Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία ενάντια στις ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων


1 2 3 4 5 6 7 8

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους

πηγή : https://aphm.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτώβριος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8

Όταν κάποιοι αποφάσισαν να στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλα για τους φασίστες…

Τους τελευταίους μήνες και ενώ ο Μπουτάρης έχει εξαγγείλει τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας μεταναστών στους παλιούς στάβλους του Βασιλιά ( νυν αποθήκες ηλεκτρολογικού υλικού) στη Τούμπα, έχει ξεφυτρώσει (ακόμα) μια επιτροπή κατοίκων που εναντιώνεται στην εγκατάσταση πολιτικών προσφύγων και διεκδικεί μια γειτονιά ορθόδοξη και ελληνική.

Κανείς δεν αναρωτιέται πώς ένα τσούρμο ανιστόρητων, αντιδραστικών στοιχείων χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους, αποκτά οργανωτικές δυνατότητες. Κανείς δεν αναρωτιέται ποιος τους παραχωρεί ξαφνικά στέγη στη μισαλλοδοξία τους, τεχνική υποστήριξη στις δράσεις τους, νομική συμβολή στη δραστηριότητά τους χωρίς αντάλλαγμα. Όπως κανείς δεν αναρωτήθηκε ποιον εξυπηρετούσαν αυτές οι πρακτικές στον Αγ. Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής και Αμερικής. Ξαφνικές επιτροπές κατοίκων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά που ξεκίνησαν από διακηρύξεις μίσους, κατέληξαν σε πογκρόμ εναντίων μεταναστών και οργανωμένη παρουσία των φασιστών.

Οι δικοί μας αγώνες ξεπερνούν τις εθνικές ταυτότητες. Σκεφτόμαστε με γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Δημιουργούμε αυτοοργανωμένες δομές αλληλοβοήθειας, συμβάλλοντας στην συλλογικοποίηση των αναγκών μας ενάντια στην εξατομίκευση και τον φιλοτομαρισμό. Πράττουμε αντιθεσμικά με βάση το δίκαιο και όχι το νόμιμο.

Να τσακίσουμε τον κάθε Μπουτάρη

που στήνει την καριέρα του, στις πλάτες των μεταναστών.

Να τελειώνουμε μια για πάντα

με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας

αγανακτισμένων πολιτών.

Αντιφασιστική πορεία 10 Οκτώβρη

18:00 Πλατεία Αγίου Θεράποντα- Τούμπα

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτώβριος 16h


1 2 3 4 5 6 7 8

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Οκτώβριος 16h


1 2 3 4 5 6 7 8

Η Τούμπα είναι γειτονιά προσφυγική, έξω οι φασίστες και οι νεοναζί

smash

Στις αρχές καλοκαιριού εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης η δημιουργία φιλοξενείου για έξι οικογένειες προσφύγων αιτούντων πολιτικό άσυλο, στον χώρο των παλιών στάβλων της Τούμπας. Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε γνωστή ΜΚΟ. Αυτό βρήκε ως αφορμή μια ομάδα φασιστών που αυτοαποκαλείται «Επιτροπή κατοίκων Τούμπας» και ξεκίνησε να χύνει το ρατσιστικό και φασιστικό της δηλητήριο προσπαθώντας σε πρώτη φάση να ματαιώσει τη δημιουργία του φιλοξενείου.
Η κατάσταση με τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους λόγω πολέμων κι επεμβάσεων του ΝΑΤΟ προσπαθούν με όση δύναμη τους έχει απομείνει να ζήσουν μακριά από τον τόπο τους, στην προσφυγιά. Το ελληνικό κράτος (που έχει στρατιωτική παρουσία σε όλες αυτές τις χώρες κι είναι άμεσα συνένοχο για την κατάσταση) φροντίζει να τους κάνει συνεχώς τη ζωή δυσκολότερη. Το πολιτικό άσυλο δίνεται με το σταγονόμετρο αναγκάζοντάς τους να ζούνε σε μια συνεχή κατάσταση επισφάλειας, κάτι που τους καθιστά από τη μια φτηνό εργατικό δυναμικό διαθέσιμο στα ντόπια αφεντικά και από την άλλη, εύκολο στόχο ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων.
Η άρνηση χορήγησης πολιτικού ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δημιουργεί την ευκαιρία για επίδειξη «ανθρωπιστικής» ευαισθησίας από τους δήμους και τις ΜΚΟ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «ανθρωπιστική» βιομηχανία με απλήρωτους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους που δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα αλλά ημίμετρα. Η όψιμη «αντιρατσιστική» ευαισθησία του δημάρχου Μπουτάρη που λίγες εβδομάδες πριν μιλούσε για «γυφτοβούλγαρους που κλέβουν τα σκουπίδια» μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά ότι για αυτόν οι ανθρώπινες αξίες μετρούνται ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για την αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή κατοίκων Τούμπας», η οποία δεν είναι παρά μια βιτρίνα της Χρυσής Αυγής για να πατήσει πόδι στη γειτονιά μας. Επιτίθεται σε κάθε κοινωνική ομάδα που δεν ταιριάζει με τα φασιστικά και ρατσιστικά πρότυπά της. Οι εκπρόσωποι της κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Τούμπας λόγω των καταλήψεων που λειτουργούν στην περιοχή, λόγω του ΟΚΑΝΑ, ακόμη και λόγω του ΚΑΠΗ. Η Τούμπα για αυτούς δηλαδή υποβαθμίζεται λόγω των αδύναμων, των διαφορετικών, δηλαδή -μην κρυβόμαστε- όσων δεν είναι παραγωγικοί κι όχι λόγω της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αποτελεσμάτων δηλαδή των πολιτικών του κράτους και του κεφαλαίου. Οι μέθοδοι που ακολουθεί είναι εκπληκτικά όμοιες με αυτές μια άλλης δήθεν «επιτροπής κατοίκων», αυτής του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάληξη του Αγίου Παντελεήμονα είναι γνωστή. Η περιοχή αποτελεί το κέντρο της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, μπράβοι που πουλάνε προστασία και οικοδομικές μαφίες λυμαίνονται την περιοχή κι όλα αυτά υπό την προστασία της αστυνομίας. Η Τούμπα όμως δεν είναι Άγιος Παντελεήμονας. Η Τούμπα χτίστηκε από πρόσφυγες και ξέρει από ξεριζωμό, φτώχεια αλλά και αγώνες. Εδώ δε ρίζωσε κι ούτε πρόκειται να ριζώσει ποτέ ο ναζισμός, το μίσος για τον άλλον, τον διαφορετικό, τον αδύναμο.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Τούμπας έχουν καθήκον να καλοδεχτούν τις οικογένειες των πολιτικών προσφύγων στη γειτονιά. Έχουν καθήκον να τους κάνουν να καταλάβουν ότι αυτή η γειτονιά πάντα θα είναι καταφύγιο για τους πρόσφυγες αλλά και να παλέψουν μαζί τους για να μην υπάρχει τίποτα που θα μας χωρίζει στο μέλλον. Οι από-τα-κάτω δεν απειλούμαστε από ανθρώπους που είναι σε ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από εμάς. Ο κοινός εχθρός μας είναι η εξουσία και τα τσιράκια τους που μας θέλουν διασπασμένους. Ας αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού ενάντια σε αυτούς.


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 18:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ | ΤΟΥΜΠΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2014/10


1 2 3 4 5 6 7 8

antifa selanik

πηγή: http://www.antifaselanik.blogspot.gr/p/home.html


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στη διαδήλωση της Τούμπας

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαδήλωση της Παρασκευής 10 Οκτώβρη στην Κάτω Τούμπα ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις

Εσύ θα ήθελες για γείτονα έναν πολιτικό πρόσφυγα;

Το τι γίνεται στη Συρία είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Ούτε χθες ξεκίνησε ούτε αύριο θα τελειώσει. Από τους ανθρώπους που, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση του εμφυλίου, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, οκτώ μονογονεικές οικογένειες πρόκειται να τοποθετηθούν σε Φιλοξενείο που θα δημιουργηθεί στην Τούμπα. Η φύση του φασισμού είναι κάτι που επίσης γνωρίζουμε όλοι. Είναι η μισανθρωπία, το μίσος για τον αδύναμο, ο φόβος για τον Άλλον, η έλλειψη αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.
Δεν θέλουμε, είπαν, τους πολιτικούς πρόσφυγες δίπλα μας.
Δεν θέλουμε, είπαν, για γείτονα έναν πολιτικό πρόσφυγα.
Με αφορμή την δημιουργία του Φιλοξενείου, για άλλη μια φορά είδαμε το καμάρι και την πεμπτουσία του «ελληνορθόδοξου» τρισχιλιετούς πολιτισμού που καμώνονται πατριώτες και πατριώτισσες ότι εκπροσωπούν. Αξίες και ιδανικά.
Δεν θέλουμε, είπαν, τους πολιτικούς πρόσφυγες δίπλα μας.
Δεν θέλουμε, είπαν, για γείτονα έναν πολιτικό πρόσφυγα.
Και κάπως έτσι άρχισαν να συρρέουν σε φασιστοεπιτροπές και να κινούνται όλα τα ευυπόληπτα κατακάθια της κοινωνίας μας, με τη μάσκα του αγανακτισμένου κατοίκου που δεν θέλει το σπίτι του να χάσει σε αξία, του γονιού που φοβάται μη μολυνθούν τα παιδιά του πατριώτη που θέλει δίπλα του μόνο Έλληνες και Ορθόδοξους.


Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.


Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων των νικητών του εμφυλίου, μετά από δεκαετίες σιγής και περιθωριοποίησης, φαντάζονται ότι τώρα, με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και τη στροφή της ΝΔ στα ακροδεξιά «ιδανικά» από τα οποία εμφορείται, ήρθε η ώρα να βγουν από τις τρύπες τους. Γελιούνται όμως.
Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι οι αναρχικοί, αλλά και ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, θα αφήσουν την Τούμπα να μετατραπεί σε Χρυσαυγήτικη φιδοφωλιά.
Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι φασίστες, καμουφλαρισμένοι ή μη σε δήθεν επιτροπές κατοίκων, θα περάσουν απαρατήρητοι.
Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι η Τούμπα θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας με τις ναζιστικές συμμορίες να τριγυρίζουν.
Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι, σαν την Αριστερά, θα αρκεστούμε σε καταγγελίες και κλάψες.
Θα τσακίζουμε το φασισμό , όπου πάει να σηκώσει κεφάλι.


ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
Πορεία Παρασκευή 10/10
18.00 Άγιος Θεράποντας


Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
"Μαύρο και Κόκκινο"

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1532484/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

«Δεν θα γίνει ένα στρατόπεδο με πλέγματα, θα φιλοξενούνται οικογένειες» δηλώνει ο ευαισθητοποιημένος Μπουτάρης σχετικά με τη νέα δομή «κοινωνικής πολιτικής» που θα λειτουργήσει στην Τούμπα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ξενώνα που θα φιλοξενεί προσωρινά 7 μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων ή, με άλλα λόγια, την ευκαιρία για μια καλή «αρπαχτή» στα πλαίσια των ευρύτερων αστικών αναπλάσεων του επιχειρηματικού δήμου. Το «φιλοξενείο» προωθείται ως μια προοδευτική και δη ανθρωπιστική λύση, την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να διεξάγεται ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές σε όλη την πόλη. Έτσι, αποκρύπτονται τόσο η συστηματοποίηση της χωρικής και κοινωνικής ανισότητας μέσα από τις λεγόμενες «αναπτυξιακές στρατηγικές», όσο και τα ιδιοτελή κίνητρα και οι πολιτικο-οικονομικές σκοπιμότητες. Επίσης, αποκρύπτονται και τα σκάνδαλα των ΜΚΟ στις οποίες και ανατέθηκε το έργο διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων στους παλιούς στάβλους του δήμου. Μέσα από κινήσεις «ευεργεσίας», οι οργανώσεις αυτές λειτουργούν ως διαμεσολαβητές της ανθρωπιάς και καταπραΰνουν τυχόν φιλανθρωπικές ανησυχίες, ενώ στην ουσία αποτελούν απλά ένα ακόμα γρανάζι της καπιταλιστικής μηχανής διαχείρισης των ανθρώπων ως χρήσιμων, περιττών ή ανακυκλώσιμων (άλλωστε στο πολυδιαφημισμένο «φιλοξενείο» θα διαμένουν αιτούντες άσυλο επί 6 μήνες, μέχρι δηλαδή να κριθεί το αίτημά τους στην πιθανότατη περίπτωση απόρριψης οι μονογονεϊκές οικογένειες θα οδηγούνται ακριβώς σε «στρατόπεδο με πλέγματα» που χαλάει την αισθητική του φιλελεύθερου επιχειρηματία δημάρχου).

Σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κρατούνται σήμερα πάνω από 7.000 μετανάστες και αυτήν ακριβώς την κρατική πολιτική απαρτχάιντ επιχειρεί να συσκοτίσει η συζήτηση «υπέρ ή κατά του φιλοξενείου». Εϊναι η ίδια πολιτική που αθώωσε τους μπράβους των τσιφλικάδων της Μανωλάδας που είχαν πυροβολήσει τους απεργούς μετανάστες εργάτες γης, είναι η ίδια πολιτική που έβαλε στο αρχείο το πολύνεκρο ναυάγιο που προκάλεσαν λιμενικοί στο Φαρμακονήσι. Είναι η πολιτική που αποφάσισε να διαχειριστεί την κρίση προωθώντας τον εκφασισμό της κοινωνίας και κατασκευάζοντας το φασιστικό ξόανο της χρυσής αυγής. Οι φασίστες δεν ήταν αποτέλεσμα της κρίσης, ήταν ο τρόπος που επέλεξε το σύστημα να διαχειριστεί την κρίση. Και αφού το κοινωνικό κίνημα του 2008-2012 ανακόπηκε μέσω της μετατροπής των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους και της κατασκευής του «φασιστικού κινήματος», τώρα η εξουσία μπορεί να διεξάγει και «αντιφασιστικό αγώνα» και ο πολυπράγμων επιχειρηματίας Μπουτάρης να αποκαλεί τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους «φασίστες».

Όχι, δεν είναι ακριβώς φασίστες, λένε κάποιοι για την Επιτροπή Κατοίκων. Προφανώς οι «ακριβώς φασίστες» θα έπρεπε να περιφέρονται με στολές Ες-Ες… Πέραν του ότι στην επιτροπή συμμετέχουν βετεράνοι ακροδεξιοί, οι υπόλοιποι «παραπλανημένοι» δηλώνουν ότι «δεν είναι ρατσιστές, αλλά…». Αλλά πολύ απλά οι πρόσφυγες στην περιοχή θα τους «γκετοποιήσουν τη γειτονιά», θα τους «υποβαθμίσουν τη ζωή» και θα τους χαλάσουν την αισθητική. Ήδη, όπως λένε οι ίδιοι, ανέχηκαν το Παπάφειο ορφανοτροφείο, τη διανομή συσσιτίων στο ΚΑΠΗ, το Λοιμωδών, την κατάληψη Υφανέτ κ.ά. «Ο φασισμός δεν φέρει πάντα σβάστικα μαζί του»- εντοπίζεται στο στιγματισμό της διαφορετικότητας και τις αντιλήψεις για μια υποτιθέμενη κατωτερότητα/επικινδυνότητα, και εγγράφεται στις καθημερινές πρακτικές κοινωνικών διακρίσεων. Ρατσιστικές απόψεις εκφράζονται με πιο συγκαλυμμένο τρόπο και γίνονται όλο και πιο εύπεπτες για το χωνευτήρι της τοπικής κοινωνίας, καθώς αυτή αφομοιώνει και νομιμοποιεί συλλογικά διαδικασίες κοινωνικού αποκλεισμού, ευτελισμού και εκμετάλλευσης. Η ύπαρξη στο δημόσιο χώρο των υποτιμημένων ζωών των μεταναστών και των προσφύγων ποινικοποιείται, ενώ η συνύπαρξη μαζί τους δε μπορεί να χωρέσει σε κανένα ρατσιστικό και φασιστικό ιδεώδες.

Από την άλλη, βέβαια, η αριστερά δίνει διαπιστευτήρια κυβερνησιμότητας, προβάλλοντας αφενός τη φιλανθρωπία ως θεσμικό επίτευγμα, με αμφίβολες όμως τις διαβεβαιώσεις περί αντιρατσισμού. Αφετέρου, προσπαθεί να διασώσει τους «παραπλανημένους» από την επιτροπή εν δυνάμει ψηφοφόρους της μέσα από μια ρητορική «επαγγελματικού αντιρατσισμού» και ευαισθησίας στην «πολυπολιτισμικότητα» (και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που η τελευταία επιφέρει που και που). Ουσιαστικά, η αριστερά κάνει λόγο για μια ανθρωπιστική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που δε διαφέρει από αυτήν που διεκδικούν τα συνδικαλιστικά όργανα των μπάτσων, χωρίς να ζητά ίσες συνθήκες για το σύνολο του πληθυσμού -ντόπιου και μη-, μα βελτίωση των συνθηκών εκμετάλλευσης και εξόντωσης.

Ενάντια σε κυνηγούς επιχορηγήσεων και εξουσίας, ενάντια σε κάθε φασίστα (χρυσαυγίτη και μη), καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση ενάντια σε αυτούς που πραγματικά υποβαθμίζουν τις ζωές και τις γειτονιές μας. Η δική μας θέση βασίζεται στην αξιοπρέπεια. Είμαστε μια συνέλευση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εξουσία. Και στην περίπτωση της Τούμπας, για άλλη μια φορά πρόσφυγες και μετανάστες γίνονται βορά σε παιχνίδια ψευτοφιλανθρωπίας και επιχορηγήσεων, εξουσίας και πατριωτικών και φασιστικών εκτρωμάτων. Ιδέες όπως το «φιλοξενείο» σε καμία περίπτωση δε μας ικανοποιούν και ούτε μπορούν να ξεπλύνουν την αιματηρή μεταναστευτική πολιτική που εξοντώνει καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου ή στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων. Δεν επιλέγουμε μεταξύ διαφορετικών εκδοχών του φασισμού του κουτοπόνηρου κρυφοφασισμού του νοικοκυραίου που τον αηδιάζουν οι πρόσφυγες αλλά δεν τον ενοχλούν οι χρυσαυγίτες, της φιλελεύθερης επιχειρηματικής δημαρχικής διπροσωπίας που αρπάζει τις αντιρατσιστικές επιχορηγήσεις ενώ οργανώνει πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές, της κρατικής πολιτικής του Ξένιου Δία που στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, της πολιτισμένης Ευρώπης που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ομαδικό τάφο μεταναστών (2.700 νεκροί μετανάστες μόνο μέσα στους 9 πρώτους μήνες του 2014).

Επιλέγουμε να δούμε την πόλη μας ως τον τόπο για συνεχή αγώνα για χειραφέτηση και για διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας και ίσων δικαιωμάτων στην πόλη για όλους -ξένους και ντόπιους- μέσα από στενά δίκτυα αλληλεγγύης. Επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς το ίδιο σύστημα που τους φυλακίζει σε «φιλοξενεία» με ή χωρίς συρματοπλέγματα σχεδιάζει και τη δική μας υποταγή. Είναι αυτή η επίγνωση της κοινότητας της καταπίεσης που μας συνδέει με αυτούς η οποία μας οπλίζει με αποφασιστικότητα να επιτεθούμε σε ό,τι μας διαχωρίζει και μας αναγκάζει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, ενάντια σε ό,τι μας διαιρεί και μας απομονώνει. Εμείς είμαστε ο Άλλος, αλλιώς δεν είμαστε τίποτε.

ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ NO LAGER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2014

πηγή: http://nolagerthess.espivblogs.net/2014/09/25/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B1/