Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία

Intifada_logo

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες

Το Ισραήλ συνεχίζει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού, εξαπολύοντας δολοφονικούς και καταστροφικούς βομβαρδισμούς στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, και συνεχή πογκρόμ συλλήψεων, φονικές επιδρομές, κατεδαφίσεις και καταστολή των διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα πολλές είναι οι φωνές στην ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και στην ισραηλινή κοινωνία, που ζητούν ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα και νέα χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας . Ήδη έχουν κληθεί χιλιάδες έφεδροι για να ενισχύσουν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής.

Οι Παλαιστίνιοι ξεσηκώνονται στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και μέσα στο Ισραήλ, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση δίνει και πάλι άνιση μάχη απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του κόσμου.

Είναι ώρα να δείξουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους/ες, να συμμετάσχουμε στις διεθνείς κινητοποιήσεις για την αποτροπή μιας νέας ισραηλινής στρατιωτικής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πάψει τη στρατηγική συμμαχία με το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη.

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί κι αυτός, μαζί με άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης και παλαιστινιακές οργανώσεις, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την ερχόμενη Πέμπτη 10/7 στις 6.30 μ.μ.

Καλούμε κινηματικές, κοινωνικές, πολιτικές συλλογικότητες, οργανώσεις, καθώς και κόμματα της αριστεράς, να ενισχύσουν την κινητοποίηση.

Παράλληλα καλούμε σε διάδοση του διεθνούς κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ - απόσυρση επενδύσεων - κυρώσεις) εναντίον του Ισραηλινού απαρτχάιντ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ,

Κηφισίας και Κατεχάκη

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ.

πηγή : http://intifadagr.wordpress.com/2014/07/08/%c...


1 2 3 4 5

Oλοι/ες στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών Πέμπτη, 10 Ιούλη, 18:30

Ζήτω η νέα Ιντιφαντα!

Νίκη στoν ένοπλο αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Oλοι/ες στη συγκέντρωση

έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών

Πέμπτη, 10 Ιούλη, 18:30

Ξημερώματα Τρίτης ο σιωνιστικός στρατός επιστρατεύει εφέδρους και στέλνει τανκς στα σύνορα με τη Γάζα. Οι ανώτατοι αξιωματικοί απειλούν ευθέως με κλιμάκωση των επιθέσεων. Αεροπλάνα ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στην περιοχή, απειλώντας με βομβαρδισμούς, επιρρίπτοντας την ευθύνη του επικείμενου μακελειού στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Η ώρα μιας νέας μεγάλης αναμέτρησης ενάντια στην κατοχή πλησιάζει.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι σειρήνες ξαναχτύπησαν στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Πανικόβλητοι Ισραηλινοί έτρεχαν να κρυφτούν από τη νέα μαζική επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, που η εμβέλειά τους φτάνει πλέον βαθιά μέσα στα κατεχόμενα του '48.

Από τις 12 Ιούνη, ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, εκτελέσεις αμάχων, βομβαρδισμό ολόκληρων περιοχών, εισβολές και λεηλασίες σπιτιών, λιντσάρισμα ανθρώπων από εξαγριωμένο όχλο, υπό την προστασία του σιωνιστικού στρατού. Ηδη, 500 Παλαιστίνιοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων συνελήφθη στοχευμένα, έχουν ριχτεί στα σιωνιστικά κάτεργα. Περισσότεροι από είκοσι είναι οι νεκροί.

Την Τετάρτη 2 Ιούλη, ο δεκαεξάχρονος Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ βρίσκει φρικτό θάνατο στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Οι ισραηλινοί απαγωγείς του, αφού τον τσάκισαν στο ξύλο, τον υποχρέωσαν να πιει βενζίνη και τον έκαψαν ζωντανό! Οι άθλιοι διαχειριστές της ισραηλινής κοινωνίας προπαγανδίζουν ότι ήταν «έγκλημα πάθους», ότι ο Μοχάμεντ «ήταν ομοφυλόφιλος»! Η διαρροή αυτής της συκοφαντίας έρχεται κατευθείαν από την ισραηλινή αστυνομία, από «ανώνυμους κύκλους» της. Τα ισραηλινά social media κατακλύζονται από ανάλογες αθλιότητες.

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε! Εγινε χείμαρρος και από την Τετάρτη το βράδυ, ξεκινώντας από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ φτάνει στη Χεβρώνα και ξεχύνεται σε όλη τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζα.

Παλαιστινιακά χωριά μέσα στα κατεχόμενα του '48 σημαίνουν συναγερμό και συγκρούονται - ένα σώμα, μια ψυχή - με τις σιωνιστικές δυνάμεις ασφαλείας. Οι Ισραηλινοί δε διστάζουν να πυροβολήσουν γέρους και νέους αδιάκριτα, στο ψαχνό. Σε κάθε γειτονιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης στήνονται οδοφράγματα. Σερβιτόροι Παλαιστίνιοι, που δέχονται ύβρεις από ισραηλινούς πελάτες σε κεντρικό εστιατόριο, εξεγείρονται και τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Οι υβριστές γίνονται λαγοί. Νεαροί Παλαιστίνιοι συλλαμβάνονται στους δρόμους και όλη η γειτονιά ξεσηκώνεται: «Ψηλά το κεφάλι, θα σας απελευθερώσουμε»!

Η ένοπλη αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας βροντοφωνάζει στον κατοχικό στρατό: «Ο λαός μας δε θα παραμείνει αδρανής μπροστά σ' αυτό το έγκλημα, ούτε μπροστά σε οποιοδήποτε άλλο έγκλημα δολοφονίας ή κατεδάφισης, που διαπράττουν οι ορδές των εποίκων. Εσείς θα πληρώσετε το τίμημα όλων αυτών των εγκλημάτων».

Ρουκέτες εκτοξεύονται με στόχο το Ισραήλ και τις αποικίες του στη Δυτική Οχθη. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση απειλεί ευθέως τους εποίκους, καλώντας τους να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν από την παλαιστινιακή γη.

Παρασκευή μεσημέρι πραγματοποιείται η κηδεία του νεαρού Μοχάμεντ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Χιλιάδες λαού συγκεντρώνονται. Μέλη της Αντίστασης, αψηφώντας τον κίνδυνο να συλληφθούν στην καρδιά της ισραηλινής κατοχής, πυροβολούν στον αέρα. Μια κραυγή βγαίνει από το στόμα όλων: ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ!

Ο παλαιστινιακός λαός εξεγείρεται για μια ακόμη φορά ενάντια στους δυνάστες του. Εχουμε χρέος να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας σ' αυτό το λαό, που για πάνω από έξι δεκαετίες δοκιμάζεται στις πιο σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες κατοχής, αλλά δε λυγίζει. Η μια γενιά παραδίδει τη σκυτάλη του αγώνα στην άλλη, μέχρι τη νίκη. Ο παλαιστινιακός λαός γνωρίζει ότι μια μάχη δεν αρκεί για να φέρει την απελευθέρωση. Γνωρίζει ότι πρέπει να περάσει διά πυρός και σιδήρου, να πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο θυσιαστήριο της λευτεριάς, γιατί ο κατακτητής υπερτερεί στα όπλα και έχει τις πλάτες όλων των ιμπεριαλιστών. Με την ηρωική του στάση, όμως, δείχνει συνεχώς σε όλο τον κόσμο ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το βαρύ τίμημα, γιατί τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από τη λευτεριά.

Σήμερα, ο παλαιστινιακός λαός έχει τη Λωρίδα της Γάζας ελεύθερη, αν και πολιορκημένη, και ξέρει πως αύριο θ' ακολουθήσουν και άλλα εδάφη. Ετσι έγινε στην Αλγερία, έτσι έγινε στο Βιετνάμ, έτσι θα γίνει και στην Παλαιστίνη. Στο γειτονικό Λίβανο, δεν επικρατούν πλέον οι φασίστες και τα τσιράκια των σιωνιστών και των Αμερικανών, υπάρχει ένας συμμαχικός αντάρτικος στρατός που στρέφει τα όπλα του κατευθείαν στον κατοχικό στρατό του Ισραήλ.

Ο παλαιστινιακός λαός παραδίδει μαθήματα σε όλους τους λαούς του κόσμου. Μαθήματα θάρρους, αντοχής, αποφασιστικότητας, υπομονής και επιμονής, αξιοπρέπειας, αντίστασης.

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε είναι να του εκφράσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας.

Καλούμε σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών, την Πέμπτη 10 Ιούλη, στις 6:30μμ.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : http://palestineresist.gr/network/anakoinosei...


1 2 3 4 5

ΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

SOLIDARITY NOW
التضامن مع شعبنا الان الان
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ

Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52144/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία - Πέμπτη 10/7, 6:30μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία - Πέμπτη 10/7, 6:30μμ

Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ επιδρομών σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα "Αιχμή Προστασίας", την τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες.

Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα προκλητικά σιωπά απέναντι στη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ,παρακολουθώντας με απάθεια το διαρκές έγκλημα που συντελείται και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βάζοντας στον ίδιο σάκο κατακτητή και κατακτημένο και εξισώνοντας θύτη και θύμα.

Στη νέα αυτή προκλητική επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της ισραηλινής κατοχής και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία, την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 6:30μμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Κηφισίας & Κατεχάκη),
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ.

πηγή: http://www.shiptogaza.gr/%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/1270-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%A0%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-10-7,-6-30%CE%BC%CE%BC


1 2 3 4 5

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ


Την Πέμπτη 10/07/2014, στις 18.30 μ.μ καλείται μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των Τρομοκρατών.

Καλούν Παλαιστινιακές οργανώσεις και αντιπολεμικά κινήματα.

Καταδικάζουμε την απάνθρωπη βία και τους κτηνώδεις βομβαρδισμούς που στοχεύουν στη διαιώνιση της Κατοχής και της υποδούλωσης του Παλαιστινιακού λαού.

Καταδικάζουμε την συνένοχη διεθνή ιμπεριαλιστική κοινότητα, τις ΗΠΑ-Ε.Ε. που πάντα στήριξαν το βάρναρο ισραηλινό κατακτητή και ορθώνουν νεά φονικά τείχη στους μετανάστες για να υπερασπίσουν την Ευρώπη Φρούριο.

Καταδικάζουμε την στρατηγού χαρακτήρα συνεργασία του ελληνικού κράτους και αστικού κατεστημένου με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Αυτούς που κλείνουν δουλειές με το αίμα των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλλεγγύη μας στον υπερήφανο Παλαιστιναικό λαό που βιώνει διπλή κατοχή και αγωνίζεται χωρίς σταματημό για την ικανοποίηση των ιστορικών του δικαίων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1528130/