Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΣΕΦΚ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση: Κυριακή 19 Οκτωβρίου 19.00.

και Εκλογές:

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 11:00-15:00, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 11:00-17:00, Κυριακή 9 Νοεμβρίου 11:00-19:00

...

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

6938204777, 6978613862

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 10 του Οκτώβρη του 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η λεηλασία της εργασίας και της ζωής μας, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, κοινωνικών αγαθών και ελεύθερων χώρων, η γενικευμένη ανεργία και η φοροληστεία από κυβέρνηση Νδ-πασόκ, ΔΝΤ, Ε.Ε, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται. Χρόνια τώρα αυτή η λεηλασία επιβάλλεται από το «μαύρο» μέτωπο της άθλιας συγκυβέρνησης, ενός ακροδεξιού/φασιστικού αστυνομικού παρακράτους δολοφονικής βίας και καταστολής των αγώνων και του μιντιακού κατεστημένου των εφοπλιστών-εθνικών εργολάβων, που δεν διστάζει να ακυρώνει το σύνταγμα και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε αυτήν τη συνθήκη, η εργοδοσία υποτιμά την εργατική δύναμη με τη δραματική μείωση του ωρομισθίου και τις προσλήψεις - απλήρωτων από την εργοδοσία - εργαζομένων με voucher, προγραμμάτων κατάρτισης, μέσω ΟΑΕΔ, με εικονικά μη συντάξιμα ένσημα, χωρίς δυνατότητα επιδόματος ανεργίας ή τρίμηνου βοηθήματος. Επιχειρεί να μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε ριάλιτι, τους εργαζομένους σε σκιές που εναλλάσσονται και χάνονται. Επιχειρεί να υπονομεύσει την ταξική τους συνείδηση, ώστε να αισθανθούν «συνεργάτες» στην κρίση, που πρέπει να «θυσιαστούν» για να συνεχιστεί η κερδοφορία της. Τα φροντιστήρια γίνονται «Εl Dorado» για τις αλυσίδες φροντιστηρίων και την εργοδοτική ένωση, καθώς λεηλατούν μισθούς και εργατικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας όρους δουλοπαροικίας.

Σε αυτήν τη συνθήκη, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις /τους συναδέλφους μας, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να μη λειτουργήσουμε κανιβαλικά.

Να μην αποδεχθούμε τον τυχοδιωκτισμό, να μην προσαρμοστούμε στη νέα νομιμότητα. 19 χρόνια τώρα, ο ΣΕΦΚ έδωσε και δίνει μάχες μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα, με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ελεεινολογούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία είναι κατάκτηση του κλάδου και για 17 χρόνια αποτέλεσε φραγμό στην ασυδοσία των εργοδοτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως ο ΣΕΦΚ δεν υπάρχει, αφού καταργήθηκε η ΣΣΕ… και άρα είναι μάταιο να αγωνίζεται κανείς. Αναζητούν την ατομική λύση…

Σήμερα, όμως, δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες πως όλα είναι προσωρινά, πως θα γίνει ξανά ΑΣΕΠ, θα ανοίξει μια πόρτα στο δημόσιο σχολείο και θα σωθεί αυτός που κοιτάει τον εαυτό του και λειτουργεί κανιβαλικά εις βάρος των συναδέλφων του… Μες στη σύγχυση, την πλύση εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης των εφοπλιστών και των τοκογλύφων τραπεζιτών, προωθείται ο κοινωνικός εκφασισμός, το δίκαιο του ισχυροτέρου. Απέναντι σε αυτούς ένας δρόμος υπάρχει: ο δρόμος της ταξικής ενότητας, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο ΣΕΦΚ σάς καλεί να συμμετέχετε στις διαδικασίες μας, στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, στο ανοιχτό ΔΣ κάθε Πέμπτη 10.30-12.30πμ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου Α.Σ. από το φροντιστήριο Πρίσμα, στις δράσεις ενάντια στην «κοινωφελή» σκλαβιά-voucher, στους απεργιακούς αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς υπερασπιζόμενοι την Κυριακάτικη αργία, σε κάθε απεργιακή φρουρά, εκδηλώνοντας της αλληλεγγύη μας σε όποια/ον αντιστέκεται.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση: Κυριακή 19 Οκτωβρίου 19.00.

και Εκλογές:

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 11:00-15:00, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 11:00-17:00, Κυριακή 9 Νοεμβρίου 11:00-19:00

πηγή : http://www.sefk.gr/selides/eklogoapologistiki