Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 στις 22.00

Θερινό Σινεμά: Φόβος κ παράνοια στο Λας Βέγκας

Θερινό Σινεμά στo παρκάκι της κατάληψης Β3 τη Δευτέρα 4/8 στις 22:00- Φόβος κ παράνοια στο Λας Βέγκας του Τέρι Γκίλιαμ

anarxikoikavalas.squat.gr/

accionmutantecollective.blogspot.com/

10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το κτίριο είχε εγκαταλειφθεί για πάνω από δέκα χρόνια. Ο Δήμος Καβάλας το πήρε στην κατοχή του με "σκοπό'' να το μετατρέψει σε παιδική βιβλιοθήκη. Δυστυχώς το κτίριο μετατράπηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Καθαρίζοντάς το βρήκαμε νεκρές γάτες, σύριγγες, κόπρανα, μπάζα και αμέτρητα σκουπίδια. Είναι αυτονόητο, ότι το κτίριο αποτελούσε εστία μόλυνσης.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όσον αφορά εμάς, είμαστε ένας κύκλος ανθρώπων (εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές), που σκεφτόμαστε και δρούμε χωρίς εξουσίες μεταξύ μας, ενάντια σε κάθε μορφή ξενοφοβίας και ρατσισμού, χτίζοντας δομές αντίστασης και αλληλεγγύης, στοχεύοντας στη δημιουργία χώρων αυτοοργάνωσης και ελεύθερης έκφρασης.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Ο χαρακτήρας της Κατάληψης είναι πολιτικός, ενώ παράλληλα ικανοποιεί την ανάγκη της στέγασης. Από τη στιγμή που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια, είναι απαράδεκτο να μένουν αναξιοποίητα. Τα άδεια σπίτια ανήκουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Θεωρούμε ότι η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Με αυτήν μας τη στάση, πέρα από το να καλύπτουμε την ανάγκη μας για στέγη, αναδεικνύουμε στην τοπική κοινωνία το ζήτημα των δυσβάσταχτων ενοικίων, της εκμετάλλευσης των ενοικιαστών και τη δυνατότητα των ανθρώπων να οργανώνονται μόνοι τους και να παίρνουν πίσω ό,τι τους στερεί η εξουσία. Δε ζητάμε καμία επιχορήγηση από κανένα φορέα, διότι επιλέγουμε να αυτοδιαχειριζόμαστε τις ανάγκες μας. Μπορούμε να αυτοοργανώσουμε τη καθημερινότητά μας και να βάλουμε την αλληλεγγύη στη ζωή μας.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα 10 χρόνια της Κατάληψης Βύρωνος 3 υπάρχει πλήθος πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Είναι σημαντικό να αναφερθούμε στη συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου (πάρκο, παιδική χαρά), όπου όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εμάς και από κόσμο αλληλέγγυο στο εγχείρημά μας, καθώς και ορισμένους γείτονες. Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε την αμέριστη στήριξη του Αυτόνομου Στεκιού Καβάλας (κινηματικού χώρου με 25ετή δράση σε τοπικά και πανελλαδικά δρώμενα και ζητήματα). Μέσα από τη 10ετή πορεία του, το εγχείρημα αυτό έχει προσφέρει πολιτιστικό έργο, όπως αυτοoργανωμένα bars, συναυλίες (με τη συμβολή της Αccion Mutante Collective), συλλογικές κουζίνες, παράδοση μαθημάτων ξένων γλωσσών, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, διοργάνωση -εδώ και 3 χρόνια- του Underground Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καβάλας και πλήθος άλλων δράσεων. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χώρος αυτός λειτουργεί ως ένα αντιφασιστικό ανάχωμα μέσα στην καρδιά της πόλης και συμμετέχουμε ενεργά στην καθημερινότητα και στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε πορείες και δράσεις σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε από ανάλογα εγχειρήματα, παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε ζητήματα, ενώνουμε τις φωνές μας με τους μετανάστες, του ομοφυλόφιλους, τους καταπιεσμένους και οποιονδήποτε θέλει και ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς εξουσίες και αφεντικά, δικαστές και σώματα "ασφαλείας'', χωρίς ρατσισμό, εκμετάλλευση και λεηλασία της φύσης. Έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52392/