Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.30

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διαδήλωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ

πηγή: https://www.facebook.com/events/568899079883375/?ref=2&ref_dashboard_filter=upcoming&source=1


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη

Αντιφασιστική Διαδήλωση, 18:30, άγαλμα Βενιζέλου

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι προφυλακίσεις ή οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αντιφασιστική δράση. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του μια κρίσιμη περίοδο, όπου απαιτείται μαζική και συντονισμένη δράση.

Με το Φαρμακονήσι στο αρχείο, τους δουλοκτήτες της Μανωλάδας απαλλαγμένους, τον ξυλοδαρμό κρατουμένων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, την αναίτια σύλληψη των Αφρικανών γυναικών, είναι προφανές ότι το κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες περίπου όπως τους αντιμετωπίζουν και οι χρυσαυγίτες. Επίσης, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου στα ρατσιστικά εγκλήματα, αλλά με κάθε τρόπο υποδαυλίζεται η ομοφοβία από επίσημα χείλη, με αποκορύφωμα τον βουλευτή της ΝΔ Νεράντζη που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία.

Από την άλλη πλευρά, οι αποφυλακίσειςτης Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου και οι συνεχείς καθυστερήσεις της δίκης, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε παρέλευση του 18μηνου και αποφυλακίσεις, έχουν διαλύσει κάθε αυταπάτη ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής «έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης». Οι δε κυβερνητικές προθέσεις, σε σχέση με το νέο ποινικό κώδικα, να αποτελεί προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης ως εγκληματικής το οικονομικό όφελος (!), οδηγούν στην απαλλαγή των χρυσαυγιτών για πολλά από τα εγκλήματά τους!

Όλα αυτά έχουν δώσει θάρρος στη ναζιστική συμμορία.Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, αλλά και βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, μια κοινωνική δομή με πολυετή παρουσία και ευρεία αποδοχή, μάλιστα με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Η ακροδεξιά ανασύνθεση, χάριν επιβίωσης της κυβέρνησης, έχει ήδη συνέπειες σε ανθρώπινα κορμιά...

Όταν το κράτος είναι τόσο φιλικό προς τους χρυσαυγίτεςκαι τις ιδέες τους, η ευθύνη να μην τους αφήσουμε χώρο στο δρόμο και το δημόσιο λόγο είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Πέρσι το αντιφασιστικό κίνημα απέδειξε ότι μόνο αυτό θέλει και μπορεί να κλείσει τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.

Συμμετέχουμε όλοι στις αντιφασιστικές δράσεις που διοργανώνονται, επειδήο φασισμός και το κυβερνητικό φλερτ μαζί του, απειλούν τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα όλων. Επειδήπρέπει να κόψουμε τη φόρα στην Χρυσή Αυγή που επιχειρεί να ξαναβρεί χώρο με τα τάγματα εφόδου της. Επειδήδεν θα αφήσουμε το αίμα του Παύλου να ξεχαστεί και οι δολοφόνοι του να πέσουν στα μαλακά.

Στις 18 Σεπτέμβρη, πλημμυρίζουμε τους δρόμους του Κερατσινίου, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων όπου διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.

  • Φυλακή στους νεοναζί - Καμιά ανοχή!
  • Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς που στηρίζουν τους δολοφόνους!
  • STOP σε κρατικές διακρίσεις και αστυνομικές/φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και ΛΟΑΤ - Ίσα δικαιώματα για όλους!

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Σεπτέμβριος 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

http://akthess.blogspot.gr/2014/09/18.html

επικοινωνία : http://akthess.blogspot.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

«Φοβούνται τα τραγούδια μας μη τους τσακίσουν»

Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Ο Παύλος ζει!» φωνάζαμε στις αντιφασιστικές πορείες έναν χρόνο πριν. Τότε που όλοι και όλες εμείς βρεθήκαμε στους δρόμους ενάντια στους φονιάδες του και τη βάρβαρη ιδεολογία του φασισμού. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χ.α. γιατί εκφραζόταν μέσα από τη μουσική και τη δράση του κατά του φασισμού που διασκορπίζει το μίσος και λατρεύει το θάνατο. Τα ίδια χέρια δολοφόνησαν τον μετανάστη εργάτη Σεχζάτ Λουκμάν. Αυτοί επιτέθηκαν σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα τραυματίζοντάς τα. Μια φασιστική οργάνωση που τόσο καιρό τώρα στέκεται ενάντια σε κάθε εργατική απεργία και αγώνα και τάσσεται υπέρ του κεφαλαίου και των αφεντικών. Η βαρβαρότητα της δεν έχει όρια, καθώς τα μέλη της, παρά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών της, συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών/-στριων, ελεύθερων κοινωνικών χώρων και ομοφυλόφιλων. Δική μας υπόθεση είναι να μην τους αφήσουμε χώρο στις γειτονιές και στις ζωές μας.

Δική μας υπόθεση είναι επίσης να ξεμπροστιάσουμε το «αντιφασιστικό» προσωπείο του κράτους. Η ίδια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τον αποκλεισμό πολλών ανθρώπων από την περίθαλψη οδηγώντας τους στο θάνατο, που είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια και την ανεργία, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, προσπαθεί απεγνωσμένα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα να διαχωρίσει τη θέση της από τη φασιστική οργάνωση της χ.α. Δεν μας ξεγελούν. Η παρουσία στην κυβέρνηση υμνητών της χούντας και αρνητών του ολοκαυτώματος, η φιλική κουβεντούλα μεταξύ κασιδιάρη και του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης και συμβούλου του σαμαρά μπαλτάκου, οι νόμοι και κυρίως οι πρακτικές που ακολουθούν, αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που υιοθετούν την πολιτική ατζέντα της χ.α. Δημιουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών φυλακίζοντας ανθρώπους που το μόνο «έγκλημα» τους είναι ότι διέσχισαν τα σύνορα χωρίς χαρτιά. Ποιον/α μπορεί να πείσει ότι μάχεται κατά του φασισμού μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει «θερμή» υποδοχή σε ντόπιους και μετανάστες με ναυάγια, δολοφονίες και σφαίρες; Οι συλλήψεις μελών και βουλευτών της χ.α, αν και αναγκαίες, ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αντιφασισμός είναι υπόθεση που ανήκει στον ίδιο το λαό και στην εργατική τάξη.

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά, ότι αυτοί που στηρίζουν τα δολοφονικά χέρια της χ.α, είτε με την πολιτική που εφαρμόζουν είτε με την ψήφο τους, γίνονται οι ίδιοι συναυτουργοί της φασιστικής βαρβαρότητας. Γνωρίζουν τι κάνουν. Η εποχή της «αθωότητας» έχει παρέλθει προ πολλού.Είναι καιρός να διαλέξουμε αν θα δώσουμε κι άλλο χώρο στους φασίστες ή αν θα αγωνιστούμε και θα παραμείνουμε άνθρωποι.

Η ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μας ξαναφέρνει μπροστά σε αυτήν την απόφαση. Δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης, αλλά μια νέα αφετηρία για να βρεθούμε ξανά όλοι και όλες μαζί στους δρόμους και να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα ενάντια στο φασισμό από όπου κι αν προέρχεται. Ο Παύλος θα μας εμπνέει πάντα και θα μας θυμίζει την ανάγκη να αντιπαλέψουμε τον φασισμό σήμερα, τον καπιταλισμό πάντα.

«Άνθρωπος πάει να πει πολεμιστής. Έξω ψυχανεμίζομαι θεριά που δαγκώνουν, ποτάμια που πνίγουν, φωτιές που καίνε. Θα βγω να πολεμήσω. Άνοιξε την πόρτα να φύγω»

κάλεσμα : Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ)

http://antifathess.blogspot.com

antifasalthess@gmail.com

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτέμβριος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ANTIΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του KILLAH P (ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ) και στην Ελλάδα ο φασισμός και ο ρατσισμός εδραιώνονται για τα καλά στην κοινωνία. Η νεοναζί της ΧΑ παίρνουν μισό εκατομμύριο ψήφους και έρχονται τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Παράλληλα συνεχίζουν το δολοφονικό τους έργο με επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια. Η αστική δικαιοσύνη προστάτιδα του κεφαλαίου, αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τον μεγαλοτσιφλικά Βαγγελάτο και το μαντρόσκυλό του ,τον αρχιεπιστάτη , στη γνωστή υπόθεση στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Πριν από λίγες μέρες το ζήτημα με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μερίδα ορθόδοξων ταλιμπάν ιερέων οι οποίοι καταφέρθηκαν ρατσιστικά και απαξιωτικά κατά των ομοφυλόφιλων. Δυστυχώς ο σκοταδισμός ,η ακροδεξιά και ο συντηρητισμός εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ελλάδα.

Γι' αυτό και το αντιφασιστικό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να αποτρέψει αυτό το πισωγύρισμα της κοινωνίας προς το μεσαίωνα. Έχει καθήκον και δεκάδες λόγους για να βρίσκεται αυτή την ημέρα στους δρόμους με συγκρουσιακές διαθέσεις και φυσικά το επόμενο διάστημα να εντείνει τον αγώνα του ενάντια στο φασισμό.

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

κάλεσμα : Αυτόνομη Oμάδα ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Ε-Mail: antiex_doto@esexpiv.net

Blog: https://antidoto.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52776/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από εκείνο το βράδυ που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός μετά από επίθεση των δολοφόνων ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει και καλεί στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στις 6.30 μ.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατίας με Αριστοτέλους).

πηγή: http://left.gr/news/o-syriza-thessalonikis-kalei-sto-antifasistiko-syllalitirio-tis-pemptis-189-630-mm-agalma#sthash.VQszLMk6.dpuf


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Για την 1η επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα χρόνος μέσα στον οποίο είδαμε με οργή τους μισθούς να μειώνονται, τα νοσοκομεία να κλείνουν, τα επιδόματα να εξαφανίζονται, τους μπάτσους να οργιάζουν, την κατάσταση εξαίρεσης να επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους/ ες από εμάς. Είδαμε όμως και το κράτος «μπροστάρη» του «αντιφασιστικού αγώνα» να κυνηγάει τους φασίστες. Είδαμε στελέχη της συμμορίας να οδηγούνται στη φυλακή, συνομιλίες και φωτογραφίες τους να δημοσιοποιούνται και -κυρίως- τις διακηρύξεις που υπόσχονταν πάταξη της δράσης της ναζιστικής γκρούπας.

Η λαϊκή οργή που δημιουργήθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χάλασε την σούπα της ενδεχόμενης συνεργασία Ν.Δ.- Χ.Α., και συγκεκριμένα Ν.Δ. με μία «πιο σοβαρή» Χ.Α., που αργά αλλά σταθερά εκκολαπτόταν. Το κράτος αναγκάστηκε να «επιτεθεί» στον πιο πιστό συνεργάτη του. Σε αυτόν που πάντα επιτιθόταν σε απεργούς, σε σωματεία, μετανάστες, αγωνιστές, σε στέκια. Σε αυτόν που αποτελεί τον πιο χρήσιμο βραχίονα του. Αυτόν που επί χρόνια στήριζε οικονομικά και πολιτικά. Που αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του.
Έτσι λοιπόν η Δεξιά σήκωσε τα αντιφασιστικά της λάβαρα, την ίδια ώρα που έχτιζε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές τύπου Γ και αντιμετώπιζε μετανάστες, οροθετικές και ναρκομανείς ως μιάσματα.

Ένα κομμάτι του κινήματος παρασύρθηκε και παρασύρεται σε αυτόν τον χορό. Στράφηκε στο κράτος και ζήτησε να τεθεί η Χ.Α. εκτός νόμου, να κλείσουν τα γραφεία της, να φυλακιστούν τα στελέχη της. Να χτυπηθεί δηλαδή η Χ.Α. από έναν θεσμό ο οποίος καθόλου δεν ενδιαφέρεται να τους βλάψει αλλά με όλη του τη λύσσα θέλει να συντρίψει το κίνημα - τον πραγματικό εχθρό του.

Το κράτος όλη την χρονιά, έπαιζε συστηματικά το ρόλο του. Από τη μία οι μπάτσοι τους συλλάμβαναν και έκαναν εφόδους στα σπίτια τους, οι δικαστές τους προφυλάκιζαν και «έκαναν έρευνες» μέσα στην αστυνομία. Από την άλλη οι κάθε λογής Μπαλτάκοι τους χάϊδευαν, τα κανάλια να τους προέβαλαν με κάθε τρόπο, με πολιτικό ή life style περιεχόμενο, οι μπάτσοι τους έκαναν πλάτες στο δρόμο, η κυβέρνηση τροποποιούσε το άρθρο 187 ώστε να τους βοηθήσουν να την γλυτώσουν και οι δεσμοφύλακες τους είχαν «μη στάξει και μη βρέξει» στη φυλακή, θέλοντας να τους αφιερώσουν μία ολόκληρη πτέρυγα, επιτρέποντας τους να έχουν απαιτήσεις για την εθνικότητα των κρατούμενων που τους σέρβιραν το φαΐ κτλ. Κυβέρνηση, δικαστές, εισαγγελείς, μπάτσοι, δεσμοφύλακες… όλος ο κρατικός οχετός στην υπηρεσία του φυσικού συμμάχου του.

Σήμερα και όσοι ήλπιζαν ότι οι διώξεις και οι φυλακίσεις θα τους βάλουν φρένο, όσοι πίστευαν ότι ο κόσμος «θα δει τι είναι πραγματικά» και ότι θα τρομάξει από τις σβάστιγκες στα σώματα, τα ρούχα και τα σπίτια των χρυσαυγιτών, βλέπουν τις ελπίδες τους να διαλύονται. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, στέκια συνεχίζονται. Τα φυλακισμένα στελέχη της ΧΑ εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι. Η ναζιστική γκρούπα διατήρησε την εκλογική δύναμη της. Οι σβάστιγκες, αντί να τρομάξουν τον κόσμο, έγιναν απλά καθημερινή εικόνα, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πιο βαθύ από την «αγανάκτηση».

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε φαίνεται ότι ο αντιφασισμός γίνεται στο δρόμο. Ότι κανένας άλλος δεν θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό. Κανένας δεν μπορεί και κανένας δεν θέλει.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου όφειλαν και οφείλουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ναζισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ
18/9/2014
Στις 18:30, Άγαλμα Βενιζέλου.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2014/09


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...
Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 6:30 μμ Άγαλμα Βενιζέλου Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο 1χρόνο από την Δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες χρυσαυγίτες

Πολιτικό-πολιτιστικό Στέκι ΙΣΚΡΑ

πηγή: http://stekiiskra.blogspot.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, Πέμπτη 18/9

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ : Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 17.30 στη γωνία Π. Τσαλδάρη και Σαλαμίνος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Άγαλμα Βενιζέλου 18:30

ΛΑΡΙΣΑ : Πλατεία Ταχυδρομείου 18:00

ΣΥΡΟΣ : Πλατεία Μιαούλη 19:00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2484


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Θεσσαλονίκη:

Πέμπτη 18/9: Αντιφασιστική Πορεία στις 18:30 στο Αγ. Βενιζέλου

Παρασκευή 19/9: Εκδήλωση συζήτηση για τον φασισμό, στις 19:00 στο στέκι Ίσκρα (οδός Αμύντα 12, κέντρο)

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τον φασίστα της χρυσής αυγής Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίοι επενέβησαν μόνο για να συλλάβουν την παρέα του Παύλου.

Η δολοφονία αυτή δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ούτε κάποιο ατύχημα. Ήταν μια σχεδιασμένη δολοφονία, μια επίθεση των φασιστών και ένα μήνυμα της χρυσής αυγής σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και σε αυτούς που τον καλλιεργούν. Μετά από χιλιάδες επιθέσεις σε μετανάστες ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα η φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής βασιζόμενη στην ασυλία και την κάλυψη που τους παρέχει ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση και το κράτος έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβάλλει αποθρασύνθηκε τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να δολοφονήσει εν ψυχρώ έναν αγωνιστή γνωστό για της αριστερές και αντιφασιστικές του απόψεις ξέροντας ότι με την βοήθεια του Σαμαρά και του κρατικού μηχανισμού θα μείνουν ατιμώρητοι.

Ένα χρόνο μετά η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταστρέφει το βιοτικό επίπεδο της χώρας, να καταπατά όσα ατομικά, κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους, συνεχίζει να ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο σε ξένους ''αετονύχηδες'' και να δίνει άσυλο σε αυτήν την φασιστική συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής υπολογίζοντας τους κιόλας σαν κόμμα. Φυσικά ακόμα και η ύπαρξη της χρυσής αυγής είναι δικό τους δημιούργημα (κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ) οι οποίοι καλλιέργησαν και επέβαλαν το κράτος έκτακτης ανάγκης που βασίζετε στην βία και την καταστολή και που στόχος της είναι η πάταξη του εργατικού κινήματος και η ολοκληρωτική κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος που υπήρχε. Και αυτό είναι αναγκαίο για το κράτος και την ΕΕ γιατί μόνο μέσα από μια δικτατορία μπορούν να περάσουν και να επιβάλλουν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτό το κράτος λοιπόν που έθρεψε και όπλισε τους φασίστες δεν πρόκειται να τους τιμωρήσει αντίθετα θα φροντίσει να γλυτώσουν μιας και είναι το δεκανίκι τους στα σχέδια που ετοιμάζουν να μας επιβάλλουν. Είναι δικό μας χρέος σαν νεολαία και σαν κοινωνία να μην αφήσουμε να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, να τσακίσουμε τους φασίστες με τους αγώνες μας και μαζί τους και το κράτος που τους γέννησε και τους όπλισε εναντίον μας. Για αυτό θα πρέπει να γίνει αυτή η μέρα μια μέρα κατά του φασισμού, μια μέρα μνήμης για το ποιοί είναι στα αλήθεια οι χρυσαυγίτες και γιατί πρέπει να τους τσακίσουμε.

Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 18:00 στο στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12, Κέντρο.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/3046