Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αντιφασίστα Γρηγόρη Τσιλιμάντο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 10/10 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στις 10/10/2014 δικάζεται στα δικαστήρια της Λάρισας, με την κατηγορία της φθοράς στα γραφεία των ναζιστών της χρυσής αυγής, ο σύντροφός μας Τσιλιμαντός Γρηγόρης. Η δίωξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια των γεγονότων που συνέβησαν στις 6/4/2014 μετά την πορεία ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Μετά το πέρας της πορείας και κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν για ακόμη μία φορά το λεωφορείο, αυτή τη φορά με πρόσχημα επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στα Φάρσαλα. Κατ' αρχάς, το θέαμα των διμοιριών να κυκλώνουν για άλλη μια φορά λεωφορείο της Α.Κ.Θ και να υποβάλουν σε εξευτελιστικές διαδικασίες ελέγχου τους επιβαίνοντες υποδεικνύει πολιτική στοχοποίηση καθώς και μία ελαφρά έλλειψη φαντασίας στις κατασταλτικές μεθόδους. Η συγκεκριμένη ενέργεια των κατασταλτικών μηχανισμών είχε ως καινούριο στοιχείο την άμεση εμπλοκή των ναζιστών φίλων τους και ομοϊδεατών τους, καθώς ζητήθηκε από τους άρρενες επιβαίνοντες να γίνει εντός της κλούβας της αστυνομίας η διαδικασία της αναγνώρισης από τους ναζιστές που επέβαιναν εκεί. Φυσικά οι σύντροφοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην Λάρισα για τη διαδικασία της αναγνώρισης στο τοπικό Α.Τ.. Αποτέλεσμα της «αναγνώρισης» από τους ναζιστές ήταν να κρατηθεί στο τμήμα ο σύντροφος Τσιλιμαντός Γρηγόρης.

Για την κατηγορία δεν έχουμε πολλά να πούμε μιας και η απλή φθορά σε ναζιστές και στη συνέχεια η φυγή δε συνάδει με το ήθος, το ύφος και την πολιτική συγκρότησή μας. Η μάχη με τον ναζισμό για μας δίνεται με πολιτικά και φυσικά μέσα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής λειτουργώντας παραδειγματικά για την κοινωνία. Πιθανότατα αυτή η στάση είναι και ο λόγος αυτής της στοχοποίησης αν δεν είναι απλώς η ικανοποίηση των ομοϊδεατών των κατασταλτικών δυνάμεων από κεκτημένη ταχύτητα.Για τον σύντροφο Τσιλιμαντό επίσης, δεν έχουμε να πούμε πολλά, γιατί η πολύχρονη στάση και δράση του συμπυκνώνεται στις παραπάνω συλλογικές μας αρχές.

Έχουμε όμως να πούμε πολλά για τη συνεργασία κατασταλτικών και άλλων κρατικών αρχών με τους ναζιστές. Μία συνεργασία που ξεκινάει από τη φυσική τους κοινή ιδεολογική βάση και επεκτείνεται στην συνεργασία σε κάθε είδους άναδρες επιθέσεις, μεταξύ αυτών και φόνους, για να καταλήξει στο ποινικό χάιδεμα των αρχών όταν κάποια φορά τέτοια υπόθεση πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.

Δεν περιμένουμε πολλά από ένα κράτος που τα πιο βαθιά κομμάτια του έχουν συνταχθεί με το ναζισμό στη «σοβαρή» ή «ασόβαρη» μορφή του. Περιμένουμε όμως από την κοινωνία να αντισταθεί και να κατατροπώσει σε υπέρτατο βαθμό σε καθημερινή δράση τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους, ένστολους ή μη πριν να είναι αργά. Περιμένουμε από την κοινωνία που αγωνίζεται να σταθεί αλληλέγγυα σε όσους διώκονται από τους «αντισυστημικούς» ναζιστές σε συνεργασία με το ολοκληρωτικό κράτος σε κάθε ευκαιρία.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ

ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/10/14 ΣΤΙΣ 9.00

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 06:30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (τηλ. για κράτηση θέσεων: 6970239967)

κάλεσμα :

  • ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • & ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτώβριος 00h


1 2 3 4 5 6

ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Συμπαράσταση στον αντιφασίστα αγωνιστή Γρ. Τσιλιμαντό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αντιφασίστα αγωνιστή Γρηγόρη Τσιλιμαντό και ζητά την αθώωσή του από κάθε κατηγορία στη δίκη που θα γίνει στη Λάρισα στις 10 Οκτώβρη. Το μόνο «έγκλημα» του Γ. Τσιλιμαντού ήταν ότι βρέθηκε μαζί με άλλους τον Απρίλη του 2014 στο Δομοκό για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η Αστυνομία διέθεσε 18 διμοιρίες για μερικές εκατοντάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα και δεν δίστασε να απαγορεύσει τη συνέχεια της πορείας εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή. Με δικαιολογία τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα, η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποίησε κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες για να «ταυτοποιήσουν τους δράστες» εντός της κλούβας των ΜΑΤ! Το ότι το εν λόγω λεωφορείο ουδέποτε είχε σταματήσει στα Φάρσαλα, προφανώς για την ΕΛΑΣ ήταν μια τυχαία παράλειψη… Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν 30 προσαγωγές και η εκδικητική σύλληψη του γνωστού αγωνιστή του αντιεξουσιαστικού χώρου, Γρηγόρη Τσιλιμαντού, με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στα γραφεία των φασιστών. Το γεγονός συνέβη μάλιστα λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση της σύμπραξης ΝΔ-Χρυσής Αυγής και Μπαλτάκου-Κασιδιάρη!

Η ΕΛΑΣ, ακολουθώντας προφανώς τις εντολές της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει τις διώξεις των αγωνιστών και καταστέλλει αυτούς που αναδεικνύουν την αθλιότητα του ποινικού «σωφρονισμού». Είναι εμφανές πλέον ότι η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας μπορεί να κρατηθεί μόνο με το μαστίγιο και τον αυταρχισμό, ενώ η συνεργασία ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, ενάντια στον σκοταδισμό των λευκών κελιών, την κρατική καταστολή και την εγκληματική, φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των κρατουμένων και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς φυλακές Απαιτούμε άμεσα:

  • Την αθώωση του Γ. Τσιλιμαντού - καμία δίωξη σε βάρος αγωνιστών για την κινηματική δράση τους
  • Να μην ανεγερθούν κελιά τύπου Γ', που συνιστούν απόλυτο βασανιστήριο και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας, να μην περιοριστούν οι άδειες των κρατουμένων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2505


1 2 3 4 5 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Μικρόπολις για την προσαγωγή σε δίκη του συντρόφου Γρηγόρη Τσιλιμαντού και για την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 10/10/2014

Στις 6/4/2014 σημειώθηκε επίθεση στα γραφεία των ναζί της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα. Την ίδια μέρα, διεξαγόταν πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Δομοκό, ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η αστυνομία σταμάτησε αυθαίρετα το λεωφορείο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης που επέστρεφε από την την πορεία, και ζήτησε από τους επιβαίνοντες να παραταχθούν στη σειρά, ώστε να γινει «αναγνώριση» ενόχων από τους ναζί που είχαν μαζί τους. Φυσικά αυτό δεν έγινε.

Ο τρόπος «αναγνώρισης» και υπόδειξης «ενόχων» παραπέμπει ευθέως στη δράση των κουκουλοφόρων χαφιέδων της γερμανικής κατοχής, που υποδείκνυαν αντιστασιακούς, υποψήφιους προς εκτέλεση και τους παρέδιδαν έτσι στα χέρια των ναζί. Η κάλυψη και όλη η στήριξη από την ΕΑΣ των σύγχρονων ναζί, καθώς και η άμεση και σταθερή συνεργασία μαζί τους, αναδεικνύει για άλλη μια φορά πως τα μέσα δεν είναι άμοιρα των σκοπών. Οι σκοποί στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η τρομοκράτηση των διαδηλωτών και η δίωξη του συντρόφου Γρηγόρη Τσιλιμαντού, τον οποίο και «υπέδειξαν» τελικά οι χρυσαυγίτες ως υπεύθυνο της επίθεσης στη σφηκοφωλιά τους στα Φάρσαλα.

Την Παρασκευή 10/10/14, διεξάγεται στη Λάρισα το δικαστήριο του συντρόφου. Η κατηγορία είναι γελοία, όχι όμως και η μεθόδευση της όλης δίωξης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης αυταρχικοποίησης της εξουσίας. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβάλλεται ως κανόνας, είναι η επιλογή του ολοκληρωτικού κράτους να κινείται διαρκώς έξω από τα όρια της ίδιας του της νομιμότητας, προκειμένου να καταστείλει παραδειγματικά κάθε αντίσταση. Πίσω από τους κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο αυριανός κίνδυνος μιας γενικευμένης «κοινοτοπίας του κακού», μιας φασιστικοποιημένης κοινωνίας που όχι μόνο δεν αντιστέκεται, αλλά προσπαθεί να τσακίσει κάθε αντίσταση εν τη γενέσει της.

Όμως ο κοινωνικός εκφασισμός δεν είναι μονόδρομος. Αντίθετα, η αντίσταση είναι το πραγματικό και μοναδικό μέλλον της κοινωνίας. Η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια, ποτέ και πουθενά δεν υπήρξαν μάταιες. Αυτές είναι που δημιουργούν τις επαναστατικές ρωγμές στον παραμορφωτικό καθρέφτη του ολοκληρωτικού κράτους. Ας τσακίσουμε αυτό τον καθρέφτη, στην πραγματικότητα είναι σαθρές και σάπιες οι δομές που τον στηρίζουν.

Ως κοινωνικός χώρος για την ελευθερία που είμαστε, η αλληλεγγύη στους αντιφασίστες διωκόμενους και η αντίσταση στην κρατική καταστολή, αποτελούν βασικές αρχές και προτεραιότητές μας. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στη Λάρισα. Καμία δίωξη στο σύντροφο Γρηγόρη Τσιλιμαντό.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Λάρισας,

την Παρασκευή 10/10/2014, στις 9 π.μ.

Μετάβαση από Θεσσαλονίκη για Λάρισα με λεωφορείο, την ίδια μέρα

στις 6.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου (τηλ. 6970239967)

Η συνέλευση του Μικρόπολις

πηγή: http://micropolis-socialspace.blogspot.gr/2014/10/10102014.html


1 2 3 4 5 6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ

Στις 10-10-2014 δικάζεται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός χρυσαυγίτη ο Γρ. Τσιλιμαντός ήταν ο δράστης των φθορών των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στις 6-4-2014, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την φυλακή Δομοκού ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και ενώ το λεωφορείο με τους διαδηλωτές επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές δυνάμεις μαζί με χρυσαυγίτες σταμάτησαν το λεωφορείο και απαίτησαν να προβούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε «αναγνώριση» των διαδηλωτών, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που προέβησαν σε φθορές στα γραφεία τους. Γνωστός χρυσαυγίτης της πόλης των Φαρσάλων «αναγνώρισε» τον Γρ. Τσιλιμαντό ως το άτομο το οποίο σήκωσε στους ώμους του άλλο άτομο, το οποίο έσπασε τα τζάμια των γραφείων της ΧΑ. Ο καταγγέλλων χρυσαυγίτης προφανώς αγνοούσε ότι το λεωφορείο με τους διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε καθόλου στην πόλη των Φαρσάλων, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τον προσκομιζόμενο ταχογράφο του λεωφορείου. Ενδεικτικό της γελοιότητας της κατηγορίας είναι ότι κατηγορείται ότι σήκωσε άλλο πρόσωπο στους ώμους του για να σπάσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι γνωστό ότι ο «κατηγορούμενος» έχει υποστεί προ ετών μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου και δεν μπορεί να σηκώνει βάρος.

Η «υπόθεση» αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Χρυσής Αυγής και αστυνομίας, και του πώς μετέρχονται όλα τα μέσα για να στοχοποιούν αγωνιστές και να καταστέλλουν κοινωνικές αντιστάσεις. Μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ακόμη και σήμερα στις τάξεις της αστυνομίας ενώ στο παρελθόν έχαιραν προκλητικής ατιμωρησίας όταν επιδίδονταν στο «θεάρεστο» έργο τους: ξυλοδαρμούς και δολοφονίες μεταναστών και αριστερών, τραμπουκισμούς και κηρύγματα μίσους.

Οι φασίστες είναι τα τάγματα εφόδου του καπιταλισμού, η ακραία μορφή υπεράσπισης του όταν αισθάνεται απειλούμενος.

Να τσακίσουμε το φασισμό.

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Γρηγόρη Τσιλιμαντό. Αθώωσή του από κάθε κατηγορία.

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Λάρισας στις 10-10-2014.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: http://www.diktio.org/node/1050


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στα δικαστήρια Λάρισας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Λάρισας, την Παρασκευή 10/10/2014, στις 9 π.μ.

Καμία δίωξη στο σύντροφο Γρηγόρη Τσιλιμαντό.

Ανοικτή συνέλευση αναρχικών Λάρισας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53140/


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στον Γρηγόρη Τσιλιμαντό

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10/10 στις 9.30 έξω από τα δικαστήρια.

Ντόπιοι Ξένοι

πηγή: http://ntopioiksenoi.squat.gr/2014/10/08/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C/