Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στις 15.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία Πολυτεχνείου

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία! (Προκήρυξη και αφίσα της ΣΣΠ)

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη

41 χρόνια από τον Νοέμβρη του '73, η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει ακόμα. Στέλνει μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε όλους τους καταπιεσμένους, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι καμιά χούντα, όσο σκληρή και σιδερόφρακτη κι αν φαντάζει, δεν είναι ανίκητη. 41 χρόνια μετά, η εξέγερση τρομάζει ακόμα τους αστούς και τους ιμπεριαλιστές, ειδικά σήμερα που έχουν περάσει σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι σε οποιοδήποτε εργατικό, κοινωνικό, δημοκρατικό δικαίωμα, που βιάζονται να κηρύξουν το τέλος της μεταπολίτευσης, με την έννοια των κατακτήσεων που εργατική τάξη και νεολαία κέρδισαν ακριβώς λόγω της εξέγερσης και των σκληρών αγώνων που ακολούθησαν.

Λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Περίοπτη θέση στα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση, κατέχει η επίθεση στην παιδεία και ειδικά στα πανεπιστήμια.

Ο νέος γύρος της επίθεσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνει 3 κύριους άξονες:

α) Τις διαγραφές φοιτητών. Πέρα από τα γελοία επιχειρήματα ότι δήθεν «καθαρίζουν» τα πανεπιστήμια από φοιτητές που έχουν παρατήσει τις σπουδές τους, οι πραγματικές αιτίες αυτής της κίνησης είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα καθοριστικό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα, ώστε να μπορέσει να αναβαθμίσει την επίθεση και να φτάσει στο «ζουμί» της, που δεν είναι άλλο από την πλήρη διάλυση της εκπαίδευσης, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από τον «βραχνά» της χρηματοδότησης, την επιβολή διδάκτρων στους φοιτητές, και την εκποίηση «φιλέτων» του πανεπιστημίου σε ιδιώτες.

β) Την κάθετη μείωση της χρηματοδότησης, η οποία σε συνδιασμό με τις απολύσεις έχει φέρει ήδη πολλές σχολές στο «κόκκινο», μπροστά σε έναν «ξαφνικό θάνατο». Απλήρωτοι λογαριασμοί ύψους χιλιάδων ευρώ, αδυναμία λειτουργίας υπηρεσιών (βιβλιοθήκες, γραμματείες κλπ) λόγω των απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και σχολές που δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί έχουν λιγότερα από εννιά (!) μέλη ΔΕΠ, αφού πλέον όποιος καθηγητής βγει στην σύνταξη δεν αντικαθίσταται.

γ) Την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση του ασύλου και την συντριβή του φοιτητικού κινήματος. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι όσο υπάρχει άσυλο και φοιτητικό κίνημα, η επίθεση δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Γι' αυτόν το λόγο έχει ανάγει σε κεντρικό της ζήτημα την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια. Με όργανα τους νεοδιορισμένους πρυτάνεις-δικτάτορες (Φορτσάκης, Μήτκας κλπ), που δεν είναι τίποτα άλλο από εντολοδόχους-μαριονέτες της, έχει δημιουργήσει μια στρατηγική έντασης στις σχολές, μια μεταφορά εντός των ιδρυμάτων του κράτους έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία. Στην Αθήνα ο Φορτσάκης έχει ήδη προχωρήσει σε συγκλήτους υπό την προστασία των ΜΑΤ, σε λοκ άουτ της πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέναντι σε φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους, σε απειλές απέναντι στους φοιτητές που παρευρέθηκαν σε σύγκλητο ότι θα έχουν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. Ακόμα έχει ανακοινώσει και τη δημιουργία «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και κάρτας εισόδου, για να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα πανεπιστήμια.

Μεγαλύτερη όμως σημασία έχουν οι δηλώσεις Σαμαρά σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, όπου δήλωσε την πλήρη στήριξη του στις πρακτικές των νέων πρυτάνεων, ενώ με χυδαίο τρόπο επιτέθηκε στους φοιτητές αποκαλώντας τους «θρασίμια» και δήλωσε ότι το άσυλο θα καταργηθεί και ειδικά σώματα θα φρουρούν μέρα νύχτα τα πανεπιστήμια.

Αυτήν τη φορά τα τανκς δεν θα περάσουν την πόρτα των πανεπιστημίων!

Οι φοιτητές, και οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πρυτανική και κυβερνητική αυθαιρεσία και τους μηχανισμούς καταστολής. Με κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ έσπασαν τον «τσαμπουκά» που κυβέρνηση και πρυτάνεις θέλουν να επιβάλουν. Αυτό όμως δεν είναι παρά μόνο μια πρώτη απάντηση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η μάχη των διαγραφών και του ασύλου είναι μια μάχη κεντρική για το φοιτητικό κίνημα. Οφείλουμε να την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κάθε επίθεση τέτοιου είδους που μένει αναπάντητη, κάθε βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας ανοίγει την όρεξη της κυβέρνησης να φτάσει στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης μια ώρα αρχύτερα. Μόνο με ακόμη πιο δυναμικές, πιο μαζικές και πιο μαχητικές κινητοποιήσεις, με συντονισμό και οργάνωση του αγώνα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορεί το φοιτητικό κίνημα να επιβάλει τα αιτήματα του, να σταματήσει τις διαγραφές, την κατάργηση του ασύλου και γενικότερα την πλήρη καταστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γι' αυτούς τους λόγους χρειαζόμαστε ένα ανανεωμένο, δυναμικό φοιτητικό κίνημα. Με ζωντανές διαδικασίες, αυτοοργάνωση και εσωτερική δημοκρατία, με ζωντανούς φοιτητικούς συλλόγους, ουσιαστικές και συχνές συνελεύσεις, δυναμικές μορφές πάλης, στην προοπτική ενός κινήματος καταλήψεων διαρκείας.

Η σύγχρονη αυτή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν θα σταματήσει την επίθεσή της απλά και μόνο λόγω της επερχόμενης εκλογικής της ήττας. Σήμερα τα σύγχρονα «τανκς» που έρχονται να ισοπεδώσουν την εκπαίδευση τα οδηγούν οι Σαμαράδες και οι Φορτσάκηδες κάτω από τις εντολές της τρόικας, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αυτήν τη φορά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσουν! Χρειάζεται όλοι εμείς, οι «από κάτω», η νεολαία και οι εργαζόμενοι, να τους ανατρέψουμε πριν να είναι πολύ αργά. Το καθήκον των φοιτητών σήμερα δεν είναι απλά να διαβάζουμε και να μάθουμε την επιστήμη που διάλεξαμε. Είναι κάτι πολύ παραπάνω: Να σώσουμε τις επιστήμες, το πανεπιστήμιο, την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση από τα νύχια της εγκληματικής συμμορίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Χρειάζεται να ενώσουμε τον φωνή μας με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και να είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας εξέγερσης, μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα ανατρέψει αυτή την άθλια χούντα και τα μνημόνια της και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο για την ελληνική κοινωνία. Για να βγούμε τελικά νικητές σε αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει!

Αυτά τα καθήκοντα έχει σήμερα το φοιτητικό κίνημα. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, σε αυτό το παρατεταμένο σκοτάδι που μας έχουν επιβάλλει, μόνο η παρακαταθήκη αγώνων και εξεγέρσεων όπως το Πολυτεχνείο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πώς πρέπει σήμερα να αγωνιστούμε, να μετατρέψουμε την οργή μας σε αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, όχι μόνο για την απόκρουση της επίθεσης, αλλά και για να διώξουμε τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-τρόικας και να βάλουμε στο προσκήνιο την πάλη για μια κοινωνία με βάση τις δικές μας ανάγκες, μια κοινωνία σοσιαλιστική.

- Καμιά διαγραφή φοιτητή ποτέ και πουθενά

- Καμιά σκέψη για δίδακτρα - Κάτω ο νόμος Διαμαντοπούλου.

- Άυξηση των δαπανών για την δημόσια εκπαίδευση. Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους

- Καμιά σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία - Κάτω τα χέρια από το Άσυλο

- Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας. Κατάργηση των Μνημονίων

- Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/3134


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17 Νοέµβρη, 3µµ, Πλατεία Κλαυθµώνος


Πορεία Πολυτεχνείου,17 Νοέµβρη, Πλ. Κλαυθµώνος 3µµ

Στο δρόµο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Να τσακίσουµε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ισόβια στους δολοφόνους

Μανωλάδα, Αµυγδαλέζα, Φαρµακονήσι: να τελειώνουµε µε το ρατσισµό

Ανοιχτά σύνορα, νοµιµοποίηση των µεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες

Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέµβρη του 1973 από τους φοιτητές άνοιξε το δρόµο για την εξέγερση µαζί µε τους εργάτες που οδήγησε στη πτώση της χούντας των συνταγµαταρχών. Το τανκ έριξε τη πύλη, η χούντα δολοφόνησε µε σφαίρες δεκάδες διαδηλωτές και βασάνισε εκατοντάδες στα µπουντρούµια της ΕΣΑ αλλά το τέλος των οµογάλακτων της Χρυσής Αυγής δεν άργησε να έρθει. Σήµερα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα ορφανά της Γκεστάπο και της δικτατορίας, προκαλούν προπαγανδίζοντας τα ψέµατα τους για «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Έχουµε πολλούς λόγους για να τους στείλουµε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας µαζί µε τη συγκυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου που τους έκανε πλάτες µε τις πολιτικές του ρατσισµού, της φτώχειας και των µνηµονίων. Με τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της FRONTEX που πνίγει πρόσφυγες στα Φαρµακονήσια, τις επιχειρήσεις σκούπα και τη κάλυψη των φραουλάδων της Ν.Μανωλάδας που πυροβολούν εργάτες γης και ο Άρειος Πάγος τους δικαιώνει, ανοίγουν διάπλατα το δρόµο στους φασίστες.

Αυτές τις µέρες ο Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστηµίου Αθήνας, θυµίζει τους κυβερνητικούς επιτρόπους που µατοκύλισαν την κατάληψη της Νοµικής επί χούντας. Γι' αυτό χρειάζεται να εντείνουµε τους αγώνες µας για ελευθερία και δηµοκρατία. Να µην αφήσουµε τους Μπαλτάκους της Ν∆ να διασώσουν τους νεοναζί ακυρώνοντας την δίκη των Ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και αµολώντας τους ξανά στις γειτονιές µας.

Απαιτούµε να οριστεί άµεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγµάτων εφόδου που κόστισαν την ζωή στον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκµάν και τους τραυµατισµούς µε µαχαίρια, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές εκατοντάδων ανθρώπων, µεταναστών, συνδικαλιστών, γυναικών, οµοφυλόφιλων, Ροµά, µουσουλµάνων και εβραίων. Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραµικρή έκπτωση για τη εγκληµατική δράση της οργάνωσης των νεοναζί που φοράνε τη προβιά του «πολιτικού κόµµατος».

Στη δίκη θα πρέπει να ακουστούν χωρίς εµπόδια οι φωνές των συγγενών των δολοφονηµένων καθώς και των θυµάτων των επιθέσεων των νεοναζί. Την πρώτη µέρα της δίκης αλλά και σταθερά στην εξέλιξη της θα χρειαστεί να οργανωθούν µαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

Η τιµωρία των ενόχων των δολοφονιών, των επιθέσεων καθώς και των οργανωτών των ταγµάτων εφόδου χρειάζεται να είναι παραδειγµατική θέτοντας τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληµατικής ναζιστικής οργάνωσης που φοράει το µανδύα του πολιτικού κόµµατος. Ισόβια στους δολοφόνους και όχι να πέσουν στα µαλακά!

Να χυθεί άπλετο φώς στη δράση των φασιστικών συµµοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της Αστυνοµίας καθώς και όλων των µηχανισµών του κράτους που δηµιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους. Χρειάστηκαν οι µεγάλες κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήµατος και των συνδικάτων για να αρχίσει η διερεύνηση της εγκληµατικής δράσης των νεοναζί και θα χρειαστεί να συνεχίσουµε για να φτάσουµε να βάλουµε τέλος στη φασιστική απειλή. Άλλωστε, οι εξελίξεις στη Γαλλία δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασµό για την φασιστική απειλή σε περίοδο που οι κυβερνήσεις σκορπάνε την απόγνωση µε τα µέτρα λιτότητας και τα Μνηµόνια τους.

Σας καλούµε να στηρίξετε την καµπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για να µην πέσουν στα µαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουµε το δρόµο να ξηλώσουµε οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές.

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/ac


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (προκήρυξη της Ο.Κ.Δ.Ε.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Δευτέρα 17 Νοέμβρη, 2:30 μμ, πλ. Κλαυθμώνος

- Να διώξουμε τη χούντα Συγκυβέρνησης - Τρόικας

- Να τσακίσουμε τα Μνημόνια της Ανεργίας, Φτώχειας, Εξαθλίωσης

- Για μια Ελλάδα - Ευρώπη των εργαζομένων, Σοσιαλιστική

Η φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου πρέπει και μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για τη χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την εκδίωξη της Τρόικας, την κατάργηση των Μνημονίων.

Η ξεδιάντροπη, επικίνδυνη «κυβερνητική» κουστωδία διαχειρίζεται την ολοφάνερη καταστροφή με ψέματα και "success story" κάθε είδους. Ανακοινώνει μελλοντικές φοροελαφρύνσεις και «έξοδο απ' τα Μνημόνια», πανυγηρίζει για τις «θωρακισμένες» τράπεζες (είναι παντελώς χρεοκοπημένες), βαφτίζει βιώσιμο το τεράστιο δημόσιο χρέος. Ορμάνε με μίσος σε κάθε κοινωνική κατάκτηση και δημοκρατικό δικαίωμα. Με Πρυτάνεις-επιχειρηματίες και ΜΑΤ, προσπαθούν να κάνουν τσιφλίκι τα πανεπιστήμια, να τα ιδιωτικοποιήσουν. Χτυπάνε το μαθητικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στο «Νέο Λύκειο»-εξεταστικό κάτεργο, με εισαγγελείς και διώξεις. Ετοιμάζουν απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο. Διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό, επιβάλλοντας συντάξεις πείνας. Μετέτρεψαν την υγεία και τα φάρμακα σε είδη πολυτελείας. Καταδικάζουν καθημερινά σε θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας. Και τώρα ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο, πιο σκληρό, όπως κι αν το ονομάσουν!

Κρύβονται πίσω από έναν στρατό ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες, δικαστές, χτυπώντας όλο και πιο ωμά κάθε κινητοποίηση και αγώνα. Τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους, όποιον έχει χτυπηθεί απ' την κρίση, το νεοφιλελευθερισμό και τα Μνημόνιά τους, θέλουν να τους εκφοβίσουν και τρομοκρατήσουν, ν' αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποιόν, τα έργα και τις ημέρες της άθλιας συγκυβέρνησης, που θέλει να «προστατευτεί» απ' την εργατική-λαϊκή απελπισία, αγανάκτηση, οργή.

Οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά να στείλουμε το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείο παντού. Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε, δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, παρά μόνο διαρκής υπανάπτυξη και καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Το δημόσιο χρέος, όπως και το ιδιωτικό, αυξάνουν διαρκώς και η απειλή μιας συνολικής κατάρρευσης της οικονομίας μεγαλώνει. Οι μοναδικές «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και των Μνημονίων είναι η βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση, η αύξηση της ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης και η βίαιη, τεράστια αρπαγή και μεταφορά πλούτου, μέσα σε λίγα χρόνια, στους καπιταλιστές.

ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα

Η αστική τάξη, τα επιτελεία της και οι ιμπεριαλιστές οικοδομούν ένα σιδηρόφραχτο κράτος «έκτακτης ανάγκης», για να περάσουν τα Μνημόνιά τους, όπως κι αν τα ονομάζουν: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κατάργηση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ενός αιώνα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κτηνώδης μεταχείριση των μεταναστών, απαγόρευση των απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύσεις απεργών, συρρίκνωση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας κ.α. Είναι μια χούντα, μια δικτατορική μορφή διακυβέρνησης μεκοινοβουλευτικό μανδύα. Μπορεί να μην έχει καταργηθεί το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο, οι κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης (ούτε τα τανκς κυκλοφορούν έξω από τους στρατώνες), αλλά έχουν αδρανοποιηθεί και καταπατηθεί πλήρως, ενώ τα ΜΑΤ και οι άλλες κατασταλτικές συμμορίες του αστικού κράτους έχουν αναλάβει την εφαρμογή μιας πολιτικής που ξεθεμελιώνει κατακτήσεις και δικαιώματα αιώνων.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Για να πετύχουν τους άθλιους, σκοτεινούς στόχους τους, πέρα απ' την ωμή βία και καταστολή, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν για την κρίση τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα στο δημόσιο), την Αριστερά, τις απεργίες, τους συνδικαλιστές, το «πελατειακό κράτος» που οι ίδιοι δημιούργησαν, τους μετανάστες κ.α. Χρόνια τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ενοχική συνείδηση στις εργατικές και λαϊκές μάζες, ότι «φταίμε όλοι», «μαζί τα φάγαμε», «όλοι ίδιοι είναι» κ.λπ.

Μπορεί ο πολιτικός χρόνος της συγκυβέρνησης να τελειώνει, αλλά όσο μένει γίνεται πιο λυσσασμένη και επικίνδυνη. Ακόμη, ο αγώνας μας δεν τελειώνει με την ανατροπή της. Πρέπει να στραφεί ενάντια στις πραγματικές αιτίες, στους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης, στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους υπηρέτες του. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ. Όμως πρώτα απ' όλα πρέπει ν' ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση.

Χρειάζεται ενότητα και αγώνας, όχι διαίρεση και συντεχνιακές λογικές (που καλλιεργεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία) ή δήθεν ταξική «καθαρότητα» (βλ. ΚΚΕ/ΠΑΜΕ κ.λπ.). Χρειάζεται μια ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική πολιτική και πρακτική, όχι οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες για «εύκολες» λύσεις απλά με μια κυβερνητική αλλαγή, χωρίς σύγκρουση με το σημερινό σάπιο, σκοτεινό καθεστώς και τους αστικούς κρατικούς θεσμούς.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε κανένα γραφειοκράτη να φρενάρει, ν' αποπροσανατολίσει τον αγώνα. Σε κάθε δήμο και γειτονιά, σε σχολές, σχολεία και χώρους δουλειάς, να δημιουργούμε «κέντρα αγώνα», με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποιήσεις, ανοιχτές συνελεύσεις εργαζόμενων, άνεργων, φτωχών και νέων - και με κοινές, μαζικές επιτροπές δράσης παντού, να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε:

- Για μια ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Για να ρίξουμε τη συγκυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα, να σταματήσουμε την καταστροφή των Μνημονίων.

- Ν' ανοίξουμε τον δρόμο για ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στα δικά μας όργανα και δυνάμεις. Που θα επιβάλλει/εφαρμόσει ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Σ' αυτό τον αγώνα, έχουμε μαζί μας τους εργαζόμενους της Ευρώπης, που στη μια χώρα μετά την άλλη (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία κ.α) εξεγείρονται ενάντια στην Ε.Ε. και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα που προωθεί.

Η ανθρωπότητα κινδυνεύει

Η σφαγή των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ (με την αμέριστη συμπαράσταση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/Ε.Ε. και των Σαμαρά-Βενιζέλου), οι δεκάδες επεμβάσεις στην Αφρική, η διάλυση της Μέσης Ανατολής απ' τα χτυπήματα των ιμπεριαλιστών και των πρακτόρων τους, η υποστήριξη στυγνών δικτατοριών (Αίγυπτος, Ταϊλάνδη), τα πραξικοπήματα ενάντια σε προοδευτικά καθεστώτα (Βενεζουέλα), η ανοιχτή στήριξη των φασιστών στην Ουκρανία, δείχνουν πως η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού/ιμπεριαλιστικού συστήματος παίρνει όλο πιο καταστροφικές και βάρβαρες μορφές. 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεκάδες επικίνδυνες και καταστροφικές συγκρούσεις μαίνονται σε πολλά σημεία, που μερικά (π.χ. Ουκρανία) αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για γενικευμένους πολέμους, ενώ ξαναεμφανίζονται σαν «πολιτική λύση» οι αστικές δικτατορίες. Μόνο ο αγώνας, η ενότητα, οργάνωση και μαχητικότητα της εργατικής τάξης, η οικοδόμηση επαναστατικών δυνάμεων, η σύγκρουση με τον καπιταλισμό/ιμπεριαλισμό, μπορούν να δώσουν διέξοδο, να σταματήσουν τον κατήφορο και να επιβάλλουν πραγματικές λύσεις, για τα συμφέροντα της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

- Καμία Απόλυση, «Διαθεσιμότητα», «Μετάταξη» - Δουλειά για όλους. Όχι λουκέτα και «συγχωνεύσεις» - Δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) για όλους

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. Για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, - δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική

- Εθνικοποίηση - Εργατικός Έλεγχος σε τομείς-κλειδιά της οικονομίας

- Υπερασπίζουμε μαχητικά τις ελευθερίες μας - Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

- Πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Πόλεμο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/3147


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Διακήρυξη για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα ένα χρόνια μας χωρίζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου και τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ήταν τότε μια από τις πιο μελανές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο ελληνικός λαός στερούνταν τα πιο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργαζόμενοι υπέφεραν από τη στυγνή εκμετάλλευση των κερδοσκόπων. Τα ξερονήσια και οι φυλακές ήταν γεμάτες με πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές.

Στην Ασφάλεια και στη Στρατιωτική Αστυνομία, τη διαβόητη ΕΣΑ, τα βασανιστήρια των αγωνιστών της ελευθερίας ήταν καθημερινή ρουτίνα. Χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές αντιμετώπιζαν τις θηριωδίες του φασισμού στα χέρια απάνθρωπων βασανιστών και κάποιοι από αυτούς έμειναν για πάντα ανάπηροι ή άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.

Όμως ο λαός μας δεν έμεινε αδρανής. Με πρωτεργάτες τις πιο πρωτοποριακές ομάδες του οργάνωνε μέρα τη μέρα την αντίστασή του στη Δικτατορία. Το φοιτητικό κίνημα εντάχθηκε και αυτό στον αγώνα. Το Φλεβάρη του '73, εννιά μήνες πριν από τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο, γίνεται η πρώτη κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα και μετά λίγες μέρες η δεύτερη. Η Χούντα επιχειρεί να καταστείλει την εξέγερση με επέμβαση της αστυνομίας, με συλλήψεις και βασανισμούς. Το φοιτητικό κίνημα ανασυντάσσεται σε όλη την Ελλάδα. Ο λαός, οι εργαζόμενοι αρχίζουν να συμπαρατάσσονται με τη νεολαία. Η Χούντα απομονώνεται διεθνώς όλο και περισσότερο.

Το Νοέμβρη του 1973 οι φοιτητές καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και το χρησιμοποιούν ως βάση μιας παλλαϊκής εξέγερσης. Οργανώνονται στο χώρο και κατασκευάζουν αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό, για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα των μέσων μαζικής επικοινωνίας, που λογοκρίνονται αυστηρά από τη χούντα. Η εξέγερση σύντομα εξαπλώνεται και στα άλλα πανεπιστήμια της χώρας. Συνθήματα όπως «Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο ραδιοσταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων», «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» και «Είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι» δονούν την ψυχή κάθε δημοκράτη στο άκουσμά τους, ενώ τα τανκς είναι έτοιμα να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη. Και η εξέγερση καταπνίγεται στο αίμα.

Η ξενοκίνητη Χούντα και οι Αμερικανοί υποστηρικτές της όμως βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Η τραγωδία της Κύπρου που ακολούθησε, με το προδοτικό πραξικόπημα, την εισβολή των ξένων στρατευμάτων και τη διχοτόμηση τελικά του νησιού, σήμανε το τέλος αυτής της θλιβερής περιόδου.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, καθώς ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, το βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού για: "Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία" αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο.

  • Χιλιάδες οικογένειες στερούνται το ψωμί, την κατοικία και άλλα στοιχειώδη αγαθά.
  • Η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού και χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Η δημόσια παιδεία, όπως και η δημόσια υγεία, ισοπεδώνεται από τα τανκς των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
  • Το λεγόμενο «νέο Λύκειο», με προμετωπίδα την «τράπεζα θεμάτων», έχει καταστεί ένα συνεχές εξεταστικό ναρκοπέδιο που ψαλλιδίζει τα όνειρα των νέων για σπουδές, τους εξωθεί στα ακριβοπληρωμένα φροντιστήρια, στην πρόωρη και φτηνή κατάρτιση των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και τους καθιστά θύματα της εκμετάλλευσης μέσω της μαθητείας.
  • Τομείς ολόκληροι της τεχνικής εκπαίδευσης καταργούνται για να δοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Χιλιάδες εκπαιδευτικών χάνουν το δικαίωμα στην εργασία με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και χιλιάδες νέοι στερούνται την ειδικότητα που θα ήθελαν να σπουδάσουν.
  • Οι ελευθερίες των πολιτών περιορίζονται, βασικά δικαιώματα περιορίζονται ή καταργούνται και η δημοκρατία βιάζεται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών.
  • Το δικαίωμα στην εργασία κουρελιάζεται, ιδίως για τους νέους εργαζόμενους. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η εθελοντική και απλήρωτη «εργασία» και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας, το μέλλον αυτού του τόπου.
  • Η Τρόικα καθορίζει, εντελώς ανεξέλεγκτη και ασύδοτη, την οικονομική μας πολιτική και αποφασίζει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν.

Σε αυτή την περίοδο της κρίσης και της εξαθλίωσης, η ελληνική κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμα απειλή, που εκδηλώνεται με ποικίλες μορφές και σε άλλες χώρες της Ευρώπης: Η φασιστική συμμορία που γέννησε και επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, σε μια εγκληματική συμμορία, τη «Χρυσή Αυγή», που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τραγική συγκυρία για να υπονομεύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αλλά τέτοιου είδους σχεδιασμοί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πράξη. Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη και όλοι εμείς θα εγγυηθούμε γι' αυτό.

Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριές μας, το φοιτητικό κόσμο, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες, αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πρωτοστατήσουν σήμερα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας.

Να θέσουμε τα θεμέλια για μία άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Για να λάβουν επιτέλους τα όνειρα εκδίκηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11/14

ΑΘΗΝΑ, 3 μ.μ. προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ Σταδίου και Χρ. Λαδά

πηγή : http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=8614


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ 17Ν

από Αναρχικοί-ές Ημέρα/Ώρα: 17/11/2014 στις 2:00:00 ΜΜ, Αθήνα-Πλ.Κλαυθμώνος / Πλ.Κλαυθμώνος

41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

ΒΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΦΤΩΧΕΙΑ,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ !!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 14.00 !

Αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53862/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΕΚ

πηγή: http://www.eek.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

polyt

H κυβέρνηση πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής κλιμακώνει εν ψυχρώ το κατασταλτικό της μένος ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξή της. Το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι εδώ και στέκεται επάξια δίπλα στο κράτος της χούντας και των συνταγματαρχών, κάνοντας επιδείξεις πυγμής ακόμα και στη διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο αποκλεισμός των σχολών του κέντρου από το βράδυ της Πέμπτηςδεν είναι καθόλου άσχετος με την καταστολή των μαθητικών καταλήψεων εν τη γενέσει τους, το τράβηγμα ανήλικων μαθητών στον εισαγγελέα μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου το μήνυμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γίνει ακόμα πιο σαφές. Επίσης δεν είναι άσχετος με τα έκτροπα των δυνάμεων καταστολής στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν δεκάδες μηχανάκια Δέλτα έπεφταν με μανία πάνω στους διαδηλωτές αφού πρώτα τους είχαν λούσει με δεκάδες ασφυξιογόνα και δακρυγόνα χημικά.
Όσοι μέχρι τώρα έψαχναν από τη μεριά του κινήματος ή των "προβοκατόρων" να βρούνε "αφορμές" προκειμένου να δικαιολογηθεί "αντικειμενικά" η κρατική καταστολή, αυτή τη φορά δεν έχουν να παρουσιάσουν το παραμικρό στοιχείο. Το κράτος δεν έχει ανάγκη από δικαιολογίες, δεν χρειάζεται αφορμές. Η καταστολή είναι πλέον ο πυρήνας της ανασυγκρότησής του στο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και της καταστροφής του "κράτους πρόνοιας" και του αείμνηστου κοινωνικού συμβολαίου. Με διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό, την ανεργία στο 28% και στους νέους στο 60%, τη φτώχεια να θερίζει, την πλειοψηφία των ανθρώπων να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τη ΔΕΗ και μέσα σε ένα κλίμα γενικής ανασφάλειας και ενός σκοτεινού μέλλοντος, η άρχουσα τάξη το μόνο που μπορεί να πουλήσει στους υπηκόους της είναι "ησυχία τάξη και ασφάλεια". Ακόμα και αν πουλάει προσδοκίες αυτές δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με τα εντελώς άμεσα και ιδιοτελή συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Είτε αυτά είναι η με κάθε κόστος επιβίωση των επιχειρήσεών της ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα, είτε είναι οι εθελοντές (κατά το Λοβέρδο) εκπαιδευτικοί που καλούνται να εργαστούν χωρίς μισθό και με αμοιβή μια υπόσχεση διορισμού, είτε να γίνουμε κρέας στα κανόνια του ελληνικού εθνικισμού για να συμμετάσχουμε στις εξορμήσεις του ελληνικού κεφαλαίου για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια του Αιγαίου και της Μεσογείου, που δήθεν θα μας βγάλουν από την κρίση.
Όποιος θέλει να επιβιώσει από δω και στο εξής δεν έχει άλλη επιλογή από το να γίνει πραιτοριανός της παρακμιακής αστικής τάξης. Αυτό είναι το νέο "κοινωνικό" συμβόλαιο, πάνω στο οποίο η οικονομική και πολιτική εξουσία επιχειρεί να διευρύνει τις κοινωνικές της συμμαχίες και να ανασυγκροτήσει έτσι το άρχων μπλοκ εξουσίας. Η αποκατάσταση των αμοιβών των ένστολων (αίτημα για το οποίο υπερθεμάτιζε και η αξιωματική αντιπολίτευση) αφού πρώτα τους χάρισε και το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα, δεν αποσκοπεί μόνο στην ενδυνάμωση του εθνικού φρονήματος των ένοπλων σωμάτων του κράτους, αλλά και στην εμπέδωση του μηνύματος σε όλη την κοινωνία ότι οι υπηρέτες και οι φρουροί της εξουσίας θα έχουν τις απολαβές που τους αξίζουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα πιο δημοφιλή στις νεαρές ηλικίες είναι τα ένστολα επαγγέλματα.
Πάνω στη φρίκη, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό η αστική τάξη χτίζει τις συμμαχίες του μέλλοντος όχι πια με τα συνδικάτα της καθεστωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά κατευθείαν και αδιαμεσολάβητα με τα λουμπένια, τους κάγκουρες, τον απόπατο αυτής της κοινωνίας, τους τραμπούκους, τους μαφιόζους και κάθε είδους αλητήριους, που βρίσκουν ένα ρόλο για να ανέλθουν χωρίς κόπο και ιδρώτα, παρά μόνο τραμπουκίζοντας, σε ρόλο μαντρόσκυλου των αφεντικών τους, την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτός είναι ο νέος πολεμικός καπιταλισμός που χτίζει το σύστημα. Όσοι πιστεύουν ότι αυτό θα είναι μια προσωρινή κατάσταση μέχρι να αποκατασταθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και να μπούμε σε ένα νέο κύκλο κύμα καπιταλιστικής ανάπτυξης, ας αφήσουν τη σιγουριά τους παρά πέρα. Το μοντέλο καπιταλιστικής διαχείρισης δεν προκύπτει ύστερα από ένα σχεδιασμό, ούτε μπορεί να το προβλέψει κάποια ιστορική νομοτέλεια. Το μοντέλο που θα προκύψει θα είναι προϊόν της ταξικής πάλης και των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του σήμερα. Και ανάλογο των κοινωνικών συμμαχιών που κάνουν εφικτή την αναπαραγωγή του κεφαλαίου για τον επόμενο κύκλο.
Οι φορτσάκηδες είναι κι αυτοί προϊόν της εποχής και όχι απλά της συγκυρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι παντού έχουμε γεμίσει φορτσάκηδες, μέχρι και στα γυμνάσια όπου ακόμα και διευθυντές (βλέπε Γυμνάσιο Δάφνης) που πολιτεύονται με το Συριζα καλούν τους μπάτσους και τα δέλτα να επέμβουν κατά των καταλήψεων ενώ απειλούν με 5νθήμερες τους πρωταγωνιστές τους. Ο κάθε πονηρίδης, βρίσκει το ρόλο του, βγάζοντας στην επιφάνεια τα πιο βρωμερά ένστικτα που κρύβονται στον απόπατο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός γίνεται πλέον η κυρίαρχη ιδεολογία.
Η κυβέρνηση εκτός από το να καλεί τον εθνικό κορμό στα όπλα παίρνοντας από τη ΧΑ το σύνολο της εργολαβίας, δίνει και ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και τις αντοχές των κοινωνικών και πολιτικών της αντιπάλων: Όποιος για οποιοδήποτε λόγο κάνει "κατάχρηση" των αστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων πέραν του σημείου που ορίζει το κράτος έκτακτης ανάγκης θα συνθλίβεται χωρίς έλεος. Όσοι δεν θέλουν να βρεθούν με σπασμένα κεφάλια ή χέρια, όσοι δεν θέλουν να διασυρθούν από τους ολοένα και πιο ασφυκτικούς δημοσιοϋπαλληλικούς κώδικες, ας απομακρυνθούν εγκαίρως από τις κακοτοπιές. Μπορεί στην καταστολή των μαθητικών καταλήψεων η δουλειά να έγινε χωρίς ουσιαστική αντίσταση, στα πανεπιστήμια όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουν τα χουντοειδή της κυβέρνησης Σαμαρέλου. Η σθεναρή αντίδραση 5000 φοιτητών το βράδυ της Παρασκευής, δείχνουν ότι η κοινωνική δυναμική είναι ζωντανή. Σε συνδυασμό με τις μαθητικές καταλήψεις μπορούμε να υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας κινηματικής ανάτασης ύστερα από 2 και πλέον χρόνια υποχώρησης.
Η προσδοκία ότι μια εκλογική νίκη του Συριζα είναι το μόνο που μας έχει απομείνει φαίνεται ότι τρώει τα ψωμιά της είτε γιατί αργεί υπερβολικά να έρθει, είτε γιατί ο ίδιος ο Συριζα φροντίζει να ακυρώνει με τα αλλεπάλληλα διαπιστευτήρια προς την αστική τάξη και το ντόπιο και διεθνές καθεστώς. Ο Σαμαράς επιχειρώντας μια γεωπολιτική ηρωική έξοδο με όχημα την περίφραξη της μισής μεσογείου (=ΑΟΖ Καστελόριζου και Κύπρου), προσπαθεί και ενόψει προεδρικής εκλογής να μετατρέψει την παραμονή του στην κυβέρνηση σε "εθνικό ζήτημα". Ο εθνικισμός γίνεται για ακόμα μια φορά η ατμομηχανή για να ενωθεί το "έθνος" υπό την κυριαρχία βεβαίως της αστικής τάξης που ελλείψει άλλων υπόσχεται νέα μεγαλεία στις θάλασσες από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι την Κύπρο.
Οι από κάτω και όσοι δεν έχουν καμία όρεξη να παραμυθιαστούν με κάποια "συνέχεια του κράτους", ακόμα και κάτω από τη σκόνη και τις πεπονόφλουδες των εθνικών κινδύνων, επ' ουδενί δεν πρέπει να ενδώσουν στα νέα εθνικά κελεύσματα των οφσορατζήδων και των ληστών της δημόσιας περιουσίας και του μόχθου της εργατικής τάξης και των βιοπαλαιστών κάθε είδους. Η νεολαία επίσης πρέπει να πει ένα ισχυρό όχι σε κάθε λαμόγιο πετρελαιά και έμπορο όπλων που θα τη στείλει να γίνει κρέας για τα κανόνια του ελληνικού καπιταλισμού. Καμία ειρήνη με τα αφεντικά και το κράτος. Η λύση είναι στον αδιάλλακτο αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες. Η ήττα του δόγματος "νόμος και τάξη" σε συνδυασμό με τη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής είναι η μόνη προοπτική που αξίζει τον κόπο για όσους επιμένουν να βρίσκονται στο αντίπαλο οδόφραγμα από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τα τσιράκια τους που μας έφεραν μέχρι εδώ.

  • Το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει
  • Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες
  • Άγκυρα Αθήνα Λευκωσία εχθρός μας το κεφάλαιο και η στρατοκρατία

Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου, Δευτέρα 17/11
Προσυγκέντρωση της ΚΕΔ/Avantgarde στη Σταδίου μεταξύ Χρ. Λαδά και πλ. Κλαυθμώνος 3.30 μμ

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

πηγή : http://komepd.wordpress.com/2014/11/15/kamia-omopsihia-polytexneio-2014/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι, η ανατροπή δεν μπορεί να περιμένει

Εν όψει των επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση εξαπέλυσε τα έμμισθα τάγματα εφόδου της, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, για να εμποδίσει τον τριήμερο εορτασμό μέσα στις πανεπιστημιακές σχολές, να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τη νεολαία, αλλά και όποιον αντιστέκεται.

Σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον διορισμένο, κομματικό πρύτανη Φορτσάκη, η αστυνομία προέβη σε ένα πραγματικό όργιο καταστολής, χτυπώντας άγρια φοιτητές που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό αποκλεισμό τόσο στην Νομική όσο και στο Πολυτεχνείο.

Το σαθρό κατεστημένο του 2014 τρέμει μπροστά στο πνεύμα και στο μήνυμα που στέλνει ο Νοέμβρης του 73. Γι' αυτό και δεν διστάζει να καταπατά βίαια ακόμη και τα τελευταία υπολείμματα δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν στη μεταπολίτευση.

Γνωρίζει καλά πως οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανελευθερίας δεν μπορούν να επιβληθούν χωρίς δακρυγόνα, χωρίς γκλομπ , χωρίς πάνοπλες «Ειδικές» Δυνάμεις.

Όσο όμως κι αν νομίζουν πως θωρακίζουν το σύστημα τους, οι λαϊκοί αγώνες θα το τσακίσουν.

Όλοι και όλες στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του 73. Να κάνουμε την φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σταθμό στον αγώνα για την ανατροπή.

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στη συγκέντρωση και πορεία, 15:00 μμ στην πλατεία Κοραή.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή: http://www.diktio.org/node/1054


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

πηγή: http://ak2003.gr/%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF/eventdetail/172/-/i-xoynta-einai-akoma-edo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ώρα 2:30μμ

Αναρχική Εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

πηγή: http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=459%3A2014-11-16-15-30-17&catid=17&Itemid=2&lang=el


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πολυτεχνείο - Κρεμάλα στους φασίστες

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή: http://ormantifa.wordpress.com/2014/11/16/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/