Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στις 17.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Συντονιστικού σχημάτων Αρ.Εν. για την καταστολή σε βάρος φοιτητών/τριών έξω από τη Νομική

Σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, όλοι και όλες βρεθήκαμε έξω απ' την Νομική ενάντια σταlock-out που έγιναν χθες το βράδυ σε ΑΣΟΕΕ και ΝΟΠΕ. Lock-out,όπου στην περίπτωση του ΝΟΠΕ διέταξε πραξικοπηματικά ο πρύτανης Φορτσάκης με στόχο να εμποδίσει τους φοιτητές είτε να διεξάγουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις είτε να υλοποιήσουν τις ειλημμένες αποφάσεις τους. Προς ενίσχυση της πρακτικής αυτής κλούβες και διμοιρίες είχαν περικυκλώσει τη Νομική αποκλείοντας τους γύρω δρόμους και οι οποίες δεν δίστασαν να επιτεθούν (δις) με ξύλο και χημικά τραυματίζοντας μάλιστα σοβαρά δύο μέλη του ΦΣ Οικονομικού.

B2UUsjJIgAAANvU

Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώνονται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της Κυβέρνησης να εδραιώσει το δόγμα "νόμος και τάξη" τόσο στην κοινωνία όσο και εντός του πανεπιστημίου. Όποιος αντιδρά καταστέλλεται, η πολιτικοποίηση των φοιτητών ποινικοποιείται και οι συλλογικές διαδικασίες δεν αναγνωρίζονται. Βιώνουμε μια ολοένα εντεινόμενη αυταρχικοποίηση στο πανεπιστήμιο που εκφράζεται είτε μεsecurity και face control είτε με τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας. Είναι κι αυτό κομμάτι του νέου πανεπιστημίου που μας ετοιμάζουν, του πανεπιστημίου του αυταρχισμού, της εντατικοποίησης, των διαγραφών και της πειθάρχησης, όπου η δημοκρατία είναι πολυτέλεια.

Τα γεγονότα αυτά μας υποδεικνύουν ότι η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει έμπνευση στο σήμερα. Ας βγάλουμε, λοιπόν, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου από το μουσείο της μνήμης, και ας τα κάνουμε φάρο για τους νέους, δικούς μας αγώνες. Τους αγώνες της γενιάς μας.

Αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο όπου φοιτητές διοικητικοί και καθηγητές είναι ισότιμοι, ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό σε όλες της ιδέες, ένα πανεπιστήμιο Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό. Το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στη πορεία σήμερα, 13/11, 17:00 στα Προπύλαια ενάντια στην καταστολή και αύριο, 14/11, 12:00,στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν,

Οι μέρες τους είναι μετρημένες!

πηγή: https://arenilegal.wordpress.com/2014/11/13/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/


1 2 3

Όλοι σήμερα στις 5 στα Προπύλαια - Ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης

Ο εγκάθετος του Σαμαρά πρέπει να ξέρει ότι η εξέγερση που έριξε τη χούντα ξεκίνησε από τη Νομική...

Όλοι σήμερα Πέμπτη 13/11 στις 5.00 μμ στα Προπύλαια

Η μαύρη μπότα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα του φόβου και της τάξης ενάντια στον εχθρό λαό ξαναχτύπησε! Έχει βάλει σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αποκλεισμό όλων των σχολών στο κέντρο της Αθήνας από τους φαιοπράσινους προστάτες της, τα έμμισθα τάγματα εφόδου του κράτους ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ κ.λπ.

Ουσιαστικά αυτό που επιχειρούν με πρόσχημα τη διατήρηση της τάξης, είναι η απαγόρευση των εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολές και η αναπαραγωγή ενός κλίματος τρομοκρατίας και προληπτικής καταστολής ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τρέμουν τη φωτιά του Νοέμβρη έτσι όπως την έτρεμαν το ΄73 και οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν με τα όπλα, τις φυλακίσεις και τις εξορίες συντηρούσαν την επίπλαστη και προσωρινή ισορροπία του μισητού καθεστώτος τους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον εγκάθετο κομματικό πρύτανη του ΕΚΠΑ, απέκλεισαν την είσοδο των φοιτητών της Νομικής σχολής χρησιμοποιώντας βία, χτυπήματα με γκλομπ και ασπίδες, δακρυγόνα, και βομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών.Συμπεριφέρονται σαν εισβολείς. Καταπατούν απροκάλυπτα τα τελευταία υπολείμματα των δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης.

Στο καθεστώς της μνημονιακής χούντας που βιώνουμε, αυτό που προέχει γι' αυτούς, είναι η «τάξη» που πρέπει να απολαμβάνουν οι αγορές, οι τράπεζες, οι επενδυτές και τα χρηματιστήρια, σε βάρος των αναγκών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καταγγέλλουμε τον διορισμένο πρύτανη ότι εκτελεί συμβόλαιο με την υπογραφή του Σαμαρά και του Βενιζέλου και στόχο την επιβολή ενός πανεπιστημίου αποστειρωμένο από τις κοινωνικές διεργασίες και αφοσιωμένου στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και της αγοράς. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι το τσάκισμα κάθε αντίστασης και κάθε συλλογικότητας που αμφισβητεί και αντιστέκεται σε αυτή την προοπτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές να υπερασπιστούν μαχητικά και αποφασιστικά τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν μετά τη χούντα.

Όσο και να θωρακίζουν το σύστημά τους, θα τσακιστεί από τους λαϊκούς αγώνες.

Η φωτιά του Νοέμβρη καίει ακόμη, τρομάζει το καθεστώς και φωτίζει τους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας των μνημονίων.

Ότι και να κάνουν η οργή θα βγει στο δρόμο της εξέγερσης

Όλοι σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μμ στα Προπύλαια

  • Ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης. Ανοιχτές σχολές για τους φοιτητές και τους αγώνες τους.
  • Ψωμί-παιδεία-δουλειά-δημοκρατία για όλους!
  • Να ανατρέψουμε την μαύρη κυβέρνηση και την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
  • Να παραιτηθεί ο χουντικός «πρύτανης».

Όλοι στους δρόμους... να κάνουμε την επέτειο της εξέγερσης σταθμό στην πάλη για την ανατροπή!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2014/1


1 2 3

5μμ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Να μην αφησουμε να περασουν οι Βαρβαροι του κρατους και του κεφαλαιου.

Παραμονές Πολυτεχνείου η κυβερνητική προβοκάτσια, με την βοήθεια του πρυτανικού Κούϊσιλγκ στο ΕΚΠΑ Χερ Φορτσάκη σε πλήρη δράση: Λοκ αουτ στη Νομικη Αθηνας από ΜΑΤ, ξύλο, φοιτητές στο νοσοκομείο. Κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου(ΑΣΟΕΕ) αλλά και όλων σχεδόν των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Κάθε αδράνεια ή σιωπή είναι συνενοχή.


Κόσμος ήδη συγκεντρώνεται για να υπερασπιστεί το Πανεπιστήμιο.


Η νεολαία μας, η ΟΕΝ, καλεί σήμερα στις 5μμ πορεία απο τα Προπύλαια

(συγκέντρωση από την πίσω πλευρά λόγω της στρατοπεύδεσης των δυνάμεων καταστολής).


Οι εξελίξεις αφορούν όλη την εργατική τάξη, όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα της τρόικα.

Το ΕΕΚ συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και καλεί φοιτητές, εργαζόμενους, τον λαό σε κινητοποίηση άμεσα.

Να μην αφήσουμε να περάσουν οι Βάρβαροι του κράτους και του κεφαλαίου.

13/11/14

ΟΕΝ-ΕΕΚ

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/education/2986-5mm-poreia-apo-propylaia-na-min-afisoume-na-perasoun-oi-varvaroi-tou-kratous-kai-tou-kefalaiou