκινούν μαζική απεργία πείνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακές κατηγοριοποιούνται σε 3 τύπους Α' Β' Γ' . Στις φυλακές τύπου Γ' θα ανήκουν οι πολιτικοί κρατούμενοι και όσοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, καθώς και αυτοί που θεωρούνται επικίνδυνοι αλλά και όσοι ταράζουν την ομαλή λειτουργία των φυλακών. Οι κρατούμενοι στις φυλακές τύπου Γ' δε θα παίρνουν άδειες ,θα περιορίζονται τα επισκεπτήριά τους ακόμα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Οι μπάτσοι αποκτούν πλέον μόνιμη θέση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και για πρώτη φορά θεσμοθετείται η ρουφιανιά [ καλύτερη μεταχείριση σε όσους '' καλοθελητές ΄' διευκολύνουν τη '' δουλειά '' των μπάτσων ] .

Δεν είναι τυχαία και η συγκυρία που επιλέγει το κράτος για την ψήφιση του νομοσχεδίου αφού οι ''κοινωνικές αντιστάσεις '' θα είναι μειωμένες λόγω των διακοπών. Εμείς ξέρουμε πως στην ουσία πρόκειται για φυλακή μέσα στη φυλακή,όπου επιδιώκεται ο ενταφιασμός των κρατουμένων [ κυρίως αναρχικών και εξεγερσιακών ] και η απομόνωσή τους, καθώς και η επιδίωξη της εξουσίας να αφεθούν στη λήθη οι αγώνες ,τόσο των εντός, όσο και των εκτός των τειχών.

''Δεν πιστεύω στο Δίκαιο. Η ζωή, που είναι ολόκληρη μια εκδήλωση ασυνάρτητων δυνάμεων, άγνωστων και μη αναγνωρίσιμων, απορρίπτει το ανθρώπινο εφεύρημα του δικαίου. Το δίκαιο γεννήθηκε όταν η ζωή πάρθηκε από μας. Όντως, αρχικά, η ανθρωπότητα δεν είχε κανένα δίκαιο. Ζούσε και αυτό ήταν όλο. Αντίθετα, σήμερα υπάρχουν χιλιάδες είδη δικαίου. Θα μπορούσε κάποιος να πει εύστοχα πως οτιδήποτε έχουμε χάσει, το αποκαλούμε δίκαιο.'' Bruno Filippi

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

MΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52036/