Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στις 12.00

Αυτοδιαχειρ. καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη & βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Καταλήψεις είναι οι χώροι εκείνοι που παίρνουν ζωή και αποκτούν αξία από τις συλλογικές και ατομικές αρνήσεις αυτού του κόσμου, οι χώροι που ανάλογα με τις στοχεύσεις εκείνων που τις επιλέγουν ως μέσο μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο ευθείας και έμπρακτης αμφισβήτησης απέναντι στο θεσμό της ιδιοκτησίας. Χρησιμοποιούμε την πρακτική της κατάληψης προκειμένου να στεγάσουμε πολιτικές αναγκαιότητες και να προωθήσουμε κοινωνικά και πολιτικά νοήματα ανταγωνιστικά προς το υπάρχον και πέρα απ' ό,τι αυτό παράγει, όπως το ρατσισμό, το σεξισμό, τον εθνικισμό και άλλα. Είναι εκεί που συνυπάρχουμε ισότιμα, δημιουργούμε και εκφραζόμαστε έξω και ενάντια στις νόρμες της κυρίαρχης αισθητικής και της εμπορευματοποιημένης κουλτούρας. Είναι χώροι που ζυμωνόμαστε και οργανώνουμε την αντίσταση μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Είναι τα μέρη που η συλλογική ζωή σπάει τη σιωπή της κανονικότητας.

Και είναι για όλα αυτά, αλλά και για όσα παραπάνω μπορούν να γίνουν, στο στόχαστρο της καταστολής. Επιθέσεις με τη συνδρομή των φασιστών, εκκενώσεις, μιντιακό παραλήρημα και λασπολογικός οχετός. Διακηρύξεις νομιμότητας από το κράτος και τους επίδοξους εναλλακτικούς διαχειριστές του, αυτούς που στοχεύουν στην αφομοίωση του προτάγματος της αυτοοργάνωσης και της αντίστασης. Σε όλα αυτά απαντάμε με συλλογικοποίηση των αγώνων μας στηρίζοντας έμπρακτα τις ήδη υπάρχουσες καταλήψεις και δημιουργώντας νέες, ενδυναμώνοντας και διατηρώντας τα ριζοσπαστικά τους χαρακτηριστικά.

Ενάντια στις εξουσιαστικά φορτισμένες ανθρώπινες σχέσεις, στην αποξένωση της καθημερινότητας, στην υποταγή, τη μιζέρια και το φόβο. Ενάντια στο λογισμό κόστους-κέρδους εφαρμοσμένο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, στην μαζικοποιημένη και αλλοτριωμένη διασκέδαση και έκφραση, προτάσσουμε τη συλλογική αξιοποίηση χώρων και χρόνων ενάντια στη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει. Δομούμε τις ζωές μας στη βάση της αυτοοργάνωσης, αποφασισμένοι να καταφέρουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα πλήγματα στον κόσμο της εξουσίας ως την τελική συντριβή του.

10,100,100 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ' ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αναρχικοί-ές από την κατάληψη Προκάτ 35

Ανοιχτά Τρίτη & Πέμπτη 12:00-3:00

Στον Χώρο λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη και βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1533889/