Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των μεταναστών της εξέγερσης της Αμυγδαλέζας

Ενημέρωση απ' τη δίκη των μεταναστών της εξέγερσης της Αμυγδαλέζας

Συνεχίστηκε σήμερα (7/11) η δίκη των 30 μεταναστών κατηγορούμενων για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα. Θυμίζουμε ότι από τους 65 συνολικά που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο κάποιοι έχουν απελαθεί, ενώ ορισμένοι φυγοδικούν. Πολύωρη διακοπή για την εύρεση διερμηνέων καθυστέρησε τη συνεδρίαση που τελικά άρχισε κατά τις 12.

Εξετάστηκαν δύο ανθρωποφύλακες. Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν για τα γεγονότα και τις πράξεις, τη σύλληψη και την αναγνώριση των κατηγορούμενων δείχνουν τον ενιαίο και σκιώδη τρόπο που κατασκευάστηκε το κατηγορητήριο (που περιγράφει "κίνδυνο για την ζωή των δεσμοφυλάκων, εμπρησμούς και βροχές από πέτρες"). Καμία ευχαρίστηση μπροστά στο θέαμα των δύο μπάτσων να ξεφτιλίζονται ενώπιον της έδρας και του ακροατηρίου δε μπορεί να αντισταθμίσει το εξοργιστικό γεγονός ότι στη βάση τέτοιων γελοίων καταθέσεων 26 άνθρωποι κρατήθηκαν προφυλακισμένοι για 15+ μήνες.

Οι αλληλέγγυοι/ες ήταν περίπου 30-40 καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης τόσο έχοντας γεμίσει τις θέσεις του δικαστηρίου, όσο και με αρκετούς/ες έξω ακριβώς απ' την αίθουσα. Χαιρετήσαμε ξανά τους μετανάστες με συνθήματα κατά τις τρεις που έληξε κι η συνεδρίαση του δικαστηρίου.

ΥΓ1. Εκ παραδρομής στην προηγούμενη ενημέρωση είχαμε αναφερθεί σε 29 κατηγορούμενους που παρίστανται στη δίκη. Θέλοντας να διορθώσουμε το λάθος μας αναφέρουμε αναλυτικά: 25 άτομα είναι τα προφυλακισμένα σε διάφορες φυλακές της ελλάδας, 2 κρατούνται στην Αμυγδαλέζα και 3 είναι ελεύθεροι και εμφανίζονται στο δικαστήριο. Από τους υπόλοιπους 35 κατηγορούμενους κάποιοι είανι ελεύθεροι και δεν εμφανίζονται και κάποιοι έχουν απελαθεί χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι.

ΥΓ2. Δυστυχώς κάποιοι δικηγόροι της νομικής βοήθειας ασχολούνται με τον να ρίξουν το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός από τον μετανάστη που έχουν αναλάβει.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΤΡΙΤΗ 18/11, 9 πμ., ΑΙΘ. 1 (είσοδος από δέγλερυ)

πηγή : http://nolager.espiv.net/ylikoallwn/ekdilwsei


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα το 2013

από Συνέλευση No Lager Ημέρα/Ώρα: 18/11/2014 στις 9:00:00 ΠΜ, Αθήνα / Πρωτοδικείο Δέγλερη, Αιθ. 1

http://nolager.espiv.net

Στις 3 Νοέμβρη 2014 ξεκίνησε η εκδίκαση της περσινήςεξέγερσηςτων μεταναστών έγκλειστων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Ένα ακόμη στρατοδικείο, μια ακόμη στιγμή της καθημερινά βιωμένης εμπειρίας χιλιάδων πληβείων στον ελλαδικό χώρο, μια ακόμη στιγμή πολέμου. Η 3η Νοέμβρη αποτελεί όμως και κάτι ακόμη, σίγουρα πιο σημαντικό: μια στιγμή που αναμετριόμαστε με το διακύβευμα της ζωντανής μνήμης∙ της μνήμης των ζωντανών, των εξεγερμένων μεταναστών, που το βράδυ του Σαββάτου της 10ης Αυγούστου 2013 αποφασίζουν να πυρπολήσουν το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας για να το φωτίσουν και να φωτιστούν. Το βράδυ του Σαββάτου της 10ης Αυγούστου 2013, τα παιδιά με τις φωτιές στα χέρια τέμνουν διαγώνια την κοινή λογική. Δεν περιμένουν κανέναν να γράψει για το δίκαιο της εξέγερσής τους, να «αποκαλύψει» την αθλιότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης, να διαβάσει κείμενα και αναλύσεις για τη «βιοπολιτική διαχείρισή τους από το ελληνικό κράτος» ή για την «ταξική τους εκμετάλλευση». Οι εξεγερμένοι έγκλειστοι δεν μας περίμεναν. Δεν μας χρειάστηκαν. Και κυρίως δεν μας υπολόγισαν. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να τους καταλάβουμε…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΤΡΙΤΗ 18/11, 9 πμ., ΑΙΘ. 1 (είσοδος από δέγλερη)

Συνέλευση No Lager

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53880/