Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 19.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτι μεταναστών

Αντιφασιστική συγκέντρωση απ' την συνέλευση ενάντια στον (κοινωνικό, κρατικό, παρακρατικό) φασισμό, ενάντια στην διπλή εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε κατάλυμα μεταναστών από φασιστικά καθάρματα.
> Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 19:00, στην Πάτρα, στο Παράρτημα (κορίνθου & αράτου)

"Ξημερώματα δευτέρας 11 αυγούστου κάποια φασιστικά καθάρματα πέταξαν μολότωφ και προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς κάποιους μετανάστες που μένουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από του Λαδόπουλου. Το ίδιο δοκίμασαν να κάνουν και δυο βδομάδες αργότερα στις 25 αυγούστου.
Αυτές οι απόπειρες δολοφονίας δεν έρχονται από το πουθενά. Γιατί ο ρατσισμός δεν αρχίζει με μολότωφ σε σπίτια μεταναστών. Εκεί όμως σίγουρα καταλήγει. Αρχίζει με τη χυδαία ρατσιστική και αντιμεταναστευτική προπαγάνδα των τοπικών ΜΜΕ που παρουσιάζουν τους μετανάστες σαν εισβολείς αντιστρέφοντας πλήρως τους όρους του θύτη και του θύματος. Κάπως έτσι παρουσιάζονται ως θύτες οι μετανάστες κάτοικοι της περιοχής που δεν τους αφέθηκαν άλλες επιλογές από το να έρθουν στην πάτρα και να προσπαθήσουν είτε να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ είτε να φύγουν με κάποιο τρόπο προς ιταλία. Και οι λιμενόμπατσοι που τους κάνουν τη ζωή κόλαση με συνεχείς συλλήψεις και ξυλοδαρμούς παρουσιάζονται ως τα θύματα που τρέχουν και δε φτάνουν!!!
Ο μεγαλύτερος όμως σύμμαχος των φασιστικών κατακαθιών είναι οι ρατσιστικές ατάκες που ακούγονται όλο και πιο συχνά ότι η παρουσία μεταναστών στην πόλη αποτελεί πρόβλημα. 'Οταν όμως μιλάς για πρόβλημα ουσιαστικά ζητάς κάποιον να το λύσει, είτε αυτός είναι οι φασίστες με μαχαιρώματα και τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις είτε το κράτος φυλακίζοντάς τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αλλά οι κάθε είδους φασίστες δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους. Γιατί δεν είμαστε λίγοι αυτοί και αυτές που βλέπουμε τη ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δε θεωρούμε υπαίτιους τους μετανάστες αλλά τους εργοδότες μας και το κράτος τους. Και αφού οι μετανάστες αναγκάστηκαν να περάσουν από την πόλη μας, θα φροντίσουμε να κάνουμε τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη και των κάθε είδους ρατσιστών όσο γίνεται πιο δύσκολη."

πηγή : http://www.antifalive.gr/2014/08/288.html