Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στις 13.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Πρόγραμμα Κατάληψης 3/12/2014

ΤΡΙΤΗ 2/1218:00 Συμμετοχή στην Πορεία Αλληλεγγύης στον Απεργό Πείνας Νίκο Ρωμανό, στο Μοναστηράκι

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/12 7:30 Κατάληψη της Σχολής

12:00 Συμμετοχή του Συλλόγου στην Κινητοποίηση στα Προπύλαια

ΠΕΜΠΤΗ 4/1212:00 Συμμετοχή στην Κινητοποίηση στην Κοσμητεία για το Ζήτημα των Μεταγραφών

14:00 Συμμετοχή στην Κινητοποίηση στην Λέσχη Σίτισης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12Εκδήλωση του Συλλόγου για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/1212:00 Συμμετοχή στην Πορεία Μνήμης της Δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Φυσικού

πηγή: http://katalipsifysikou.blogspot.gr/2014/12/3122014.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΕΕΚ

πηγή: http://eekmag.blogspot.gr/2014/12/blog-post_38.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ... ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ κ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΕΞΗ,ΜΠΕΡΚΙΝ,ΚΑΡΛΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ... 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Το κράτος δολοφονεί οχι μονο με σφαίρες,αλά και με πείνα,τρομοκράτιση,καταστολή,κανένα βήμα πίσω, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , Η βία της κοινωνίας είναι παντού. Απλά μεταμορφώνεται. Γίνεται σφαίρα σφηνωμένη σε κορμί ενός εφήβου ή καμένο δάσος στο όνομα της βιομηχανικής ή τουριστικής ανάπτυξης.

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ:

«Οπλίσου και γίνε βίαιος, όμορφα βίαιος μέχρι όλα να ανατραπούν. Γιατί θυμήσου κάθε βίαιη πράξη ενάντια στους υποκριτές της ανισότητας αιτιολογείται πλήρως μπροστά στους αιώνες ατέλειωτης βίας που μας έχουν επιβληθεί.» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ. την ίδια στιγμή που η αιμοδιψής δημοκρατία τους, αυτοκτονεί χιλιάδες ανθρώπους και δηλητηριάζει κάθε στιγμή της ζωής μας με την τρομοκρατία της φτώχειας , της καταπίεσης , της αστυνομοκρατίας , της μοναξιάς , της εκμετάλλευσης ενώ ξεγελάει τους αφελείς με τις ψευτοελευθερίες της κατανάλωσης , του θεάματος , της μαζικής διασκέδασης , της ψηφιακής πραγματικότητας, του πολιτισμού των μετρίων.ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.... ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ:
Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ!
Δεν μας τρομάζουν τα επιτελεία και τα τσιράκια της αντιεξεγερτικής ιδεολογικής και κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους και δεν μας συγκινούν οι επίδοξοι συνομιλητές τους για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων και διεξόδων, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο συνοικίας.
Διακρίνουμε παντού γύρω μας κι απέναντί μας όλα τα σημάδια του φόβου και της αγωνίας που γεννά μέσα στις συνθήκες της γενικευμένης κρίσης κι αποσύνθεσης του συστήματος η ζωντανή μνήμη και η απειλή της ανεξέλεγκτης κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη, και παραμένουμε σταθερά στους δρόμους του αγώνα που άνοιξαν και φωτίστηκαν από εκείνη την έκρηξη οργής, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης και που, παρά τις κατασταλτικές και αφομοιωτικές προσπάθειες του κράτους, παραμένουν πάντα ανοιχτοί.
Όσο κι αν τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να κλείσουν τους ανοιχτούς δρόμους που οδηγούν στην κοινωνική ανατροπή και να σταματήσουν αυτούς που τους βαδίζουν δεν θα τα καταφέρουν.
Η ισχύς τους, όσο και αν πασχίζουν να είναι και να φαίνεται απεριόριστη, δεν είναι, και ποτέ δεν θα είναι όσο υπάρχει συνειδητή άρνηση, αντίσταση κι αλληλεγγύη. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι εκπλήξεις και οι θύελλες έρχονται απρόβλεπτες κι ασυγκράτητες...

Η κοινωνική εξέγερση είναι πάντα δίκαιη. Ενός Δεκέμβρη, μύριοι έπονται!

Ημέρες μνήμης και εξέγερσης

Αναρχικοί- Αναρχικές, Αντιφασίστες- Αντιφασίστριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54143/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

συγκέντρωση - πορεία

από Αναρχικοί/ές Ημέρα/Ώρα: 06/12/2014 στις 12:00:00 ΜΜ, Αθήνα / Προπυλαια

Η δημοκρατία που δολοφονεί 15χρονους στα εξάρχεια,
Η δημοκρατία που δολοφονεί μετανάστες στη Πετρου Ράλλη και μεσα στα κολαστήρια της αστυνομίας,
Η δημοκρατία που δολοφονεί εργάτες στα εργοτάξια των αφεντικών,
Η δημοκρατία που προστατεύει αυτους που καταληστεύουν το λαϊκό πλούτο ενω τρομοκρατεί και φιμώνει κάθε φωνή αντίστασης,
Αυτη τη δημοκρατία αμφισβήτησε η Εξέγερση του Δεκέμβρη

Και αυτή η δημοκρατία εκδικείται, μετα τη στοχοποιήση των καταλήψεων, τη προσπάθεια φίμωσης κινηματικών χώρων ελεύθερης έκφρασης και αντιπληροφόρησης και τα ρατσιστικά πογκρόμ εναντίων των μεταναστών, αυτή η δημοκρατία φυλακίζει αθώους.

Μεσα σε αυτό το αντιεξεγερτικό κλίμα που έχει διαμορφώσει το κράτος η αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι τα στοιχεία που μας ενώνουν και μας κρατάνε ζωντανούς.

Για την όξυνση του κοινωνικού και ταξίκου πολέμου, για την κοινωνία του αύριο, για την ελευθερια, στο δρόμο που μας έδειξε ο Δεκέμβρης.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54151/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Από τον Δεκέμβρη του '08 στον Δεκέμβρη του '14

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

πηγή: http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2014/12/2008.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη

Start:6 Δεκ 2014 13:00

Timezone: Europe/Athens

Η απόρριψη του αιτήματος του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την εκδικητικότητα των κυβερνώντων και τη βαρβαρότητα του κράτους.
Ο Νίκος Ρωμανός βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του για κάτι που είναι δικαίωμα όλων των κρατουμένων. Πέρα από το δίκαιο όμως του αιτήματος, είναι το ίδιο το πρόταγμα της Ελευθερίας και της Αντίστασης που κάνει τον αγώνα του παραδειγματικό και συσπειρώνει και εμπνέει τόσους ανθρώπους.
Η στάση του ίδιου αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης που συνεχώς δυναμώνει δείχνουν, ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση με την κρατική βαρβαρότητα.
Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν με όλους τους αγώνες των ανθρώπων που δεν υποτάσσονται και παλεύουμε να δικαιωθούν τα αιτήματά του.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει σε όλα τα επίπεδα τις αποφάσεις της. Από το φασιστο-έκτρωμα των φυλακών τύπου Γ, μέχρι τον εμπαιγμό στο δίκαιο αγώνα των Σύρων προσφύγων απεργών πείνας και από τον κοινωνικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων, μέχρι την αντιμεταναστευτική πολιτική ξέρει ένα μόνο δρόμο. Αυτόν της καταστολής.Εμείς ξέρουμε έναν άλλο. Αυτόν της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης
- Στο δρόμο λοιπόν της εξέγερσης του Δεκέμβρη, δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία
- Στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού για την νίκη του αγώνα του
- Μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης, μαζί με τους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία
Ο αγώνας συνεχίζεται.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 6 Δεκέμβρη, ώρα 13.00, Προπύλαια

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : http://www.diktio.org/node/1078


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 1 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Υπερασπίζουμε το διακίωμα στην ελευθερία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνος

πηγή: http://sineleusikolonou.blogspot.gr/2014/12/6-1.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΟΡΕΙΑ

από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημέρα/Ώρα: 06/12/2014 στις 1:00:00 ΜΜ, Αθήνα / Προπυλαια

Με ισχυρό εργατικό κίνημα παλεύουμε για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης του .

Για άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και νεολαιϊστικες ανάγκες

Ενάντια στο νέο μνημόνιο και τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν στα δικαιώματά μας.

Ενάντια στη σιδερένια φτέρνα του αυταρχισμού και της καταστολής

Ενάντια στο σύστημα και την πολιτική που δολοφονεί όνειρα και ανθρώπους για τα κέρδη

Όλοι στην πορεία, ώρα 13:00 στα Προπύλαια

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

ΝΑ ΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ 06/12/14

6 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Α Γρηγορόπουλου ζούμε μια νέα δολοφονία, αυτή την φορά σε αργή κίνηση, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Του Ν. Ρωμανού.! ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Και μαζί με αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου έχει ήδη συμφωνήσει το νέο Μνημόνιο σπρώχνοντας στην απόγνωση και τον θάνατο (εργασιακό, κοινωνικό, ηθικό ακόμα και βιολογικό) χιλιάδες ανθρώπους, μια ολόκληρη γενιά.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει: Χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση των συνδικάτων, οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας των 360 ευρώ
Για να περάσουν την πολιτική τους κλιμακώνουν τον βάρβαρο αυταρχισμό και την καταστολή. Δεν διστάζουν να ακόμα και την δολοφονία του Ν. Ρωμανού. Προωθούν την διάλυση των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και κάθε συλλογικότητας που αντιστέκεται. Την βία στις διαδηλώσεις, τα κελιά τύπου Γ, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Τους τρομονόμους.

Το κυβερνητικό success story και η «έξοδος από τα μνημόνιο» ηχεί πια σαν μακρινό ανέκδοτο. Η τρόικα, το ΔΝΤ, η ΕΕ ήρθαν για να μείνουν. Γιατί η πολιτική που ξεθεμελιώνει κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα και μας οδηγεί σε μια κοινωνία καταστολής, εργοδοτικής ασυδοσίας, ρατσισμού, σε ένα «κράτος εκτάκτου ανάγκης», στην φασιστική απειλή, στην κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας και διαρκούς επιτροπείας από τους μηχανισμούς του διεθνούς κεφαλαίου (ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ κλπ), εφαρμόζεται για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την βαθιά του κρίση πάνω στις πλάτες μας, για να προλάβουν τους αγώνες και την δική μας εξέγερση.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ,

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΟΥΝ

Για να έχουμε δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για να έχουμε δημοκρατία για τους εργαζόμενους, για να μπορούμε να ζούμε μια αξιοβίωτη ζωή, πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις, όχι τα δικαιώματά μας.. Να διαγράψουμε το χρέος όχι τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.. Χρειάζεται απειθαρχία στις συνθήκες και έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ για να μην είναι οι εργαζόμενοι κάτω από τους διαρκείς εκβιασμούς των τοκογλύφων και τις επιταγές των πολυεθνικών. Για να μπουν οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για να δικαιωθούν οι αγώνες τόσων χρόνων πρέπει να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι απλά η κυβέρνηση που την διαχειρίζεται! Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια πολιτική «διαπραγμάτευσης», συμβιβασμού και αποδοχής του πλαισίου και των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, τους τοκογλύφους και την ολιγαρχία του πλούτου. Δεν βρίσκεται στην πολιτική της εθνικής συναίνεσης που οδηγεί κατευθείαν σε μια πολιτική "σταθερότητα" της υποταγής και της ήττας του λαού.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε με τους αγώνες μας την μάχη της ανατροπής. Χωρίς αυταπάτες, χωρίς να περιμένουμε τι κάλπες, αν και όταν έρθουν. Δεν φεύγουν αν δεν του διώξουμε. . Μόνο με την νεολαία και τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορία μπορεί να γυρίσει.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54397/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

6 12 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Νίκο Ρωμανό. Εβδομήντα χρόνια μετά το Δεκέμβρη του '44, ο Αθανασίου, ο γιος του Χίτη που παριστάνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, δηλώνει πως "ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν θα πάρει άδεια ο Ρωμανός".

Ο Δεκέμβρης του 2014 ξεκινά με την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει άλλον έναν προϋπολογισμό ταξικού πολέμου, να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων και το Φορτσάκη να επιβάλλει άλλο ένα lock out στο κτήριο της Νομικής. Δύο από τους Σύριους της πλατείας Συντάγματος είναι νεκροί, ένας εργάτης στη Χαλυβουργία του Μάνεση είναι νεκρός σε εργατικό ατύχημα - εργοδοτική δολοφονία και τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνουν ακόμα και ανάπηρους ανθρώπους στα αμαξίδια τους.

Όμως ύστερα από δύο χρόνια κινηματικής υποχώρησης, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει. Τα σχολεία και οι σχολές είναι σε αναβρασμό. Το κίνημα αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό φουντώνει. Καταλήψεις σε σχολές, δημαρχεία, στο κτήριο της ΓΣΕΕ. Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις, συνεχείς και πολύμορφες δράσεις. Οι εκκρεμότητες του Δεκέμβρη του 2008 και της "αντιμνημονιακής διετίας" μοιάζουν να ανοίγουν και πάλι.

Ο ανυποχώρητος αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι ένας φάρος μάχης. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αναζητά πολιτική συναίνεση και κοινωνική ειρήνη, επιβάλλοντας ταυτόχρονα αταλάντευτα την καταστολή του κράτους έκτακτης ανάγκης, οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές και κρίσιμες. Πρώτα απ' όλα για την ίδια τη ζωή του Νίκου Ρωμανού. Αλλά και για την δυνατότητα του κινήματος να επιστρέψει στους δρόμους, να τσακίσει κάθε συναινετικό σενάριο, να απαντήσει έμπρακτα στη δολοφονική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, με όρους μάχης, με όρους σύγκρουσης και όχι αναμονής, παζαριών και τηλεοπτικών συζητήσεων.

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
  • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

H ΚΕΔ συμμετέχει με δικό της μπλοκ στην μεσημεριανή διαδήλωση Σάββατο 6/12, 1μμ, στα Προπύλαια

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκέμβριος 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα για πορεία 6 Δεκέμβρη

από Καταληψη Πολυτεχνειου Ημέρα/Ώρα: 06/12/2014 στις 12:00:00 ΜΜ, Αθήνα / Προπύλαια

Η Συνέλευση Κατάληψης του Πολυτεχνείου καλεί στα Προπύλαια στις 12:00 π.μ για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη.

κάλεσμα : Καταληψη Πολυτεχνειου

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54401/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ο δρόμος του Δεκέμβρη αντικαπιταλιστικός

Λεφτά για την Παιδεία, όχι στους τραπεζίτες

-Σάββατο 6/12 συλλαλητήριο, Προπύλαια 2μμ

-Κυριακή 7/12 πανεργατικό συλλαλητήριο, άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου) 4:30μμ

Εδώ και 1 μήνα το μαθητικό κίνημα παλεύει ενάντια στο νέο Λύκειο και την κυβέρνηση με καταλήψεις στα σχολεία που καθορίστηκαν από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις και μια μαζικών διαδηλώσεων από το κέντρο της Αθήνας και το Υπ. Παιδείας μέχρι όλες τις πόλεις και τα χωριά.

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους του Καραμανλή, η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επιμένει στην διάλυση της Δημόσιας Παιδείας προσπαθώντας να εφαρμόσει το νέο Λύκειο και τις ιδιωτικοποιήσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Φέρνουν έναν προϋπολογισμό που δίνουν τα λιγότερα λεφτά για την Παιδεία την ίδια ώρα που σπαταλάνε δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες για τα χρέη, στην αστυνομία και σε πολεμικούς εξοπλισμούς γιατί θέλουν να συμμετέχουν στον πόλεμο του ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Συρία.

Η ίδια κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές με στοχοποιήσεις και αποβολές ή βάζοντας τα ΜΑΤ να επιτίθενται στις διαδηλώσεις. Το κάνουν αυτό γιατί μας φοβούνται!Η κυβέρνηση είναι αδύναμη γιατί πλακώνονται στο εσωτερικό τους για τον προϋπολογισμό - μνημόνιο και αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης εργατικής αντίστασης και των αγώνων της νεολαίας που έχουν απέναντι τους.

Τώρα είναι η ώρα να τους ανατρέψουμε!

Με γενικές συνελεύσεις ξεσηκώνουμε όλα τα σχολεία και κατεβαίνουμε μαζικά με τα πανό μας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 6/12 Προπύλαια 2μμ.Το ίδιο και την Κυριακή 7/12 στο άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου) 4:30μμ στο πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο Προϋπολογισμό - Μνημόνιο!

Τιμάμε τη μνήμη του Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικες, μνημόνια και νεοναζί, για την ανατροπή του καπιταλισμού!

https://www.facebook.com/events/1506886089584987/?source=1&sid_create=757626455

πηγή : http://mathites-ac.blogspot.gr/2014/12/612-2.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ποιοι και γιατί θέλουν τον Νίκο Ρωμανό νεκρό;

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο κάθε κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού στον καπιταλισμό: όπου δεν πιάνει το καρότο, πέφτει το μαστίγιο. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε σε περαιτέρω όξυνση και εκτράχυνση αυτού του δεδομένου. Διαμορφώνεται μια ακροδεξιά συσπείρωση, η οποία επιδιώκει την μόνιμη εγκατάστασή της στην εξουσία, με ένα πολιτειακό σύστημα έκτακτης ανάγκης, επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» και κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που η λαϊκή πάλη κατέκτησε με αγώνες και βαριές, ματωμένες θυσίες.

Πρόκειται για μια ακροδεξιά συμμαχία, ένα μαύρο μπλοκ μεταξύ κυβέρνησης, φασιστών και χουντικών, φιλελεύθερων, μπάτσων, μέρους των στρατιωτικών και των δικαστικών, παρακρατικών και ότι άλλου αντιδραστικού στοιχείου εκκολάφθηκε στον Ελλαδικό χώρο σαν το αυγό του φιδιού, με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση με τα ενσωματωμένα σε αυτή ακροδεξιά ως φασιστικά στοιχεία (από το Δίκτυο 21 ως τον Βορίδη). Αυτό το μαύρο μπλοκ ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του, ΗΠΑ και ΕΕ, που αποδεικνύονται οι καλύτεροι φίλοι των νεόκοπων φασιστικών και σκοταδιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του στην κυβέρνηση και όσο μπορούσε και πριν από αυτή, αυτό το μαύρο μπλοκ απέδειξε ότι είναι αποφασισμένο να επιβάλλει την αντιλαϊκή του πολιτική με βαρύ μαστίγιο και να εξαφανίσει κυριολεκτικά όσα δημοκρατικά δικαιώματα, κατακτημένα με αίμα, έχει ακόμη ο λαός προκειμένου να ζει πιο ανθρώπινα και να αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά.

Αυτό το μπλοκ έχει ήδη γράψει μαύρες σελίδες καταστολής και ακονίζει τα μαχαίρια του για χειρότερες. Κήρυξε δεκάδες πολιτικές επιστρατεύσεις εναντίον ολόκληρων κλάδων εργαζομένων που διεκδικούσαν τα εργατικά δικαιώματά τους. Έκρινε παράνομες και καταχρηστικές σχεδόν όλες τις απεργίες των τελευταίων χρόνων, αμέσως μόλις προκηρύχτηκαν. Απολύει εκατοντάδες εργαζομένους και βάζει λουκέτο σε ολόκληρους οργανισμούς, όπως η ΕΡΤ, σε μια νύχτα. Εξαπολύει την αστυνομία ενάντια σε διαδηλωτές, απεργούς και όποιον αντιστέκεται, χτυπάει αλύπητα και δολοφονικά όποιον σηκώνει κεφάλι, αφήνει πίσω του αγωνιστές με βαριές και ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες, χωρίς καμία νύξη τιμωρίας. Βασανίζει συλληφθέντες και σχηματίζει δικογραφίες με βαριές κατηγορίες εναντίον αγωνιστών. Κλείνει τους μετανάστες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έκανε τις πλάτες στους μαχαιροβγάλτες φασίστες, που βασάνισαν και σκότωσαν μετανάστες, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, όταν πια η κάλυψη στους παρακρατικούς δολοφόνους ήταν πολύ επιζήμια για το ίδιο το μπλοκ και τότε φόρεσε άλλη κουκούλα. Κι όλα αυτά, που η απαρίθμησή τους δεν έχει τέλος, για να πετύχει με αποτελεσματικότητα την μείωση μισθών και συντάξεων, την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την διάλυση παιδείας και υγείας, την επιβολή βαριάς φορολογίας, την πειθάρχηση και τον έλεγχο όλων των στρωμάτων της εργασίας.

Και τώρα, μπροστά σε αυτό το τέρας, όρθωσε με τη σειρά του το ανάστημα του ο Νίκος Ρωμανός, με οδόφραγμα το σώμα και τη ζωή του.

Ο Νίκος Ρωμανός, 21 ετών, αναρχικός κρατούμενος, πέτυχε με την συμμετοχή του σε πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΤΕΙ). Παρότι το κράτος αποφάσισε να τον βραβεύσει για την επίδοσή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εν συνεχεία αρνείται να του χορηγεί εκπαιδευτική άδεια για να φοιτήσει στην σχολή που εισήχθη.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από 10/11 διεκδικώντας το δίκαιο και νόμιμο δικαίωμά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στην σχολή του. Το αίτημά του απορρίφθηκε εκ νέου από το συμβούλιο πλημμελειοδικών στις 2/11 και ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε με θράσος ότι αυτή την απόφαση ούτε ο Θεός δεν την αλλάζει. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται (και πάλι) να καταργήσει τα κατακτημένα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων με ψεύτικες, ανύπαρκτες και ανεφάρμοστες απομιμήσεις, όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που δεν ικανοποιούν τον σκοπό του θεσπισμένου δικαιώματος σε εκπαιδευτικές άδειες για την συνέχιση της σύνδεσης του κρατουμένου με την κοινωνική ζωή και την εκπαίδευση.

Ο αγωνιστής απεργός πείνας συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη ή μέχρι το θάνατο και καθημερινά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά, με κίνδυνο για την ζωή του.

Η κυβέρνηση και όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί μπορούν να εφαρμόσουν το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και να ικανοποιήσουν το αίτημα του απεργού πείνας, να πάψουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Αρνούνται, όμως, πεισματικά να εφαρμόσουν ακόμη και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει, και οδηγούν νομοτελειακά τον Νίκο Ρωμανό στο θάνατο. Από τη μια η ακροδεξιά συμμαχία στέλνει το μήνυμά της σε όλους όσους αγωνίζονται ότι είναι ανυποχώρητοι και δεν διστάζουν ούτε μπροστά στο θάνατο και από την άλλη απεργάζεται σχέδιο εκτροπής, που θα εφαρμοστεί πατώντας πάνω στο νεκρό Νίκο Ρωμανό, και προφανώς σκοπεύει να εξασφαλίσει σε αυτό το μπλοκ την συνέχιση της νομής της εξουσίας, με χειρότερους όρους για την ζωή κάθε εργαζόμενου.

Την επίθεση στα κατακτημένα δικαιώματα και κάθε αντιδημοκρατικό αντιλαϊκό σχεδιασμό εκτροπής, την συμμαχία κράτους και παρακράτους, μπορεί να ανατρέψει μόνο ο εργαζόμενος λαός στους δρόμους, οργανωμένα και αποφασιστικά. Μπροστά στη δύναμή του τρέμουν από φόβο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο σε επαγρύπνηση για τα σχέδια του μαύρου μπλοκ της κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Καλούμε όλο το λαό στους δρόμους να ανατρέψει κάθε σχέδιο εκτροπής και να υπερασπιστεί τα κατακτημένα δικαιώματά του.

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!

κάλεσμα : ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1535716/