Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συναυλία

1 ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

πηγή: http://left.gr/news/ekdiloseis-kai-draseis-sto-plaisio-toy-antifasistikoy-septemvri


1 2 3 4 5 6

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ! 18/9 Διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη

Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεσηκωνόμαστε!

Είναι πρόκληση ότι η συγκυβέρνηση κάνει ξανά πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας να προσμετρήσει τα κουκιά των βουλευτών της για να βγάλει αυτή η βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να συνεχιστεί έτσι αυτή η άθλια πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού, των επιστρατεύσεων και του μαύρου στην ΕΡΤ.

Είναι πρόκληση ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, της εγκληματικής συμμορίας των δολοφόνων που οργάνωναν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις με τις πλάτες των κυβερνήσεων, της ΝΔ και της Αστυνομίας στις γειτονιές μας. Να γίνει η δίκη και να πάνε ισόβια οι εγκληματίες της ναζιστικής συμμορίας και όχι να τους χαϊδεύει η κυβέρνηση των Μπαλτάκων για να πέσουν στα μαλακά.

Είναι πρόκληση να μην έχουν συλληφθεί ακόμη οι ένοχοι για το πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας που οργάνωσαν ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος ενώ την ίδια ώρα τους αφήνουν να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Αυτή η συμμορία έχει σαν στόχο να εξαφανίσει κάθε δημοκρατικό θεσμό, κάθε δημοκρατικό πολιτικό κόμμα, συλλογικό όργανο αγώνα των εργατών και της νεολαίας κάνοντας πράξη το όρκο πίστης που δίνει στο Χίτλερ. Είναι απόγονοι των γερμανοστολιάδων που πριν από εβδομήντα χρόνια πολεμούσαν μέχρι την τελευταία μέρα στο πλευρό των ναζί καίγοντας τα Καλάβρυτα και εκτελώντας στα μπλόκα χιλιάδες αγωνιστές, ενώ η Αντίσταση απελευθέρωνε το τόπο.

Είναι πρόκληση ότι ξεκίνησαν ξανά τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια και τους Αμπελοκήπους, σε βάρος ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι, σε βάρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά και η Αστυνομία τους καλύπτει.

Είναι πρόκληση ότι οι ίδιοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι τους χρηματοδοτούν γι να ανοίγουν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας.

Όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι που εξοργιστήκαμε από τις απολύσεις των καθαριστριών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις των διαθέσιμων, την αξιολόγηση στο δημόσιο, την απόφαση σκάνδαλο του δικαστηρίου της Πάτρας που αθώωσε τα αφεντικά της φράουλας στη Ν.Μανωλάδα που πυροβόλησαν δεκάδες μετανάστες εργάτες Γής, τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις θα δώσουμε δυναμικό παρών στα καλέσματα για ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη: με συλλαλητήρια στο Κερατσίνι και σε όλη την Ελλάδα στις 18 Σεπτέμβρη και μεγάλη συναυλία από τη κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους , τους μαθητές στα σχολεία , να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κηρύσσοντας απεργίες , προχωρώντας σε αποχές και καταλήψεις , απαιτώντας να μπουν οι φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20


1 2 3 4 5 6

Πρωτοβουλία για Αντιφασιστικό Συντονισμό στα δυτικά

πηγή: http://left.gr/news/simera-paraskeyi-129-6-mm-antifasistiki-poreia-stin-petroypoli


1 2 3 4 5 6

Ο Παύλος Φύσσας ζει! Ποτέ ξανά φασισμός

pote_fasismos

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) από νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου. Η ημερομηνία αυτή δεν είναι μόνο μια μαύρη επέτειος μνήμης ενός καλλιτέχνη αγωνιστή αλλά και μια μαύρη επέτειος της μαχαιρωμένης δημοκρατίας μας από νεοφασίζουσες πολιτικές.

Πέρυσι, οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν της δολοφονίας ανάγκασαν την κυβέρνηση να θυμηθεί υποκριτικά και καθυστερημένα τις "αντιφασιστικές" της ανησυχίες και να «αντιμετωπίσει» τους ναζί ως μια δολοφονική συμμορία. Παρόλ' αυτά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) εξακολουθεί να σιγοντάρεται από το πολιτικό και μιντιακό κυρίαρχο σύστημα και να δρα στις γειτονιές και στα σχολεία μας. Γι' αυτό και φέτος, η παρουσία στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, φοιτητών, ανέργων, καθηγητών και μαθητών είναι αναγκαία.

Οι αντιδημοκρατικές μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφεραν, εκτός από την οικονομική ανέχεια και τη διάψευση των ονείρων μας, το φίδι του φασισμού. Ο φασισμός-νεοναζισμός, φορέας κάθε μισανθρωπιάς και μισαλλοδοξίας, εισέβαλε στην καθημερινότητά μας, έχοντας στενές σχέσεις με την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομία και το στρατό. Κύριος (αλλά όχι μοναδικός) εκφραστής του στην χώρα μας είναι η Χρυσή Αυγή η οποία ευκαιριακά ντύνεται τον μανδύα του πατριωτισμού, του αντι-συστημικού.

Αντίθετα όμως ο φασισμός είναι το αγαπημένο παιδί του κάθε εξουσιαστή, είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, ο προωθητής του νέου δουλεμπορίου των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία αποσαθρωμένη σε αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), χωρίς συνδικάτα, όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων.

Η δράση της ΧΑ στα ναυπηγεία στο Πέραμα για να πέσουν τα μεροκάματα και να ευνοηθούν οι εφοπλιστές και η στενή της συνεργασία και τους χρυσοθήρες στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μαζί με αυτά οι δεκάδες επιθέσεις της ΧΑ με βαρείς τραυματισμούς μεταναστών και αντιφασιστών, φτάνοντας μέχρι τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η σημερινή πραγματικότητα, που φάνταζε τόσο μακρινή πριν μερικά χρόνια, δεν θα αλλάξει μόνη της. Κανείς δε θα 'ρθει να μας «σώσει». Έχουμε την επίγνωση πως οι κοινωνικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μας χαρίστηκαν από κανένα, αλλά αντίθετα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες του λαού και των εργαζόμενων.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή, στο χτύπημα των διαδηλώσεων, την απαγόρευση των απεργιών, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, την αστυνομοκρατία στα σχολεία με τις κάμερες μέσα και τις ομάδες ΔΙΑΣ να περιπολούν απέξω που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τις εν ψυχρώ δολοφονίες μετανάστων στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι.

Δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Στη Νέα Ιωνία, σε μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, συγκροτήθηκε η Εργατική Λέσχη Ν.Ι. «ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ», μια πρωτοβουλία που δραστηριοποιεί εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους. Οι δράσεις που αναλαμβάνει στην πόλη μας είναι πολύμορφες και έχουν ως γνώμονα την έμπρακτη αλληλεγγύη, τον εργατικό αγώνα, και την ανάδειξη της λαϊκής ιστορικής μνήμης.

Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος εμείς αντιτάσσουμε την αποφασιστικότητά και την αλληλεγγύη μας. Συλλογικά στεκόμαστε απέναντί τους.

Να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, προτάσσοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών.

Να οργανώσουμε και να ξεδιπλώσουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού:

  • Πέμπτη 18/9 στις 18:00, συγκέντρωση στην Πλατεία Τσαλδάρη, Κερατσίνι
  • Παρασκευή 19/9: 17:00 Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα.

και διοργανώνουμε

  • Το Σάββατο 20 /9 στις 20:00 στο χώρο μας, προβολή ταινίας: Η γλώσσα της πεταλούδας.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο

πηγή: http://ydragogeio.gr/paylos-fyssas-pote-xana-fasismos/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΦ/ΝΧ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 18-19/09

Την Τετάρτη 17/09 στις 6.00μμ στην Πλ. Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική παρέμβαση - κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης, για τον ένα χρόνο απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

IMG_0046.PNG

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

πηγή: http://syneleysi.wordpress.com/2014/09/16/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CF%86%CE%BD%CF%87-%CF%83%CF%84/


1 2 3 4 5 6

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΦΙΛΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Η κυβέρνηση δείχνει σαστισμένη μπροστά στο πλήθος των αντικυβερνητικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα γνωστά ναζιστικά αλήτικα και φονικά τάγματα εφόδου, που έδρασαν με την Ανοχή της Αστυνομίας.

Για μια ακόμη φορά το άθλιο ακροδεξιό κυβερνητικό σχήμα των Σαμαρά-Βενιζέλου δείχνει να προκρίνει την στυγνή καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.

Απόψε, οι Πραιτοριανοί του υπουργού ΠΡΟΠΟ Κικίλια, αιφνιδιασμένοι από τη μαζικότητα της διαδήλωσης στο Βύρωνα, όπου περισσότεροι των 500 διαδηλωτών διατράνωσαν την αντίθεση τους στο ναζισμό και την αστική πολιτική που τον γεννά, αλλά και την συνδρομή του οποίου απαιτεί για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων, έδωσαν δείγματα γραφής της κρατικής τρομοκρατίας.

Εξαπέλυσαν αναίτια επίθεση τα γνωστά για την σχέση τους με την ναζιστική συμμορία όργανα της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη Λαμπηδόνα του Βύρωνα σε διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση πορείας και πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας μνήμης.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να πραγματοποιήσει ελέγχους σε διαδηλωτές, έξω από το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα". Στις διαμαρτυρίες των παριστάμενων για την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με κρότου-λάμψης, έχοντας ως συνέπεια να χτυπηθεί στο χέρι και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ προχώρησε στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών, παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Εμείς καλούμε εργαζόμενους και νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Όλοι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

* Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00 μμ

* Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00 μμ

Με τους μαζικούς μαχητικούς ανατρεπτικούς αγώνες απαντάμε στην κρατική τρομοκρατία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_461.html