Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Α. Σταμπούλο

πηγή :Email που λάβαμε στις 9 Οκτ


1 2 3 4 5

πορεια αλληλεγγυης στον Α. Σταμπούλο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12ΜΜ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53148/


1 2 3 4 5

Aλληλεγγύη στον αναρχικό Α.Σταμπούλου, απεργό πείνας και δίψας από 6/10. Πορεία αλληλεγγύης Σάββατο 11/10 12:00 Μοναστηράκι.

«Θα ήταν αλήθεια φοβερή κωμωδία να μαζέψουμε όλα αυτά που ειπώθηκαν για την υπόθεση μου, ωστόσο το αστείο σταματάει και το πράγμα σοβαρεύει όταν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά αποτελούν μια συντονισμένη στρατηγική του κράτους απέναντι σ' όσους του μπαίνουν στο μάτι. Έδωσα μάχη στην αντιτρομοκρατική για να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και θα συνεχίσω να το κάνω κι από το Μεταγωγών που με μετέφεραν απόψε. Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου, αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία, αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο για τη δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου. Δεν θα αφήσω την αλητεία της αντιτρομοκρατικής και των πολιτικών προϊστάμενων της να τσακίσει τους δικούς μου ανθρώπους. Και γι' αυτό πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, κοντά στην οικογένειά μου και τη συνήγορο.

Δηλώνω λοιπόν ότι από τώρα ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας!

Κι από δω που είμαι προειδοποιώ, ότι δεν πρόκειται να με πάρουν παρά μόνο σηκωτό.»

Αντώνης Σταμπούλος Μεταγωγών 6-10-2014

Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος συνελήφθη στο Βύρωνα στις 2 του Οκτώβρη. Βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 6 Οκτώβρη όταν και αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή καθώς δεν του έγινε καν γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της δικογραφίας. Κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων μεταξύ των οποίων η ένταξη και συμμετοχή σε ένοπλη επαναστατική οργάνωση. (σε μορφή pdf εδώ)

Η σύλληψή του και το γνωστό τρομοσόου που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εν μέσω γελοίων διαρροών από την ασφάλεια στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ως έμμισθοι υπάλληλοι της αντιτρομοκρατικής κανιβαλίζουν πρόθυμα συντρόφους και αγωνιστές προχωρώντας σε τηλεοπτικές δίκες-καταδίκες και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Ο σύντροφος (ο οποίος τοποθετήθηκε πολιτικά σχεδόν από τις πρώτες στιγμές της σύλληψής του με δημόσιο κείμενο) κρατούταν στο τμήμα μεταγωγών και παρά την εισαγγελική απόφαση για εγκλεισμό στις φυλακές Κορυδαλλού η αντιτρομοκρατική τον μεταφέρει στις φυλακές Λάρισας. Εν όψει αυτής της εξέλιξης ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να βρίσκεται κοντά στους οικείους του και στη συνήγορό του.

Η αλληλεγγύη μας σε αναρχικούς συντρόφους που υπερασπίζονται με σθένος την πολιτική τους θέση είναι δεδομένη. Δε θα αφήσουμε κανένα αιχμάλωτο σύντροφο έρμαιο στα χέρια του κράτους.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ σ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ- ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12:00

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

στην Ν.Σμύρνη και τις γύρω περιοχές

πηγή: http://vogliamotutto.espiv.net/index.php/8-2013-07-22-09-52-27/108-a-6-10


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας & δίψας Αντώνη Σταμπούλο

Τρομοκράτες δεν είναι οι Αγωνιστές
Τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

Αλληλεγγύη στον Αντώνη Σταμπούλο
που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 6/10

(εδώ η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/10 - 17.30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - 12μμ

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2014/10/blog-post_10.html


1 2 3 4 5

Πορεία αλληλεγγύης στον Α. Σταμπούλο,12.00, Μοναστηράκι

Το κείμενο για την πορεία αλληλεγγύης- σήμερα στις 12.00 στο Μοναστηράκι-στον αναρχικό επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλο, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 6\10, απαιτώντας τη μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικά με τη σύλληψη του αναρχικού επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλου

Την 1/10/2014, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνεται στην περιοχή του Βύρωνα ο αναρχικός επαναστάτης Αντώνης Σταμπούλος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης του συντρόφου έκτακτα και κεντρικά δελτία ειδήσεων μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε τηλεοπτικά δικαστήρια, αναπαράγοντας τα διαβιβαστικά της αντιτρομοκρατικής και τις εκτιμήσεις που διαρρέουν οι επιτελείς της για τις έρευνες και τα αποτελέσματά τους. Εντεταλμένα από τα αφεντικά τους, τα ΜΜΕ συκοφαντούν και επιχειρούν να απονοηματοδοτήσουν τη θέση του αναρχικού επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλου, στοχοποιώντας ταυτόχρονα συνολικά τον αναρχικό χώρο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους/ες αντιστέκονται. Πλάι πλάι στους διάφορους τηλεδικαστές δεν αργούν να φανούν και διάφοροι πάντα πρόθυμοι ρουφιάνοι να συνδράμουν το έργο των μπάτσων. Είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και γκαράζ που σπεύδουν να καρφώσουν ό,τι θεωρούν ύποπτο, είτε πρόκειται για τυχαίους γείτονες που αποζητούν μερικά λεπτά δημοσιότητας, και οι οποίοι, όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα και στο παρελθόν, λειτουργούν κατόπιν εντολών της αντιτρομοκρατικής.

Την ώρα που ο σύντροφός μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια επιχείρηση συγκροτημένη για την εξάρθρωση των μελών της Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας, πλην όμως δεν γνωρίζουν ούτε καν ποιον έχουνε συλλάβει. Στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής εκτυλίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις, όπου στέλνονται διαβιβαστικά στις αντίστοιχες υπηρεσίες σε Ισπανία και Ιταλία, προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα του εισαγόμενου «τρομοκράτη» και να ξεσκεπάσουν το υποτιθέμενο διεθνές δίκτυο υποστήριξης του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, με κάθε βίαιο τρόπο, κι ενώ έχουν ήδη υφαρπάξει πάλι με τη βία DNA, δε σταματούν να επιχειρούν να αποσπάσουν φωτογραφίες και αποτυπώματα από τον συλληφθέντα, μιας και η τακτική του συντρόφου ξεφτίλιζε τους ανακριτικούς σχεδιασμούς τους.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης δεν αντανακλά απλά την τρομολαγνεία και τον κανιβαλισμό των μίντια. Εξυπηρετεί την κρατική προπαγάνδα της "θεωρίας των δύο άκρων" και διόλου τυχαία την παρουσίαση της υπόθεσης ακολουθούν σχεδόν σε όλα τα δελτία τα "αποκαλυπτικά ρεπορτάζ" για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εμφανής στόχος τους, η εξίσωση των αγωνιζόμενων με τα φασιστικά κατακάθια και η εμφάνιση της δημοκρατίας ως εγγυητής της τάξης και της αστικής ομαλότητας.

Τα τηλεοπτικά «ντοκουμέντα» ανακριτικής υφής ήδη δομούσαν μια επικοινωνιακή δικογραφία (χωρίς να έχει φτάσει η κανονική στα χέρια της συνηγόρου του συντρόφου), πλην όμως χειροπιαστά τα δικόγραφα και οι αποδιδόμενες κατηγορίες δεν αποτυπώνονταν επίσημα στα ανακριτικά έγγραφα.Η δικαστική εξουσία σε αγαστή συνέργεια με την αστυνομική, αναπαρήγαγε αυτούσιο τον φάκελο της αντιτρομοκρατικής, καθιστώντας σαφές ότι το χτύπημα θα είναι συντριπτικό. Το ζήτημα ήταν και είναινα καταστεί εκ προοιμίου «ένοχος», έπειτα από αλλεπάλληλες ηλεκτρονικές και έντυπες δίκες, ώστε ο κρατικός μηχανισμός και η οικονομική ελίτ να είναι στην προνομιακή θέση να εξακολουθούν να ασκούν τη «δημοκρατική τους κυριαρχία», δηλαδή τον ολοκληρωτισμό.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης λίγο μας ενδιαφέρουν. Ο μόνος που δικαιούται να μιλάει για την υπόθεσή του είναι ο ίδιος. Εμείς κρατάμε το ότι ο σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του επαναστατικού κινήματος, ενός αγώνα που μετρά χιλιάδες νεκρούς και φυλακισμένους. Η στάση του αποτελεί ακόμα μία λαμπρή παρακαταθήκη, η οποία κρατά στο ύψος της την τιμή του ριζοσπαστικού ανατρεπτικού χώρου με την αξιοπρέπεια και την επιμονή, που αρνείται να λυγίσει στα «νταηλίκια» της εξουσίας. Γι' αυτό είμαστε δίπλα του. Με ή χωρίς στοιχεία, «αθώος» ή «ένοχος».

Από τις 5/10 έχει δρομολογηθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η μεταγωγή του συντρόφου στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού κι ως δια μαγείας μεταφέρεται τη Δευτέρα 6/10 στο μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Καθίσταται έτσι σαφές πως η πρόθεση του κρατικού μηχανισμού είναι η μεταγωγή του σε φυλακή εκτός Αθηνών. Με βάση αυτή τη διαπίστωση ο Αντώνης Σταμπούλος στις 6/10 ξεκινά απεργία πείνας και δίψας, απαιτώντας τη μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να έχει απρόσκοπτη επαφή κι επικοινωνία τόσο με το συγγενικό του περιβάλλον, όσο και με τη νομική του υπεράσπιση.

Η τακτική διασκορπισμού των πολιτικών αντιπάλων δεν αποτελεί κάτι νέο όσον αφορά τη διαχείριση της καταστολής και της επιχειρούμενης αδρανοποίησης των επαναστατών, πραγματικά η λίστα με παλαιότερα όσο και πρόσφατα παραδείγματα είναι μεγάλη. Στόχος του κράτους είναι να αποκόψει τους πολιτικούς κρατούμενους από τις πολιτικές κοινότητες αγώνα μέσα στη φυλακή, να απομονώσει τους επαναστάτες, προκειμένου να κάμψει το ανυπότακτο φρόνημά τους. Στοχεύει στη διάσπαση ενός αρραγούς μετώπου αγώνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί μέσα στις φυλακές. Ενός μετώπου που δύναται να θέσει σε ισχύ μια ριζοσπαστική αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών κράτησης και να την γειώσει στο σύνολο των φυλακισμένων στην Ελλάδα.

Η οργανωμένη αυτή κρατική επιχείρηση δεν είναι αποκομμένη από τη βάναυση καταστολή και τη βία που επιφυλάσσει το καθεστώς στους πολιτικούς αντιπάλους του και τους αγωνιζόμενους. Σε μια περίοδο, που κράτος και κεφάλαιο απομυζούν την εργατική τάξη και την κοινωνία εφαρμόζοντας τη βιαιότερη οικονομική αναπροσαρμογή και αναδιάρθρωση που συνιστούν τα μνημόνια, που σκορπούν τον θάνατο εξοντώνοντας όσους περισσεύουν της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, η πειθαρχία και υπακοή στα κελεύσματα της κυριαρχίας επιβάλλεται με τη στυγνή βία και τη διάχυση του φόβου. Όποιος αντιστέκεται στην καταπίεση και τη λεηλασία ή σκέπτεται να αντισταθεί, θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες, την "ειδική μεταχείριση" που του επιφυλάσσει το κράτος της μηδενικής ανοχής, θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το "ειδικό κελί" που θα τον "φιλοξενήσει" στα κολαστήρια της δημοκρατίας. Το μήνυμα που εκπέμπει η κυριαρχία είναι σαφές: η κρατική επέλαση, ο νέος κύκλος καπιταλιστικής συσσώρευσης, η "ανάπτυξη", που ευαγγελίζονται κράτος και αφεντικά, θα περάσουν πάνω από τα σώματα των αντιστεκόμενων, πάνω από τα σώματα των αγωνιζόμενων, ριζοσπαστικών κοινωνικών κομματιών, όπως ο αναρχικός χώρος.

Ο αγώνας του Αντώνη Σταμπούλου είναι και δικός μας. Η θέση του είναι θέση μάχης απέναντι στην κρατική και οικονομική τρομοκρατία και εμείς βρισκόμαστε συνειδητά σε άμεση συνέργεια και συναυτουργία.

Τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές

Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο

Ούτε βήμα πίσω

Αλληλεγγύη στον αναρχικό επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλο, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 6/10, απαιτώντας τη μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλο

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1532709/