Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μοτοπορεία για τους μετανάστες της εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα

Οι αγώνες των μεταναστών είναι και δικοί μας αγώνες!

Στην εξευτελιστική πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, της επ' αόριστον φυλάκισης, του αποκλεισμού, των ψυχικών και σωματικών βασανιστηρίων, των θανάτων που δεν έχουν βρει το φως της δημοσιότητας οι μετανάστες αντιστέκονται με καθημερινούς αγώνες, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις, αποδράσεις.Και έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Στα περίπου 15 σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, από την Αμυγδαλέζα μέχρι τον Έβρο, είναι φυλακισμένοι περίπου 10.000 μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες, πολλοί από τους οποίους πάνω από 18 μήνες. Το μόνο ποινικό αδίκημα που διέπραξαν είναι ότι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τόπους όπου ο καπιταλισμός έχει ταυτιστεί με τον μαζικό θάνατο. Σε τόπους όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν που το ελληνικό κράτος και ο στρατός του είχε ενεργή συμμετοχή στους εκεί πολέμους.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η μοίρα όσων μεταναστών κατάφερνουν να γλιτώσουν από τα πρώτα στάδια της ελληνικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Συμπληρώνουν τις δολοφονίες στα σύνορα, το διαρκές κυνηγητό από την αστυνομία και τα πογκρόμ των φασιστών, την ακραία εργασιακή υποτίμηση που βιώνουν εδώ και χρόνια από τα μικρά και μεγάλα αφεντικά. Η δημόσια διακήρυξη και δημιουργία τους την άνοιξη του 2012 αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του ελληνικού κράτους μέσα στην κρίση, προκειμένου το κεφάλαιο να υποτιμήσει και να πειθαρχήσει ακόμη περισσότερο τη ζωή και τη εργασία τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων εκμεταλλευόμενων και ταυτόχρονα να πετάξει στα σκουπίδια το κομμάτι εκείνο που περισσεύει. Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν εμφανίστηκαν όμως σαν κεραυνός εν αιθρία. Ακολούθησαν το ρατσιστικό παραλήρημα κράτους, μμε, φασιστών και «νομιμοφρόνων» πολιτών περί «εγκληματικότητας», «υγειονομικής βόμβας» και «εθνικής καθαρότητας», το οποίο και κορυφώθηκε με την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» τον Αύγουστο του 2012 στο κέντρο της Αθήνας. Επιχείρηση που είχε σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή 84.792 μεταναστών, τη σύλληψη και μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 4.400 από αυτούς και τη διαρκή παρουσία 2000 αστυνομικών στην Αθήνα. Μετανάστες χωρίς χαρτιά συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συλλαμβάνονται και να μεταφέρονται σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επισφράγισε την επ' αόριστον φυλάκισή τους.

Απέναντι σε όλα αυτά οι μετανάστες δίνουν τους δικούς τους αγώνες.Στις 10 Αυγούστου του 2013, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας οι μετανάστες εξεγείρονται. Πυρπολούν κοντέινερ, επιτίθενται στους δεσμώτες τους με πλαστικά μπουκάλια και χαλίκια, προσπαθούν να σπάσουν τις σιδερένιες πόρτες και τους φράχτες και δέκα από αυτούς βρίσκουν προσωρινά το δρόμο της ελευθερίας. Τη Δευτέρα 3/11 δικάζονται οι 65 μετανάστες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εξέγερση. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται προφυλακισμένοι σε φυλακές της επικράτειας ενώ άλλοι παραμένουν υπό διοικητική κράτηση ή έχουν απελαθεί. Δικάζονται γιατί διεκδίκησαν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους απέναντι σε μπάτσους βασανιστές, απέναντι σε ένα ρατσιστικό κράτος που τους θέλει αποκλεισμένους και ταπεινωμένους.

Από την πλευρά μας επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης όχι απλώς για λόγους ανθρωπισμού, αλλά γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας καθώς το ίδιο σύστημα που τους φυλακίζει απεργάζεται και τη δική μας υποταγή. Είναι αυτή η επίγνωση της κοινότητας της καταπίεσης που μας συνδέει με τους μετανάστες και μας οπλίζει με αποφασιστικότητα ώστε να επιτεθούμε σε ό,τι μας διαχωρίζει, ό,τι μας αναγκάζει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, ό,τι μας διαιρεί και μας απομονώνει. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις αλλά θέλουμε οι σχέσεις αυτές να οικοδομηθούν σε ένα πλαίσιο αγώνα ενάντια στους διαχωρισμούς της κυριαρχίας. Οι φυλακισμένοι μετανάστες με τις εξεγέρσεις, τις αποδράσεις και τις απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης δείχνουν αξιοπρέπεια και επιλέγουν να αγωνίζονται.Εμείς δε μπορούμε παρά να είμαστε μαζί τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Συνέλευση No Lager Θεσσαλονίκης

πηγή : http://nolagerthess.espivblogs.net/2014/10/17/%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84/


1 2 3

πηγή : κατάληψη φάμπρικα υφανέτ


1 2 3

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Tα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα χρονολογούνται στην μετά τους Ολυμπιακούς εποχή. Ωστόσο από την εποχή του Ξένιου Δία η αντιμεταναστευτική πολιτική γίνεται κεντρική επιλογή κράτους και κεφαλαίου. Η επιχείρηση σκούπα με αυτό το θρασύτατο όνομα λειτουργεί ως σύγχρονη Γκεστάπο που συλλαμβάνει και φυλακίζει τα σύγχρονα θύματα της. Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης αναδεικνύεται σε κομβική επιλογή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού πληθυσμού. Το πολιτικό σύστημα επιλέγει τους μετανάστες ως πρωταρχικό αποδιοπομπαίο τράγο, για ν' ασκήσει την οικονομική και κοινωνική πολιτική του.

Στο κλίμα του "διαίρει και βασίλευε", προάγοντας πάντα τον κοινωνικό καννιβαλισμό, τους βάζει στο στόχαστρο για να κατευθύνει τη λαϊκή οργή και παράλληλα να υποβαθμίσει την εργατική δύναμη καθώς αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης είναι οι μετανάστες. Σε πλήρη τηλεοπτική κάλυψη για ένα φιλοθεάμωον κοινό που διψάει για αίμα οι μετανάστες υφίστανται ένα πραγματικό πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ και οδηγούνται σε 15 στρατόπεδα συγκέντρωσης διάσπαρτα στην επικράτεια.

Η άδικη μεταχείριση, οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και η ανάγκη για ελευθερία οδηγούν τους μετανάστες τον Αύγουστο του 2013 σε εξέγερση. Το αστικό κράτος απαντά με σκληρή καταστολή και η εκδικητική του μανία φαίνεται στις εξοντωτικές ποινές με τις οποίες απειλούνται οι συμμετέχοντες στην εξέγερση. Η φασιστική πορεία που επέλεξε το κράτος ως "αντίδοτο" στην κρίση θα μας βρει απέναντι ενάντιους και αλληλέγγυους στους εξεγερμένους μετανάστες. Η πάλη για ελευθερία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και το αυτονόητο δικαίωμα στην αντίσταση ενάντια στον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί.

Συμμετέχουμε στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του "No Lager"

Μοτοπορεία Πέμπτη 30 Οκτώβρη 18.00 Καμάρα
Πορεία Σάββατο 1 Νοέμβρη 12.00 Εργατικό Κέντρο
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό ''Μαύρο-Κόκκινο''

πηγή : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino