Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00

Φοιτητικό "καφενείο"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (6/11 - 9/11)

ΠΕΜΠΤΗ 6/11 PLAY ISKRA Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με χαλαρή μουσική υπόκρουση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/11 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ "ΚΑΦΕΝΕΙΟ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Μεγάλες νύχτες, μικρά ξημερώματα

...10 Μαΐου 1968, ένα κύμα φοιτητών διαδηλώνουν μπροστά στις φυλακές του Παρισιού. Η αστυνομία κλείνει τις γέφυρες προς την αριστερή όχθη του Σηκουάνα, οι φοιτητές καταλαμβάνουν το Καρτιέ Λατέν και κατασκευάζουν δεκάδες οδοφράγματα. Στις 2 το μεσημέρι, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις η αστυνομία επιτίθεται στους φοιτητές και επιχειρεί να καταρρίψει τα οδοφράγματα...Πρόκειται για τα πρώτα σκιρτήματα μιας φλογερής περιόδου που θα περάσει στην ιστορία ως γαλλικός Μάη του '68 και θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που θα ακολουθήσουν...Ο Μάης του '68 μέσα από τα μάτια του διάσημου Αμερικάνου φωτογράφου William Klein, που ζούσε εκείνη την εποχή στο Παρίσι.
Από τις πρώτες συναντήσεις στη Σορβόννη έως την κατάληψη του θεάτρου Οντεόν. Οι ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές ομιλίες του τότε Γάλλου προέδρου Σάρλ Ντε Γκωλ. Οι πρωταγωνιστές και τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία. Η κάμερα του Ουίλιαμ Κλάιν θα βρεθεί στους δρόμους, δίπλα στους διαδηλωτές, θα καλύψει τις καθημερινές συγκρούσεις με την αστυνομία, θα καταγράψει τα συνθήματα και το πάθος.

Η ταινία «Grands Soirs & Petits Matins» γυρίστηκε το 1968, αλλά ανακαλύφθηκε δέκα χρόνια αργότερα, όταν η ευφορία εκείνων των ημερών είχε πλέον ξεθυμάνει. Καταγράφει με τρόπο μοναδικό τη σύγχυση, μα και τον ενθουσιασμό εκείνων των ημερών των διαδηλώσεων στο Καρτιέ Λατέν. Το ντοκιμαντέρ του Κλάιν είναι ένα «ομιλούν» φιλμ που καταγράφει το ηλεκτρισμένο κλίμα του Μάη του '68, όταν όπως είπε αργότερα ο σκηνοθέτης, «οι πάντες ήθελαν να ακούν τους πάντες».

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2014/11/611-91...