Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00

Μικροφωνική ενημέρωσης Με αφορμή τις 2 δολοφονίες..

Με αφορμή τις 2 δολοφονίες..

Ξημερώματα Κυριακής 5 Οκτώβρη ένα άτομο δολοφονείται μέσα στην πλατεία Εξαρχείων, και άλλο ένα με αφορμή το θάνατο του πρώτου μαχαιρώθηκε στο σπίτι του και κατέληξε σε νοσοκομείο.

Ο θύτης είναι ένας από τους τσιγαράδες της Στουρνάρη. Ενώ τα άτομα αυτά τσακώνονταν μεταξύ τους στις κούνιες απέναντι από το Διπλό Καφέ, προέταξαν σπασμένα μπουκάλια μπύρας ο ένας στον άλλον. Στην προσπάθειά του για να σταματήσει τον τσακωμό ένας 26χρονος Αλγερινός δέχεται επίθεση με ένα μικρό ψαλίδι στο λαιμό και λίγο αργότερα ξεψυχάει στην πλατεία.
Με αφορμή το συμβάν αυτό, ένας 26χρονος Μπαγκλαντεσιανός μαχαιρώνεται στο σπίτι του και καταλήγει λίγη ώρα αργότερα και αυτός στον Ευαγγελισμό.

O κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού κάνουν όλο και πιο συχνά την παρουσία τους στη Μητρόπολη και τα Εξάρχεια τείνουν να αποτελούν μία από τις πιο βασικές του εστίες.
Το λεγόμενο "άσυλο των Εξαρχείων", δεν είναι μια τυχαία ιδιαιτερότητα μιας συνοικίας, είναι το αποτέλεσμα μιας διαρκούς 35χρονης προσπάθειας υπεράσπισης της ελευθερίας και του δημόσιου χώρου που έχει κατακτηθεί με παρουσία, αγώνες και αίμα εκατοντάδων ανθρώπων που μέσα από πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες έχουν δημιουργήσει αυτήν την κατάσταση από το 1980 μέχρι σήμερα. Οι διάφορες συμμορίες-μαφίες που λυμαίνονται το υποτιθέμενο άσυλο, πέραν του ότι σταδιακά το καταργούν (δίνουν βήμα στους μπάτσους με τους οποίους διαπλέκονται να κάνουν όλο και πιο συχνή την παρουσία τους στην πλατεία), αλλοιώνουν παράλληλα τα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της πλατείας.
Η ανοχή τελείωσε. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε αυτήν την κανιβαλιστική μετάλλαξη της γειτονιάς μας.

Καλούμε λοιπόν και επικαλούμαστε την ευαισθητοποίηση των υπόλοιπων κατοίκων της γειτονιάς μας για να σταθούμε μαζικά και να αποτρέψουμε συλλογικά τις δημιουργίες των συμμοριών.
Να αποθαρρύνουμε τις βίαιες πρακτικές επιβολής του ενός πάνω σε κάποιον άλλο. Να κάνουμε τα Εξάρχεια ξανά χώρο διακίνησης ελευθεριακών ιδεών και ανοιχτό χώρο δημιουργίας και ελευθερίας.

Μην ξεχνάμε ότι ο 26χρονος Αλγερινός θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Ο καθένας που θα έπαινε στη μέση για να μην σκοτωθεί ο οποιοσδήποτε.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων.

Αναλυτικά:
Τρίτη 14/10, 19:00-22:00 μικροφωνική ενημέρωσης σχετικά με τα γεγονότα της Κυριακής 5 Οκτώβρη που συνέβησαν το ξημέρωμα.

Τετάρτη 15/10, 20:00-23:00 Dj Set (hip hop, punk, metal)

Πέμπτη 16/10, 20:00-23:30 Προβολή ντοκιμαντέρ και ταινίας.

Στοχεύουμε σε περαιτέρω συνδιαμόρφωση με τους κατοίκους, για την αντιμετώπιση των φαινομένων της γειτονιάς μας.

Συλλογικότητες και καταλήψεις της γειτονιάς των Εξαρχείων

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Οκτώβριος 00h

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Οκτώβριος 00h