Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30

Θεατρική παράσταση: Όχι στο ρατσισμό από την κούνια

Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου σας προσκαλούν στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ

«Όχι στον ρατσισμό από την κούνια»

Στην παράσταση θα παρευρεθεί η Barbara Santos, μια από τις σημαντικότερες εκπαιδεύτριες της μεθόδου του Θεάτρου του Καταπιεσμένου στον κόσμο.

Ιθαγένεια, άδεια παραμονής, γραφειοκρατία, θεσμικός ρατσισμός, αδιέξοδο, αδικία είναι μερικές λέξεις κλειδιά της παράστασης Θεάτρου Φόρουμ Όχι στο ρατσισμό από την κούνια, που δημιουργήθηκε και ερμηνεύεται από μεικτή ομάδα μεταναστριών και Ελλήνων. Για δρώντες ηθοποιούς και θεατές.

Το Θέατρο Φόρουμ βασίζεται σε αληθινές ιστορίες όπου υπάρχει έντονη καταπίεση και αδικία. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο θεα- τής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός (spect-actor) και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση. Η ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.

Εμψύχωση - Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ζώνιου - Νάγια Μποέμη
Οργάνωση παραγωγής - Επικοινωνία: Γιάννα Παπαδοπούλου, Μελίνα Πλαστή
Παίζουν: Lauretta Macauley, Hawa Sanko, Monika, Click Ngwere, Κατερίνα-Μαριόλα Χάσκα, Κατερίνα Στεφάνου, Κατερίνα Καλογερά, Σέργιος Κομπόγιωργας, Πέπη
Επινόηση - Δημιουργία: Όλη η ομάδα
Δραματουργία: Κατερίνα-Μαριόλα Χάσκα Σκηνικά: Φραντζέσκο Μορέττι Μαριόλη, Χρήστος Καρυστινός

Ένωση Αφρικανών Γυναικών: http://www.africanwomen.gr/
Πανελλήνιο δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:

http://www.theatroedu.gr/
Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου:

http://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com/

Σάββατο 6/9 στις 20:30
στο ευτοπικό εργαστήρι
Λεωνίδου 62 και Θερμοπυλών
Κεραμεικός

πηγή : http://eutopia.gr/event/theatriki-parastasi-o