Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση 17 Νοέμβρη

Κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο στις 5:00 μμ.

Αναρχικοί/Αναρχικές Αλεξανδρούπολης

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53884/


Κάλεσμα για 17 Νοέμβρη

από @α/α Ημέρα/Ώρα: 17/11/2014 στις 5:00:00 ΜΜ, Αλεξανδρούπολη / Αλεξανδρούπολη

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο στις 5:00 μμ.

Να μην πειθαρχήσουμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Το πολυτεχνείο δεν ήταν και δεν είναι γιορτή, αλλά μια κοινωνική εξέγερση. Με τους φοιτητές ως αιχμή του δόρατος και την κατάληψη του πολυτεχνείου ως κέντρο αντιπληροφόρησης και αντίστασης, ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους αψηφώντας την τρομοκρατία του στρατιωτικού καθεστώτος. Ούτε τα τάνκς, ούτε η αστυνομοκρατία ούτε κι οι νεκροί έκαμψαν την αποφασιστικότητα και το πάθος των διαδηλωτών. Αντ' αυτού, τους όπλισαν με περισσότερη οργή ενάντια στους καταπιεστές τους. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης έδρασαν ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνίας που κανείς δεν μπορεί να πει πως είχαν ιδιαίτερη συνοχή μεταξύ τους. Ναι μεν η συνοχή αυτή ήταν αρκετή για την ανατροπή του καθεστώτος αλλά δεν ήταν επαρκής για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας βασισμένης στην αυτο-οργάνωση και την αντι-ιεραρχία, προτάγματα τα οποία τέθηκαν από ένα κομμάτι του κινήματος. Το αποτέλεσμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν η εδραίωση της δημοκρατίας.

Όμως για ποια δημοκρατία μιλάμε;

Μιλάμε για μια αστική δημοκρατία, μια δημοκρατία για λίγους, όπου κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην κανονικότητα του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού. Με άλλα λόγια, σε όσους αντιστέκονται στη δημιουργία ενός προτύπου ανθρώπου, το οποίο είναι πειθήνιο, πειθαρχημένο και εθνικά υπερήφανο, που λειτουργεί αποκλειστικά με βάση το ατομικό του συμφέρον, μέσα σε ένα πλαίσιο ανταγωνιστικότητας, εκμετάλλευσης και κοινωνικού κανιβαλισμού. Κύριο μέλημα του κράτους αποτελεί ο έλεγχος της κοινωνίας, κάτι που επιτυγχάνεται με την αστυνόμευση, την τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους και γενικότερα, με τη δημιουργία ενός κλίματος φόβου και συνεπώς της πλασματικής ανάγκης για περισσότερη ασφάλεια.

Το κράτος πρόνοιας κατέρρευσε, και περάσαμε στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια προσπαθεί να κατασκευάσει τον εσωτερικό εχθρό που αυτή την περίοδο είναι όσοι προασπίζουν το άσυλο, τους ελευθέρους κοινωνικούς χώρους, τις καταλήψεις και γενικά την δημόσια σφαίρα. Έναν εσωτερικό εχθρό που πρέπει να φιμωθεί και να φοβάται να βγει στο δρόμο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος του προσφάτου ξυλοδαρμού των φοιτητών έξω από την νομική και το πολυτεχνείο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ποσό παθητικοποιημένη είναι η κοινωνία απέναντι στην κρατική βία. Βέβαια στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με κράτος και πρυτανικές αρχές μας βαφτίζουν εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και θρασίμια.

Εμείς, ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα, αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως συνέχεια εκείνου του κομματιού της κοινωνίας που αντιστάθηκε έξω από τα κομματικά δεσμά και πρόταξε αλληλεγγύη, αυτο-οργάνωση και αξιοπρέπεια.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 5:00 μμ.

Αναρχικοί/Αναρχικές Αλεξανδρούπολης

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53901/