Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα στο Κομπανί

Η Σύγκρουση στο Κομπανί είναι και η Δικιά μας Σύγκρουση

Η σύγκρουση στο Κομπανί της Συρίας μας αφορά όλους. Γιατί στις μάχες του Κομπανί δε συγκρούονται μόνο οι λαϊκές πολιτοφυλακές των Κούρδων (YPG) με τον κατασκευασμένο τρόμο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL). Συγκρούονται δύο ολόκληροι κόσμοι, ο δικός μας κόσμος των απλών ανθρώπων, που αγωνίζονται για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και άμεση δημοκρατία, με τον κόσμο των κρατών και του κεφαλαίου, που εκκινείται αποκλειστικά και μόνο από τη δίψα για κέρδος και κυριαρχία.

Από τη μία λοιπόν έχουμε το ISIL, το οποίοδεν είναι κάποια κοινωνική δύναμη, δήθεν ερχόμενη από το παρελθόν και αντιθετική με τον Δυτικό πολιτισμό, αλλά είναι ακριβώς το σύγχρονο αντεστραμμένο είδωλο της υπερδεκαετούς Δυτικής τρομοκρατίας και των τοπικών τοποτηρητών της πάνω στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Παράγωγο της εξολόθρευσης κάθε κοσμικής δύναμης στην περιοχή από τον Δυτικό παράγοντα. Πάνοπλο με υπερσύγχρονα όπλα, που εύκολα απέκτησε από τη διάλυση του κράτους - επιχειρηματία, που έστησαν οι νεοφιλελεύθερες κατοχικές δυνάμεις της Δύσης στο Ιράκ. Ένα μισθοφορικό σώμα στρατιωτών όπως οι ιδιωτικοί στρατοί της αυτοκρατορίας, που επιχειρούν στο Ιράκ και αλλού στον πλανήτη. Με μόνη πυξίδα την ολοκληρωτική κυριαρχία πάνω στους πληθυσμούς, όπως ακριβώς λειτουργεί το νεοφιλελεύθερο Δυτικό σύμπλεγμα κρατών - κεφαλαίου στην περιφέρεια και σιγά σιγά και στο κέντρο της αυτοκρατορίας. Και με τον πολιτισμό του τρόμου, που αντί για όπλα μαζικής καταστροφής στη Γάζα και στη Βαγδάτη, που αφήνουν τους ανθρώπους μόνο ως σκιές στους τοίχους, επενδύει στην πιο θεαματική αλλά εξίσου αποκρουστική εικόνα των αποκεφαλισμών.

Και από την άλλη βρισκόμαστε όλοι εμείς. Οι άνθρωποι, που εξεγειρόμαστε για να ζήσουμε ελεύθεροι, ακόμη και αν είναι να πεθάνουμε γι' αυτό. Γιατί αυτό ενσαρκώνουν οι ηρωικοί Κούρδοι πολιτοφύλακες του Κομπανί. Εμπνεόμενοι από τα ιδανικά του δημοκρατικού φεντεραλισμού, υπερασπίζονται τις κοινωνίες τους απέναντι στον ολοκληρωτισμό κρατών /κεφαλαίου και, ταυτόχρονα, πολεμούν για μία δημοκρατία χωρίς κράτος, όπου οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο και οι ομοσπονδίες θα έχουν αντικαταστήσει τα κράτη. Οι αγώνες αυτοί είναι σύγχρονοι, και εμείς αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι τους. Η μάχη στο Κομπανί δεν σημάνει κάποιο τέλος, αλλά είναι η αρχή μίας ευρύτερης χειραφέτησης του Κουρδικού λαού και ένα σημείο έμπνευσης και αναφοράς για όλους τους ανθρώπους, που στο σήμερα αγωνίζονται για έναν άλλο κόσμο πέρα από τα κράτη και το κεφάλαιο.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

επικοινωνία : ak2003.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Οκτώβριος 16h


1 2 3 4 5

Το ΙΣΙΣ είναι το παιδί των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους!

Δημιούργησαν, εξόπλισαν και μεγάλωσαν το ΙΣΙΣ για τα σχέδιά τους στην Μέση Ανατολή.

Δημιούργησαν, εξόπλισαν και μεγάλωσαν το ΙΣΙΣ εναντία στον Άσσαντ !

Το ΙΣΙΣ τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ και την Τουρκία!

Μπορεί να άλλαξε η κατάσταση, και έτσι σήμερα να "χτυπούν" το ΙΣΙΣ όλοι αυτοί, αλλά τα σχέδιά τους για να εκμεταλλευτούν πιο πολύ όλη τη Μέση Ανατολή παρέμειναν ίδια! Πριν χρησιμοποίησαν το ΙΣΙΣ με άλλο τρόπο, τώρα χρησιμοποιούνται με άλλο τρόπο. Όλα είναι για το ίδιο σχέδιο !

Οι κουρδικοί λαοί δίνουν μια μεγάλη αντίσταση! Στην Τουρκία και στο Κομπάνι! Είτε στο Κομπάνι είτε στην Τουρκία, για κάθε σταγόνα από το αίμα μας, ένοχοι είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους !

Δεν είναι μονός ο Κουρδικός λαός!

Δεν είναι μονός ο λαός του Κομπάνι!

Ο κουρδικός λαός δεν πρέπει να περιμένει 'βοήθεια' από τους ιμπεριαλιστές, οι ιμπεριαλιστές είναι εχθροί όλων των λαών! Ότι πικρες ζουνε οι λαοι , είναι ένοχοι οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργάτες τους

Αδελφοί λαοί να στηρίξουμε την αντίσταση στο Κομπάνι και στην Τουρκία !

Βάλτε την φωνή σας στην αντίσταση!

Οι λαοί είναι αδελφοί, οι ιμπεριαλιστές είναι ένοχοι !

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, οι συνεργάτες του και το ΙΣΙΣ,

ζήτω η αντίσταση!

ΠΟΡΕΙΑ αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό

Τρίτη 14 Οκτώβρη, 18:30, στο άγαλμα Βενιζέλου

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτώβριος 11h


1 2 3 4 5

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ KOBANE
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ YPG

Τα γεράκια του διεθνοποιημένου καπιταλισμού επιχειρούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία με την πιο παλιά μέθοδο: τον πόλεμο. Η όξυνση των περιφερειακών συγκρούσεων παλιών (Παλαιστίνη-Ισραήλ, Ιράκ), αλλά και νεότερων (Συρία, Λιβύη, Ουκρανία) δείχνει ότι τα πλανητικά αφεντικά επαναπροσδιορίζουν τα συμφέροντα τους στον παγκόσμιο χάρτη.

Αυτή η διαδικασία τροφοδοτεί, από τη μια πλευρά, διάφορες ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις σε διεθνές επίπεδο, από την άλλη, όμως, γεννά και τις απαραίτητες αντιστάσεις των λαών της γης. Κι αν ένα μέρος της ηρωικής εξέγερσης του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κράτος-δυνάστη του Ισραήλ καπηλεύεται από την αντικοσμική, οπισθοδρομική έκφραση των ισλαμιστών της Χαμάς, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Κούρδικο τμήμα της Συρίας, την Rojava.
Η επιρροή που έχει ασκήσει το παράδειγμα των Ζαπατίστας στους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου, αλλά και η επίδραση του ελευθεριακού αναστοχασμού όπως πέρασε στο PKK -κόμμα σύμβολο του κουρδικού αγώνα στην Τουρκία-, εις βάρος των λενινιστικών/εθνικοαπελευθερωτικών πεποιθήσεων που αυτό έτρεφε στο παρελθόν, βρήκαν εύφορο έδαφος ανάπτυξης στο ρευστό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της Συρίας μετά την γενίκευση της σύγκρουσης που άρχισε το 2011 ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.

Οι Κούρδοι της Συρίας ενταγμένοι στο PYD/YPG ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη λειτουργία μιας δημοκρατικής κοινωνικής θέσμισης, με συμβούλια συναπόφασης, δημιουργώντας μια ομοσπονδιακή δομή. Παράλληλα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των γυναικών στις διαδικασίες των κοινών, αλλά και στις ένοπλες πολιτοφυλακές, εκφράζοντας σε μεγάλο βαθμό ελευθεριακές κατευθύνσεις σε ένα περιβάλλον που βρίθει ολοκληρωτικών προθέσεων.

Στην Kobane τις τελευταίες μέρες δίνεται η τεράστια μάχη των ανταρτών του YPG (μονάδες λαϊκής προστασίας) με ένα απο τα κεφάλια του τέρατος, το ISIS, την ακραία ισλαμιστική οργάνωση που αποτελεί ένα ακόμα κτηνώδες είδωλο της εξουσιαστικής επιβολής, γέννημα θρέμμα των επεμβάσεων της καπιταλιστικής ελίτ του δυτικού μπλοκ στη Μέση Ανατολή. Εξοπλισμένη από την ίδια την αυτοκρατορία του πολέμου και μισθωμένη από τους πλουτοκράτες δυνάστες της Σαουδικής Αραβίας -του νούμερο ένα Άραβα συνεργάτη του δυτικού μπλοκ στην περιοχή-, το ISIS αποτέλεσε άμεσα ή έμμεσα την στρατηγική επιλογή των κατασκευαστών των πολεμικών επιχειρήσεων. Η ύπαρξη του διασφαλίζει την συνέχιση της πολεμικής εμπλοκής, άρα την συνέχιση της κερδοφόρας επιχείρησης «πολεμική βιομηχανία».

Ταυτόχρονα διαλύονται επίδοξες απελευθερωτικές και προοδευτικές κοσμικές λύσεις, ενώ διευρύνεται η βάση του κόσμου που θα νομιμοποιήσει μια νέα πολεμική εμπλοκή των αμερικανών και των συμμάχων τους στην περιοχή ως των μόνων κατάλληλων να διευθετήσουν με δήθεν δημοκρατικό τρόπο τις φρικαλεότητες του ισλαμιστικού alter ego του διεθνοποιημένου ολοκληρωτισμού. Αυτό όμως ασφαλώς θα συμβεί στο χρόνο που θα αποφασίσει η αυτοκρατορία του πολέμου, γι' αυτό όσο υπάρχει έστω κι ένας όρθιος μαχητής της ελευθερίας στη Βόρειο Συρία, οι πολεμικές απόπειρες των δυτικών ενάντια στο ΙSIS θα είναι ανεμικές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο το YPG με επίσημη ανακοίνωση του πέρσι τον Αύγουστο κατήγγειλε επιθέσεις εναντίον του και από τον FSA, το στρατιωτικό σκέλος της «συριακής αντιπολίτευσης» που τρέφει φιλοδυτικά αισθήματα και επιχειρεί να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ ενώ χρηματοδοτείται επίσημα από την Τουρκία από τον Οκτώβρη του 2012.

Η καρδιά των καταπιεσμένων όλου του κόσμου χτυπά στην Kobane πλάι στον μαχόμενο πληθυσμό -άντρες και γυναίκες- των Κούρδων της Συρίας.

Η νίκη του YPG απέναντι στους ισλαμοφασίστες του ISIS σημαίνει ένα μεγάλο βήμα στην απόπειρα ανύψωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η επίδειξη της διεθνούς αλληλεγγύης δεν αποτελεί μόνο μια απαραίτητη πολιτική πράξη αντίστασης, αλλά καταδεικνύει και την εξίσου απαραίτητη επαγρύπνιση όσων λαών δεν επιθυμούν να γίνουν με την σειρά τους κρέας για τις οβίδες των εξουσιαστών, η όρεξη των οποίων ανοίγει από το κέρδος και αποχαλινώνεται με την απάθεια και την έλλειψη αντίστασης και αλληλεγγύης στους λαούς που δοκιμάζονται από τους πολέμους των κυρίαρχων.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την διαδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Kobane - Τρίτη 14 Οκτώβρη 18.30 συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/timeline?ref=page_internal


1 2 3 4 5

Πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό

Πορεία Κουρδιστάν 14-10-2014

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

πηγή : http://libertasalonica.wordpress.com/2014/10/11/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό! Μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Διαδήλωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Η πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι στην βόρειο Συρία, οι εκατόμβες των νεκρών γύρω και μέσα σε αυτήν και οι χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες πολέμου που εκτοπίζονται από τις εστίες και την πατρίδα τους, είναι μια ακόμη, από τις πολλές, μαζική ανθρώπινη τραγωδία στην Μέση Ανατολή. Στις μέρες μας σχεδόν σε όλη την περιοχή, από το Αφγανιστάν, ως την Παλαιστίνη, στο Ιράκ και στην Συρία, στην Λιβύη αλλά και στην Υεμένη και αλλού, οι λαοί βρίσκονται μέσα σε έναν ατελείωτο πόλεμο, μια τεραστίων διαστάσεων κοινωνική καταστροφή και οπισθοδρόμηση.
Εμφύλιοι πόλεμοι, σφαγές και μαζικά εγκλήματα, εκτοπίσεις και κύματα προσφύγων, ισοπέδωση πόλεων, υποδομών και οικονομιών, διάλυση κοινωνιών και διάσπαση κρατών. Κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο ιμπεριαλισμός! Και ιδιαίτερα ο αμερικάνικος! Οι εγκληματίες της Ουάσιγκτον με την ανοικτή και κατοχή εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, την επιδρομή στην Λιβύη και την έμμεση επέμβαση στην Συρία χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας τους αντιδραστικούς φανατικούς μισθοφόρους του λεγόμενου Χαλιφάτου, πυροδότησαν τον πόλεμο και την τυφλή αλληλοσφαγή. Και τώρα δήθεν βομβαρδίζουν τα ανδρείκελα τους στην Συρία, ενώ στην πραγματικότητα σκοτώνουν αμάχους και καταστρέφουν τις υποδομές, με σκοπό να κάνουν και αυτήν την χώρα, προτεκτοράτο τους.
Οι Κούρδοι, όπως και κάθε λαός, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία, στην ασφάλεια και στην αυτοδιάθεση. Δικαιώματα για τα οποία έχουν χύσει ποτάμια αίματος, επί δεκαετίες, στην Τουρκία, στο Ιράκ, στην Συρία και αλλού. Τα δικαιώματα αυτά, έχει αποδείξει η ιστορία, δεν τα χαρίζει κανείς, πολύ περισσότερο οι ιμπεριαλιστές, οι αντιδραστικές δυνάμεις και οι κάθε λογής υποκριτές και τυχοδιώκτες στην Δύση. Μόνο ένα κοινό μέτωπο των λαών της Μέσης Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ντόπια αντίδραση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία σε όλους όσους ζουν σε αυτήν την περιοχή, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και θρησκεία. Μόνο αν οι λαοί ανασηκωθούν, πετάξουν από το σβέρκο τους αντιδραστικούς, αστούς και φεουδάρχες που τους εξουσιάζουν, τσακίσουν τον ιμπεριαλισμό και πάρουν την τύχες τους στα δικά τους χέρια, θα μπορέσουν να δούνε άσπρη μέρα. Να γίνουν αφέντες στις πατρίδες τους και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του Κουρδικού λαού και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η πολιορκία και η απειλούμενη σφαγή στο Κομπάνι και σε όλες τις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Καταγγέλλουμε την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση, τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών, των Εγγλέζων, των Γάλλων και άλλων ευρωπαϊκών και αραβικών αντιδραστικών δυνάμεων στην Συρία και στο Ιράκ.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας που συνεχίζει να καταπιέζει τον κουρδικό λαό, να δολοφονεί διαδηλωτές, να στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να εκπονεί σχέδια εισβολής και να στηρίζει τις αντιδραστικές δυνάμεις στην Συρία.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή-συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στα Νατοϊκά πολεμικά επιθετικά σενάρια.

kkeml_gr

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
13 του Οκτώβρη 2014

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι με κεντρικό σύνθημα
"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ-ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ !"

ΤΡΙΤΗ 14 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18,30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

πηγή: http://www.kkeml.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%B5/