Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.00

Μάθημα Tai Chi

single whip 2 BWsto

Κάθε Τρίτη στις 18:00, ξεκινώντας από τις 9 Σεπτεμβρίου, εφ΄όσον ο καιρός το επιτρέπει, το Πάρκο Ναυαρίνου θα έχει τη χαρά να φιλοξενεί μαθήματα Tai Chi με τον Φοίβο Αβούρη. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία είτε όχι και γίνονται με ελεύθερη συμμετοχή.

Τι είναι το Ται τσι τσουάν;
Το Ται τσι τσουάν είναι µια Κινέζικη εσωτερική πολεµική τέχνη, που στηρίζεται πάνω στις αρχές της χαλάρωσης και της απαλότητας τόσο στην εξάσκηση της όσο και στην καθηµερινή ζωή. Η εκπαίδευση στο Ταιτσι τσουάν αναπτύσσει εσωτερική δύναµη και αρµονία µέσω του συντονισµού και της χαλάρωσης του Νού και του Σώµατος. Λέγεται ότι το Ται τσι τσουάν δηµιουργήθηκε πριν από 700 χρόνια περίπου από τον Ταοϊστη µοναχό Τσανγκ Σαν Φένγκ. Οι αρχές του σχηµατίστηκαν εδώ και 2500 χρόνια από τον Λάο Τσέ, το ιδρυτή του Ταοϊσµού, στο βιβλίο του Ταο Τε Τσίνγκ και είχαν εκφραστεί χιλιάδες χρόνια πριν από αυτό, στο βιβλίο του Ι τσίνγκ. Υπάρχουν λίγα αποµείνοντα γραπτά γνωστά ως Κλασσικά κείµενα του Ται τσι. Ο Ταοϊσµός παρέχει µια φιλοσοφία ενώ το Ται τσι τσουάν παρέχει µια πρακτική µέθοδο όπου θέτει τις Ταοϊστικές αρχές σε εφαρµογή.
Το Ται τσι τσουάν εξελίχθηκε σε µια σειρά απαλών και ήρεµων κινήσεων.
Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιµοποιώντας την πρόθεση,και όχι τη µυϊκη δύναµη. Η συνείδηση παράγει την πρόθεση, η οποία κινεί το τσι (ζωτική ενέργεια). Όταν το τσι κινείται, οι κλειδώσεις εκτείνονται όπως όταν φυσάς µέσα σε ένα λαστιχένιο σωλήνα. Έτσι το τσι κινεί το σώµα.
Στα εσωτερικά όργανα γίνεται ένα ήπιο µασσάζ και η ροή του αίµατος, οι σύνδεσµοι, οι τένοντες και τα οστά δυναµώνουν. Το τσι συγκεντρώνεται και κυκλοφορεί ελεύθερα µέσα στο σώµα.

πηγή : http://parkingparko.espivblogs.net/2014/09/05...