Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00

Ενημέρωση απο μέλη της El Rebozo cooperativa για τις δολοφονίες μαθητών στο Μεξικό

Εκδήλωση / Συζήτηση : Ενημέρωση απο μέλη της El Rebozo cooperativa για τις πρόσφατες δολοφονίες μαθητών στο Μεξικό και τις επερχόμενες δράσεις αλληλεγγύης.

Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014 - ώρα : 20:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπόυλου 18 Ηράκλειο Κρήτης).

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, στην περιοχή Ayotzinapa [Guerrero, Μεξικό], δυνάμεις από την δημοτική και ομοσπονδιακή αστυνομία επιτέθηκαν σε μια ομάδα μαθητών, με αποτέλεσμα την δολοφονία 6 εξ αυτών, ενώ 43 ακόμα, αρχικά αγνοούνταν για μέρες μέχρι να ανακοινωθεί πρόσφατα και επίσημα ο θάνατος τους.
Οι μαθητές ανήκαν στο Escuela Normal Rural "Raul Isidro Burgos''/Αγροτικό Σχολείο, στο Ayotzinapa, Guerrero. Τα Αγροτικά Σχολεία είναι διαφορετικά από το τυπικό σχολείο: σε φτωχές αγροτικές περιοχές, δέχονται τη τοπική νεολαία, για την προετοιμασία της στο να γίνουν δάσκαλοι στις δικές τους pueblos. Αυτά τα σχολεία, υποστηρίζουν τη διατήρηση της αυτόχθονης γνώσης των αγροτικών περιοχών, ενώ έχουν, και ιδιαίτερα στο Ayotzinapa, μία βαθιά ριζωμένη ιστορία κοινωνικού αγώνα.
Σήμερα, δεν υπάρχει πια αμφιβολία σχετικά με το ρόλο των τριών διοικητικών επιπέδων της κυβέρνησης, μαζί και με τη narcotrafico [αυτό που ονομάζεται τώρα ναρκω- κράτος], στις εξαφανίσεις και δολοφονίες. Κάθε μέρα η οργή του κόσμου μεγαλώνει και με αυτή την οργή βγαίνει στους δρόμους. Η μνήμη εκείνων που εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος κατά τη διάρκεια των "βρώμικων πολέμων" της Λατινικής Αμερικής παραμένει.

Την περίοδο «χυτή, δράσεις αλληλεγγύης έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα σταματήσουν. Κινητοποιήσεις σε όλη την υδρόγειο μας καλούν όλους να ενώσουμε τους αγώνες μας, όπως οι Ζαπατίστας, όταν δήλωσαν: «Δεν είστε μόνοι! Ο πόνος σας είναι ο πόνος μας! Η οργή σας είναι και δική μας!» Το μήνυμα είναι σαφές. Οι μαθητές που εξαφανίστηκαν θα μπορούσαν να είναι ο καθένας από εμάς, όποιος επέλεξε να πολεμήσει, να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να ονειρευτεί.
Φίλοι, συντρόφισσες, σύντροφοι αισθάνονται την αγανάκτηση και τον πόνο που προκαλεί αυτό το σύστημα, ο καπιταλισμός, που χτίστηκε πάνω στον θάνατο και την καταστροφή. Και ρωτάμε τους εαυτούς μας: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε δικαιοσύνη από τα κάτω - Πώς να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της κοινωνίας.
Καθώς η οργή συνεχίζει να μεγαλώνει μέσα μας, εμείς θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, όχι μόνο για τους συντρόφους που δολοφονήθηκαν στη Ayotzinapa, αλλά για όλους εκείνους που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο εναντίον όλων μας.

Mετάφραση απο : El Rebozo cooperativa ,unitierra, Oaxaca

Αναρχικοί-ες Ηρακλείου Κρήτης

πηγή : http://saher.espivblogs.net & http://evagelismos.squat.gr/