Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00

Συνάντηση του Συντονισμού για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας

Συνάντηση του Συντονισμού τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, στις 8 μμ, στην ΕΤ3 για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Είναι η δική μας απεργιακή απάντηση σε όλες τις αντεργατικές προκλήσεις κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, και στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσαν στη βουλή. Η επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη χρειάζεται να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων από τα κάτω. Με γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση κάθε σωματείου και κάθε χώρου δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης σε ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική και όσους την εφαρμόζουν.

Για την κυβέρνηση τα ψέματα τελείωσαν. Όλη η φιλολογία για «ανάπτυξη» και «έξοδο απο τα μνημόνια» καταρρέουν μπροστά στη νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ε.Ε. Ένα νέο μνημόνιο είναι μπροστά μας, όσο και αν προσπαθούν να το συγκαλύψουν δίνοντάς του άλλη ονομασία, ενώ το έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι' αυτό η αδίστακτη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνει τις επιθέσεις της ενάντια σε όλη την εργατική τάξη. Ο νέος προϋπολογισμός συνεχίζει τις περικοπές που οδηγούν στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, τον σχολείων, των νοσοκομείων, της πρόνοιας. Η αξιολόγηση παρά τους ελιγμούς, παραμένει σταθερή επιλογή της συγκυβέρνησης και μαζί με τον επανέλεγχο των συμβάσεων προσπαθούν μέχρι τον Δεκέμβρη να απολύσουν 6.500 από το δημόσιο όπως έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. Προετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών μέσα από το «νέο» μισθολόγιο, σπρώχνοντας τον βασικό μισθό στους δημόσιους υπάλληλους στα ίδια επίπεδα με τον ιδιωτικό τομέα. Οργανώνουν νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους, και προωθούν την απελευθέρωση των απολύσεων. Την ίδια στιγμή που σπαταλούν εκατομμύρια στον πόλεμο κλείνουν δομές του ΟΚΑΝΑ, νοσοκομεία, σχολεία.

Η κυβέρνηση και η πολιτική της βρέθηκε σε σύγκρουση με τη θέληση και τις ανάγκες των εργαζόμενων όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήραν πριν λίγες βδομάδες, η συγκυβέρνηση, είναι απομονωμένη πολιτικά, εξαιτίας των εργαζόμενων που επιμένουν να δίνουν μάχη όχι μόνο με τις απολύσεις, αλλά για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι διαθέσιμοι του ΥΠ.ΠΟ. και των άλλων υπουργείων, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Με τους αγώνες μας, τους αναγκάσαμε σε ελιγμούς και καθυστερήσεις στο ζήτημα της αξιολόγησης.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Οι απεργιακοί αγώνες και η κλιμάκωσή τους είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε. Η αιτία που δεν κλιμακώνονται οι αγώνες δεν βρίσκεται στους συναδέλφους αλλά στη συνδικαλιστική ηγεσία που αντί να αξιοποιήσει την αγωνιστική στάση ολόκληρων κομματιών των εργαζόμενων και να κλιμακώσει, συνεχίζει να αρνείται αυτόν το δρόμο και πρακτικά στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Η ΓΣΕΕ αρνείται να προχωρήσει στην οποιαδήποτε απεργιακή κλιμάκωση, και η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει κινητοποιήσεις που δεν κάνει τίποτε να τις οργανώσει για να μην έχουν επιτυχία.

Ο Νοέμβρης ξεκίνησε "θερμός". Στις 2 Νοέμβρη οι εμποροϋπάλληλοι έδωσαν μάχη με τα ΜΑΤ, οι μαθητές στις 3 και 6 κατέβηκαν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στις 7 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μας καλούν σε πανεργατικό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο, στον ένα χρόνο απο την εισβολή των ΜΑΤ. Και μπροστά μας είναι ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Σε ένα τέτοιο αγωνιστικό κλοιό θα βρεθεί η κυβέρνηση πηγαίνοντας για τη γενική απεργία στις 27 του μονός.

Και χρειάζεται να επιβάλλουμε ότι θα συνεχίσουμε και μετά τις 27 Νοέμβρη, και θα κλιμακώσουμε. Με τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν τα βήματα της κλιμάκωσης με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις όλο το επόμενο διάστημα. Nα ανοίξουμε το δρόμο για επαναλαμβανόμενες απεργίες, μην αφήνοντας καμιά δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίζει τις επιθέσεις της, διαλύοντας τους μισθούς, τις δουλειές, τις ζωές μας.

επικοινωνία : http://syntonismoskd.blogspot.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Νοέμβριος 20h