Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική πορεία

από @ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52780/


1 2 3

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΜΠΤΗ 18/9 6μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

από Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας Ημέρα/Ώρα: 18/09/2014 στις 6:00:00 ΜΜ, ΛΑΡΙΣΑ / ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Για τον Παύλο Φύσσα

Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη θα είμαστε στο δρόμο και καλούμε όλους και όλες να κάνουν το ίδιο σε μια αντιφασιστική πορεία, ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η οργή και η μνήμη μας παραμένουν. Δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε, ούτε τους δολοφόνους, ούτε όσους τους στήριξαν, ούτε όσους σφύριζαν αδιάφορα μέχρι τότε, ούτε όσους προσπάθησαν να παραποιήσουν την αλήθεια, ούτε όσους «αντισυστημικούς» και αντιμνημονιακούς τους ψήφισαν!

Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Μπερκίν Ερβάν, τον Σαχζάτ Λουκμάν

Δεν κατεβαίνουμε στο δρόμο μόνο για τον Παύλο Φύσσα! Οι αγώνες μας δε χρειάζονται ήρωες. Είναι ζωντανοί, όπως και οι αντιστάσεις μας, οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας και τα πολιτικά μας προτάγματα. Είναι ζωντανοί όπως και η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του Μπερκίν Ερβάν, του Σαχζάτ Λουκμάν.

Για όλους μας...

Δεν κανιβαλίζουμε αν και η εποχή προσφέρεται. Σε πείσμα των καιρών, δεν τρεφόμαστε από το ανθρώπινο αίμα, δεν περιμένουμε να ξεχυλίσει το ποτήρι, δεν πέφτουμε κάθε τόσο από τα σύννεφα, δεν απορούμε γιατί κάποιος δεν κάνει κάτι, δεν αναρωτιόμαστε κάθε τόσο πού είναι οι άλλοι, δεν περιμένουμε την επόμενη δολοφονία από σφαίρα ένστολου, από λεπίδα φασίστα, δεν περιμένουμε τον επόμενο πνιγμό πρόσφυγα, την επόμενη εκπυρσοκρότηση, την επόμενη βουτιά κρατουμένου από μπαλκόνι αστυνομικού τμήματος, την επόμενη ΕΔΕ για βασανιστήρια, την επόμενη αυτοκτονία ανέργου, την επόμενη απόλυση εργαζομένου, δεν προσευχόμαστε να μην έρθει η σειρά μας, δεν κάνουμε τα στραβά μάτια στο διπλανό, δε χαιρόμαστε που επιβιώσαμε και σήμερα, δεν κοιτάμε τη δουλίτσα μας, ΔΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ και γιατί τότε θα είναι αργά και γιατί η σειρά μας ήρθε εδώ και καιρό...

Δεν περιμένουμε τους σωτήρες και τους ειδικούς να μας προστατέψουν, δεν αρκούμαστε στη συστημική και περιστασιακή ρητορική εναντίoν μερίδας των φασιστών που κρύβει συμφέροντα, συναλλαγές, πελατειακές σχέσεις και δεν εναντιώνεται σε όλο το φάσμα του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Επειδή...

Στις γειτονιές μας επιδιώκουμε να χωράνε όλοι και όλες, εκτός από τους εκμεταλλευτές και τους φασίστες.

να δώσουμε τις απαντήσεις μαζικά και δυναμικά,

να ενωθούμε εμείς οι «από τα κάτω», ντόπιοι και μετανάστες,

να χτίσουμε σχέσεις και δομές αλληλεγγύης,

να γκρεμίσουμε το φασισμό, τη βάρβαρη καθημερινότητα, τις φυλακές που χτίζονται, τις φυλακές που ζούμε, το σεξισμό, τη μιλιταριστική λογική, την ταξική ανισότητα, τις εξουσιαστικές και εκμεταλλευτικές δομές και ό,τι τις γεννάει μια ώρα αρχύτερα…

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52824/


1 2 3

Όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, Πέμπτη 18/9

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ : Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 17.30 στη γωνία Π. Τσαλδάρη και Σαλαμίνος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Άγαλμα Βενιζέλου 18:30

ΛΑΡΙΣΑ : Πλατεία Ταχυδρομείου 18:00

ΣΥΡΟΣ : Πλατεία Μιαούλη 19:00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2484