Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 18.30

Αντισυγκέντρωση ενάντια σε εκδήλωση της Χ.Α.

Την Κυριακή 16-11, μια μέρα πριν το Πολυτεχνείο, καλούν σε εκδήλωση οι φασίστες της Χ.Α. με συμμετοχή από βουλευτές τους και από εκπαιδευτικούς τους (Ε.Μ.Ε.) στο δημοτικό συνεδριακό κέντρο "Εκάβη".

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή στις 18:30 στην πλατεία ελευθερίας.

17 Νοέμβρη 1973 εξέγερση ενάντια στη χούντα.

16 Νοέμβρη 2014 οι νοσταλγοί της χούντας κάνουν εκδήλωση για την παιδεία στην πόλη μας.

Καμία ανοχή!

Ο Νοέμβρης έφερε ένα πρώτο κύμα καταλήψεων σε σχολεία της χώρας. Οι μαθητές νιώθουν ότι το σχολείο της αποστήθισης, της παπαγαλίας, του ανταγωνισμού, της συνεχούς βαθμοθηρίας, των ελλείψεων σε καθηγητές και εξοπλισμό, είναι ένα σχολείο που δεν λειτουργεί γι' αυτούς. Το Νέο Λύκειο επιβάλλει πανελλήνιες εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του και εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι παραπέρα έξαρση της παραπαιδείας, οικονομική αιμορραγία των οικογενειών των μαθητών και τελικά διακοπή της προσπάθειας πολλών για ένταξη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι μαθητές μέσα στο περιβάλλον φτώχειας για ένα μεγάλο κομμάτι των λαϊκών οικογενειών, θα χωριστούν ακόμα πιο έντονα στους έχοντες τη δυνατότητα να υποστηρίξουν με πολύχρονα φροντιστήρια και ιδιαίτερα τον αγώνα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σ΄ αυτούς που θα εγκαταλείψουν νωρίς τα όνειρα τους. Τα 500 περίπου λύκεια της χώρας που ξεκίνησαν καταλήψεις αποτελούν μία πρώτη προσπάθεια της μαθητικής κοινότητας να φωνάξει παρών σ' ένα μέλλον που χτίζεται χωρίς τη γνώμη τους.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο, στα κανάλια γίνεται πρώτο θέμα το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και οι φωνές του προέδρου του 15μελούς του για αποβολή που του δόθηκε επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της σημαίας και να ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Η παραπληροφόρηση παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι συναγωνίζονται στο ψέμα τους ανώνυμους bloggers εθνικιστικών ιστοσελίδων. Η ίδια η ανακοίνωση του 15μελούς των μαθητών διαψεύδει τους ισχυρισμούς του προέδρου του, ξεκαθαρίζοντας πως η αποβολή δόθηκε για λόγους συμπεριφοράς. Ωστόσο η Χ.Α. επωφελήθηκε από το κλίμα που δημιούργησαν τα Μ.Μ.Ε. για να προβάλλει ακόμα μια φορά τα εθνικιστικά της ιδεώδη. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να ξεκοπεί από τη συνολική προσπάθεια της να διεισδύσει στα σχολεία. Πέρα από τη στρατολόγηση των μαθητών, με τη δημιουργία φασιστικών πυρήνων μέσα στα σχολεία, εγκαινιάζουν πλέον και το συνδικαλιστικό φορέα των εθνικιστών εκπαιδευτικών. Πρότυπο σχολείου γι' αυτούς είναι το σχολείο στα χρόνια της χούντας (στρατιωτικοποιημένοι μαθητές, φοβισμένοι εκπαιδευτικοί από τους επιθεωρητές και ύλη που δεν προάγει την κριτική σκέψη, αλλά τη διαμόρφωση πειθήνιων, εθνικόφρονων υπηκόων). Στα πλαίσια των πρόσφατων εκλογών των εκπαιδευτικών, το εθνικιστικό μέτωπο εκπαιδευτικών ήρθε αντιμέτωπο με τη δυναμική παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος. Σήμερα λοιπόν, παραμονή της 17 Νοέμβρη, εκπρόσωποι του ε.μ.ε και βουλευτές της χ.α. πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα την παιδεία, στην Εκάβη. Ο χώρος τους παραχωρήθηκε με περισσή ευκολία από τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου (ΟΠΠΑΑΠ). Ευθύνες για το βήμα που δίνεται ακόμα μια φορά στους νεοναζί, βαραίνουν ξεκάθαρα το δήμο. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Σαββάτου όπου τέθηκε ζήτημα ανάκλησης της απόφασης παραχώρησης, η δημοτική αρχή το έπαιξε αναρμόδια, ενώ παρόμοιο αίτημα της χ.α. στο δήμο Λιτοχώρου είχε απορριφθεί.

Είναι ανάγκη η σχολική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, να απομονώσει τα φασιστάκια που προσπαθούν να πουλήσουν αγάπη για το έθνος και να βγουν στο δρόμο του αγώνα φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα «όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ντοπάρουν με έθνος και φυλή». Οι μαθητικές κινητοποιήσεις το 1998-1999 ενάντια στο νόμο Αρσένη που θεσμοθετούσε πανελλαδικές εξετάσεις στη Β' και Γ' λυκείου και η μαθητική εξέγερση 1990-1991 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου κάνουν κάθε κυβέρνηση να φοβάται μια επανάληψη των γεγονότων, ειδικά σε ένα περιβάλλον μαζικής φτώχειας όπως το σημερινό. Θα ξεκινήσουν από δηλώσεις κατανόησης της αγωνίας «των παιδιών» και όταν το ποτάμι της οργής της νεολαίας αρχίσει να ξεχειλίζει τότε θα ρίξουν όλα τα τσιράκια τους (δικαστές, ασφαλίτες, αστυνομία, φιλήσυχους γονείς) για να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη και τη σιωπή του νεκροταφείου. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΥΝΙΑ.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

Αντιφασιστική συνέλευση Κατερίνης

ask.exkaterini@gmail.cexom

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifakaterini