Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στις 21.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ελαία" & συζήτηση με το σκηνοθέτη

Όπως είχαμε υποσχεθεί πριν από λίγες μέρες, φέτος θα κάνουμε περισσότερες βουτιές! Βουτιές στη δύσκολη μα πάντα ενδιαφέρουσα πραγματικότητα!

Αυτή την Παρασκευή στις 9.00 μμ, ο Δον Κιχώτης θα είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτεί το Γιώργο Δελή, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ "Ελαία", για μια βραδιά με προβολή και συζήτηση, για την Ελαία και όχι μόνο!

Ελαία (43' λεπτά)

Παρασκευή 11/7, 9.00 μμ

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη:

Γιώργος Δελής

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Το 'Seek' (2005,) είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του ενώ η δεύτερη 'Στιγμές Σκυλιά' (2006), γυρίστηκε σε μια μόνο ημέρα και επιλέχθηκε αρχικά για να συμμετέχει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Ακολουθούν η παραγωγή βιντεοκλίπ, ένα από αυτά με τη συμμετοχή του Νεοϋορκέζου mc Freestyle. Αποφοίτησε από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Leeds (Leeds Metropolitan University - Northern Film School) όπου ειδικεύθηκε στη σκηνοθεσία και συγγραφή σεναρίου. Ξεκίνησε την πορεία του ως διευθυντής φωτογραφίας στο ντοκιμαντέρ 'Street Art' (2008) και συνεργάζεται με νέους μοντέρ και παραγωγούς. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε φιλμ, 'Floor 17' (S16mm, 2008), αποσπά το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Φωτογραφίας (NFS Screenings 2008, Hyde Park Picture House) και οδηγεί στην επόμενη παραγωγή 'Happiness Is' (S16mm, 2009).

Το 2013 ολοκληρώνεται η παραγωγή του ντοκιμαντέρ του "Ελαία", που αφορά επικείμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία εγείρει περιβαλλοντικά ζητήματα σε ένα από τα τελευταία παράκτια δάση της Ευρώπης.

Το επόμενο ντοκιμαντέρ του, με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αποτυπώνει τη διαμάχη της τοπικής κοινότητας με επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή και βρίσκεται σε στάδιο προπαραγωγής. Παράλληλα ασχολείται με την κάλυψη θεμάτων και δράσεων που αφορούν τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Η αναπαραγωγή των σχετικών βίντεο από μεγάλα ελληνικά ειδησεογραφικά κανάλια στο διαδίκτυο (tvxs Στέλιου Κούλογλου, koutipandoras Κώστα Βαξεβάνη, info-war Άρη Χατζηστεφάνου) ξεπερνούν σε θεάσεις τις δέκα χιλιάδες.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2014/07/9...