Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00

Κάλεσμα για τη δημιουργία τμημάτων αλληλέγγυων μαθημάτων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΕΓΓΥΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ

ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»

Το «Νέο λύκειο» σκοτώνει τα όνειρα των μαθητών, οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μια εξοντωτική εξεταστική διαδικασία από την Α΄ μέχρι τη Γ΄ λυκείου. Το 50% των θεμάτων μπαίνει από «Τράπεζα Θεμάτων» με αποτέλεσμα μια τεράστια διδακτέα ύλη, την οποία σε καθεστώς τρόμου διεκπεραιώνουν καθηγητές υπό «αξιολόγηση»- απόλυση. Η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων, οι ανταγωνιστικές σχέσεις και ο διαχωρισμός «καλών» και «κακών» μαθητών/τριών μέσα σε πολυμελείς τάξεις κλουβιά, όπου μαντρώνονται οι μαθητές/τριες και αναπαράγεται η κυρίαρχη ιδεολογία με σκοπό την πειθάρχησή τους, οδηγούν στη συνολική απαξίωση της δωρεάν εκπαίδευσης.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής εναντιώνεται σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, όμως πιστεύει πως σε αυτήν τη συνθήκη, η δημιουργία τμημάτων αλληλέγγυων μαθημάτων δίνει τη δυνατότητα σε όποια μαθήτρια ή μαθητή αντιμετωπίζει δυσκολίες στα γνωστικά αντικείμενα αυτού του σχολείου να τις ξεπεράσει σπάζοντας τον αποκλεισμό που το σύστημα επιδιώκει.

Κύριος σκοπός των μαθημάτων είναι να καταλάβουμε πως μπροστά σε αυτήν τη βάρβαρη επίθεση κανείς-καμία δεν είναι μόνος/η. Αυτοί που επιβάλλουν την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης θέλουν να επιβάλουν και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Δεν φοβόμαστε. Γινόμαστε πιο δυνατοί, οικοδομώντας σχέσεις αλληλεγγύης παντού, στους χώρους εργασίας ,στο σχολείο, στις γειτονιές.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ: Τρίτη 4 Νοέμβρη στις 8.00 μ.μ. στο στέκι «Τετράγωνο»

Ν. Εφέσου 4, για τη δημιουργία τμημάτων αλληλέγγυων μαθημάτων:

· ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΦΥΣΙΚΗ,

ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

· ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (ΑΕΠ)

· ΕΚΘΕΣΗ

· ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

ΑΓΓΛΙΚΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ

πηγή : http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspo...